Sokkoló! Selma Blair először mesélt gyógyíthatatlan betegsége félrediagnosztizálásáról: az orvosok döbbenetesen mellényúltak

Sokkoló! Selma Blair először mesélt gyógyíthatatlan betegsége félrediagnosztizálásáról: az orvosok döbbenetesen mellényúltak
Forrás: Jon Kopaloff/Getty Images

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

Selma Blair először mesélt arról, hogy egykoron lealacsonyító megjegyzéseket is jócskán kapott orvosaitól.

Selma Blair 2018 őszén beszélt a világnak először arról, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Az elmúlt öt évben pedig mindent megtett és meg is tesz azért, hogy erről a gyógyíthatatlan betegségről kendőzetlenül és részletekbe menően beszéljen a nyilvánosság előtt.
Az 51 éves színésznő most új részleteket osztott meg a 2018-as diagnózisához vezető lelket- és embert próbáló folyamatról. A Meet the Pressnek adott új interjújában Selma Blair őszintén beszélt a szklerózis multiplex azon korai tüneteiről, amiket egy átlagos menstruációs problémaként kezeltek a szakemberek, illetve arra is kitért, hogy volt olyan időszak, amikor egy orvos azt tanácsolta neki, hogy keressen egy szeretőt magának, aki segíthet neki oldani ezt a bizonyos krónikus fájdalmat.

Azt hiszem, elsősorban fiatal koromban… mindannyian idősebb férfi orvosok voltak, akik valószínűleg nem ismerték a női lélek összetettségét, és hogy nem kell mindenért a menstruációt okolni

Mondta korai tüneteiről, majd hozzátette, hogy csak sírt, amikor előálltak neki ezzel a szerezzen magának egy pasit dologgal. „Nem volt kapacitásom feldolgozni a hallottakat. Mit kezdjek ezzel az információval? Tudtam, hogy a fájdalom valódi. Hittem hogy az. De elkezdtem meggyőzni magam: »Túlságosan érzékeny vagy. Nincs veled semmi baj. Szedd össze magad, lusta vagy, lusta vagy valami ilyesmi«”. Majd hozzátette, hogy ez az élmény „túl sok egészségügyi traumát” okozott neki, mivel az orvosok „elfecsérelték az időmet”, és „tényleg nem láttak engem”. „Sokáig kiálltam magamért, és próbáltam rájönni arra, hogy mitől is szenvedek, hogy miért nem tudtam senkivel se lépést tartani egész életemben. És ez az egész egyébként nemi előítélet volt, nem is kevés, mert ha lett volna egy fiú az évfolyamomban, aki pontosan ugyanilyen krónikus fejfájással és lázzal szenvedett volna, egy héten belül már műtőben feküdt volna és MRI-re megy. De csak azt mondták: »Ó, egyszerűen csak túldramatizálod« tudod?” Selma ma már a biztos kórképpel a kezében örül annak, hogy nem kell már sötétben tapogatóznia a betegségei okait keresve, történetével pedig minden bizonnyal nők ezreinek segíthet abban, hogy kicsit tisztábban lássák az állapotukat és ne kerülhessenek olyan helyzetbe, amilyenbe ő egykoron.

Most pedig nézd meg, hogyan él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Selma Blair!

Galéria / 11 kép

Selma Blair és a szklerózis multiplex

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

4 konyhai trend, ami már nem lesz divatos 2024-ben a lakberendezésben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Igen megosztó trendek érkeztek 2024-ben, ami a konyhát érinti: egy olyan darab ment ki a divatból, amit tényleg sosem gondoltunk volna!

Kép
Életmód

Köztünk járnak! Így él egy mai, modern boszorkány - még világsztárok is vannak köztük!

A 20. században született modern boszorkányság, a Wicca egyre népszerűbb. Hírességek is gyakorolják!

Kép
Életmód

Idén már 50 éves! Íme 12 érdekesség, amit talán nem is tudtál A Keresztapa II-ről

Idén éppen ötvenéves a film, amely hat Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legsikeresebb, legkedveltebb folytatás.

Kép
Életmód

6 filmes baki, amit csak kevesen vettek észre: te kiszúrtad ezeket?

Hat film és sorozat, aminek a bakijaira talán nem pontosan emlékszel.

Kép
Életmód

6 pszichológiai kísérlet, ami megmutatta, milyen kiszámíthatatlan is emberi természet

Kiszámíthatatlan és kegyetlen az emberi természet? Mutatunk 6 pszichológiai kísérletet, ami azt bizonyítja, hogy emberségből megbuktunk!

Kép
Sztárok

Ő Aang az Avatár: Az utolsó léghajlítóban: Így néz ki Gordon Comrier a valóságban!

Ilyen cuki kiskamasz az Avatár: Az utolsó léghajlító című sorozat főszereplője, Gordon Comrier.