Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet: tényleg csúnyán meghazudtolták a brit történelmet a készítők? Íme a válasz!

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet: tényleg csúnyán meghazudtolták a brit történelmet a készítők? Íme a válasz!
Forrás: Netflix

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Térdre: a Netflix-nél új királyné ült a trónra! A Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet azt mutatja meg, milyen volt az az időszak, amikor a királyné hozzáment a brit királyhoz, Györgyhöz.

Képzeld el, hogy egy kamaszlány vagy, aki történetesen hercegnő is, ami miatt kényszeríteni akarják arra, hogy hozzámenjen egy vadidegen királyhoz, akivel soha korábban egyetlen szót sem váltott. Egyfelől nagyon jól hangzik, hiszen hercegnő vagy, ami minden kislány legtitkosabb vágya, másfelől ijesztő, hiszen a vőlegény teljesen ismeretlen a számodra.
Na, pontosan ez a helyzet Saroltával a sorozatban, akit Poroszországból küldenek a brit udvarba, hogy a házasság révén megbékítse a nagyhatalmakat. A Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet epizódjaiban egy fiatal arisztokrata lány kalandjait követheted nyomon, aki, ha kell asztalt borogat és megmutatja, vannak dolgok, amiket a hagyományostól eltérően is lehet csinálni. Mindezzel csak az a baj, hogy túl szép, hogy igaz legyen, szinte történelemhamisítás, amit az írók tettek.

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet – Mi a baj vele történelmileg?

A Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet több különböző szinten játszódik, az első a királyné múltja, ez azt mutatja be, hogyan emelkedett fel az egykori hercegnő, a második a királyné jelene, ahogyan őt már az eredeti Bridgerton sorozatból ismerhetted. Fiatal királynéként mindent megtesz, hogy egy elfogadóbb, szeretetteljesebb világot alakítson ki a rideg királyi hagyományok kötelékében, felnőttként pedig igyekszik támogatni a gyermekeit. Sarolta királyné azt is bemutatja, hogy ez a titulus sokszor azzal jár, hogy a koronát kell az első helyre helyeznie, az ő személyes vágyai csak ezután jönnek.

Nézőként igazán magával ragadhat, ahogy a királyné küzd magáért, a boldogságáért, a szeretteiért, ahogyan célokat tűz ki és megvalósítja őket egy olyan korban, amikor erre a nőknek valójában nem sok esélye volt. Ez az első olyan dolog, ami történelmileg sajnos nem állja meg a helyét. A második, hogy a nemesi családok közül többek is afrikai, illetve ázsiai származásúak, rengetegféle bőrszín jelenik meg a sorozatban, azonban tudjuk, abban a korban igazából csak fehér emberek lehettek arisztokraták az Egyesült Királyságban.
Persze jó érzés elképzelni, mi lett volna, ha az ország nem a rabszolgakereskedésből gazdagszik meg annak idején annyira, hiszen akkor a mainál már egy jóval színesebb, békésebb, egyenlőbb Angliában élhetnének az ottaniak, ám sajnos a fekete királyné és a fekete nemesek nem mások, mint a valós történelem kitalált ideálja.

És most nézd meg galériánkban hogyan néztek ki a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet szereplői a valóságban, és mi igaz róluk a sorozatban és mi nem!

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.