Stílusnagykövetünk ajánlja: Ezek Pécs legjobb helyei

Stílusnagykövetünk ajánlja: Ezek Pécs legjobb helyei

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Stílusnagykövetünk, Schmidt Enikő, a King Street Fashionista blog tulajdonosa mostantól városa, Pécs legstílusosabb helyeit népszerűsítve blogol az InStyle.hu-n. Íme az első bejegyzés!


Ebben az egy hónapban, amíg az InStyle-nak blogolok, szeretném Nektek megmutatni miért is szeretem annyira Pécs városát, mennyit fejlődött az utóbbi időben és hiába hallani róla rosszakat, ez egy igazán magával ragadó és gyönyörű város, amit büszkén hívok otthonomnak. Merem remélni, hogy mire az utolsó bejegyzés végére értek, már javában tervezni fogjátok az utazásotokat Pécsre. Az írásaimmal szeretném megkönnyíteni és élvezetesebbé tenni a kirándulás szervezését, és hogy ha eljöttök, akár egy napra vagy akár egy hétre, ne úgy járjátok a várost, mint minden turista, hanem az ismertetőm alapján egy helyi szemével tudjátok majd nézni a mi szeretett mediterrán városunkat.


Pécs és én


Kép

Bonyhádon születtem és már kiskoromban sokat jártunk Pécsre szüleimmel, ezért mikor gimnáziumba jelentkeztem, csak is Pécsben gondolkodtam. A gimnáziumi négy év alatt annyira a szívemhez nőtt, hogy egyetemet is itt választottam. Lassan ugyanannyi időt töltöttem itt, mint a szülővárosomban, így szinte már teljességgel mondhatom magam pécsinek. Rajongva szeretem ezt a helyet és még a mai napig képes ámulatba ejteni. Pécs számomra egy kiapadhatatlan inspirációforrás.





Amit mindenképpen tudnod kell Pécsről


 Niké szobor
Niké szobor


Pécs igazán sokszínű, gazdag kultúrával és hagyományokkal rendelkezik. Az ellentétek városa és ez teszi igazán egyedivé. Magyarország ötödik legnagyobb városa mégis kisvárosias a hangulata, a szomszédok jóban vannak egymással, mindenki kedves és ismeri egymást. Egyszerre találhatóak meg benne a történelmi múlt nyomai és a modern művészetek, melyek szépen kiegészítik egymást. A sűrűn lakott városrészek között nagy zöld felületek terülnek el és annak ellenére, hogy általában a nagyvárosokban ritka az erdőrész, itt ez is megtalálható és a mecseki erdő szeretettel várja a túrázókat. 2010-ben Pécs volt Európa Kulturális Fővárosa, magamögé utasítva a többi magyar és sok más európai nagyvárost is. A projekt nemzetközi szinten hívta fel a figyelmet Pécs szépségeire és különlegességeire, de úgy gondolom, ezt nem árt felfrissíteni, mert az EKF jóvoltából azóta még többet fejlődött a város.





Ahogy Ti látjátok Pécset


 A nyolc boldogság terasz
A nyolc boldogság terasz


Körbekérdeztem helyieket, olyanokat, akik rövid ideig éltek vagy élnek itt és olyanokat is, akiknek semmi közük a városhoz, hogy mi az a néhány dolog, ami azonnal eszükbe jut Pécsről. „Széchenyi tér, Tv-torony, Mecsek, Egyetem, Király utca, továbbá a nyüzsgés, vidámság, otthonos, családias, mediterrán hangulat, jó érzés itt lenni, itt egyszerűen nem lehet unatkozni”, és a végére hagytam a kedvencem: „nekem szerelem volt első látásra és még mindig tart.”


VIDEÓ: ILYEN VOLT A STÍLUSBA HOZUNK, PÉCS! ROADSHOW.




Ahol a legszebb arcát mutatja Pécs


 Tv-torony
Tv-torony


Ezeket a sorokat az egyik kedvenc helyemen írom, a tetőteraszomon, innen inspirálódom, hogyan is tudnám legváltozatosabban bemutatni Nektek a városom. Tökéletesen belátni az egészet, minden látványosságot, különleges helyet és csodálatos, ahogy ezernyi színével árasztja el a Nap az eget, majd a házak alá bukik. Sajnos csak képeken tudom Nektek megmutatni, hogy innen milyen a kilátás, de a következő helyekre Ti is ellátogathattok, ahonnan ilyen vagy még szebb a rálátás szeretett városomra.


  1. A Tv torony Pécs legmagasabb épülete és egyik szimbóluma. Szeretem, mikor jövök Pécsre és több kilométerről megpillantom a tv tornyot, ilyenkor elfog az a megnyugtató érzés, hogy „igen, otthon vagyok”.
  2. Havihegy: romantikázni, futni és sétálgatni vágyók egyik kedvenc helyszíne. Ha letérünk a kijelölt útról, a Jézus szobor lábánál, a sziklákon ülve gyönyörű a kilátás.
  3. Niké szobor: akinek tériszonya van, annak nem ajánlom, ugyanis a panoráma a vékony oszlopok tetején ücsörögve élvezhető a legjobban.

 Havihegy
Havihegy


  1. A nyolc boldogság terasza: erről a helyről viszonylag kevesen tudnak, a Kálvária dombon található ez a kis eldugott terasz, ahonnan körbe belátni a várost és, hogy tudjuk mit merre kell keresni, táblák mutatják az irányt Pécs fontos részeihez.
  2. Alagúttető: igaz, innen nem látni be az egész várost, de este innen az egyik legizgalmasabb a látvány, ahogy a város fényeit fürkészve, kocsik suhannak a lábunk alatt.

Ide kattintva olvashatjátok budai stílusnagykövetünk, Nagy Vivienn blogját, pesti 
stílusnagykövetünk, Erika szuper tippjeit itt találjátok. Debreceni stílusnagykövetünk,
Szűcs Tarcsa Anita blogját ide kattintva, győri stílusnagykövetünk, Polgár Eszter blogját ide kattintva olvashatjátok, ide kattintva pedig legújabb bloggerünk, a szegedi SerpenyőVirtuóz bejegyzéseit olvashatjátok.

 Alagúttető
Alagúttető

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.