3 étel, amit tilos lenne télen enni! De mi az, amit ehetünk helyettük?

3 étel, amit tilos lenne télen enni! De mi az, amit ehetünk helyettük?
Forrás: Canva (Africa images)

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

A téli hónapokban gyakran vágyakozunk a friss zöldségek és gyümölcsök után, de érdemes odafigyelni arra, hogy mit választunk a hideg időszakban.

A Mesélj, Anyukám! podcastunk egyik őszi epizódjában Dr. Lengyel Bogkárka gyermekorvos volt a vendég. Arról beszélgetett műsorvezetőinkkel, hogy mit rontanak el a szülők a beteg gyermekek ápolásakor, hogyan lehetne lerövidíteni egy betegség idejét. Az ilyen fajta beszélgetés Alfája és Omegája mindig a táplálkozás. Rá kell jönnünk, hogy onnan ered minden.

Mérsékelt éghajlati övben élünk, eredetileg négy évszak kíséri életünket. Ennek köszönhetően szezonális zöldségek és gyümölcsök felelnek azért, hogy felkészítsék a testünket a következő évszakra. Azért van annyi minden a nyáron: az epertől kezdve a cseresznyén és a dinnyén át, a szőlőig, a szilváig eljutva, mert ezek készítenek fel minket az ősz és a tél betegesebb időszakaira. "Ha nyáron rendesen esszük az idény gyümölcsöket és zöldségeket, akkor ősszel nincs szükség a gumivitaminokra." Emellett meg kell gondolnunk, hogy milyen alapanyagokat vásárolunk, miből főzünk. A természet nagyon jól van kitalálva.

"Ne januárban akarjunk paradicsomot enni, még akkor sem, ha van a boltban."

- – javasolja a doktornő.

A téli hónapokban gyakran vágyakozunk a friss zöldségek és gyümölcsök után, de érdemes odafigyelni arra, hogy mit választunk a hideg időszakban. A paradicsom egyike azoknak a zöldségeknek, amelyeket sokan szeretnek és szívesen fogyasztanak, ám télen érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban helyes-e ezt tenni. De akkor mit együnk helyette? Merülhet fel a kérdés jogosan. Hogyan lehetünk tudatosak a táplálkozásunkban?

Ebben segít a lenti galéria.

Galéria / 7 kép

Három étel, amit télen tilos lenne enni!

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.