3 szépségápolási termék, amit a bőrgyógyászok könyörögnek, hogy hagyj a polcon - csak többet árthatsz velük!

3 szépségápolási termék, amit a bőrgyógyászok könyörögnek, hogy hagyj a polcon - csak többet árthatsz velük!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem csak bőrápolási, hanem általános egészségügyi szempontból is érdemes bizonyos termékeket inkább le sem emelni a drogériák polcairól. Hogy melyek ezek? A bőrgyógyászok véleménye következik!

A drogériákban kapható bőrápolási termékek széles választékában könnyű elveszni, és lássuk be, sokszor csábító lehet az üzletekben megvásárolható készítmények ára, és bőven találhatunk olyan kedvező árú ápolókat, amik tökéletes célt szolgálnak, hiszen nem feltétlen a legdrágább áru lesz a bőrünk számára a megfelelő választás. Nézzük mi azok a termékek, amiken nem érdemes spórolni a bőrgyógyászok szerint, és nem feltétlen a drogériákban célszerű beszerezni.

Pattanások elleni készítmények

Amennyiben komolyan küzdesz olyan kellemetlen problémákkal, mint az aknés, vagy zsíros bőr, akkor a drogériák helyett először a bőrgyógyászt érdemes felkeresni, aki fel tudja állítani a pontos diagnózist, és olyan, akár vényköteles, de legalábbis patikában megvásárolható termékeket tud ajánlani, amik a drogériás készítményekkel ellentétben valódi megoldást jelentenek számodra. Miért jobb a patikában megvásárolni a bőrápoló termékeket? A válasz elsősorban az alapanyagok összetevőiben keresendő. Az olcsóbb pattanások elleni szerek gyakran magasabb koncentrációban tartalmaznak olyan kártékony hatóanyagokat, mint a benzoil-peroxid vagy a szalicilsav, amik sokszor többet tudnak ártani a bőrnek, mint amennyit használnak, és a problémán nem segítenek.

Fizikai hámlasztók

Színes, formás tégelyek sokasága sorakozik éppen szemmagasságban, hogy minél inkább felkeltse az impulzusvásárlók figyelmét, ám ha radírozásról van szó, azt bizony jobb szakemberre bízni. Felejtsd el a drogériákban kapható bőrradírokat a bőrgyógyászok szerint, és az ápolt bőr érdekében keress fel inkább havonta egy kozmetikust, aki szakszerű termékekkel biztonságosan eltávolítja az elhalt hámsejteket, így elősegítve a bőr megújulását. A tubusos hámlasztók láthatatlan sérüléseket okozhatnak a bőr felszínén, hosszú távon pedig károsíthatják a sejteket, sőt bizonyos, durva szemcsés termékek még allergiás reakciót is kiválthatnak. Érdemes tehát vigyázni, és a hámlasztást kozmetikusra bízni, egy rossz minőségű termék ugyanis nem csak az elhalt, hanem az ép hámsejteket is ledarálja a bőrödről.

Alkoholos, parabénes és illatosított termékek

Bármilyen drogériás bőrápoló terméket is vásárolsz, van néhány olyan alapvető összetevő, amit érdemes elkerülnöd, ez az alkohol, az illatanyagok és a parabének, vagyis a kőolajszármazékok. Ezek ugyanis potenciálisan bőrkárosító összetevőket tartalmaznak, magas koncentrációban bőrszárazságot, és allergiás reakciókat okozhatnak. Sőt, bizonyos típusú parabéneket tettek felelőssé egy nemrég publikált tanulmányban a lehetséges endokrin zavarok miatt. Ezek mellett pedig jó, ha kerüljük a formaldehideket és a tartósítószereket tartalmazó bőrápolási termékeket is, amelyek szintén súlyos bőrirritációt és allergiát okozhatnak.

Most pedig íme néhány olyan szépészeti beavatkozás, amit a bőrgyógyászok szerint kerülj el messziről!

Galéria / 6 kép

6 szépészeti beavatkozás, amit nem ajánlanak a bőrgyógyászok

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!