Római vakáció: A nyár legromantikusabb szerelme Szentendrén

Római vakáció: A nyár legromantikusabb szerelme Szentendrén

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

60 éve mutatták be Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével a Római vakáció című filmet. Cole Porter-slágerekkel dúsított színpadi változatát július 26-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrummal közösen. Néhány napja Tenki Rékával olvashattatok nálunk egy interjút a darab kapcsán, most pedig Pelsőczy Réka rendező mesél az előadásról.


Aki látta a filmet, csak szeretettel és mosolyogva emlékezhet a romantikus szerelemre, a két lenyűgöző színészre (Audrey Hepburn első filmes főszerepére, amiért Oscar-díjat kapott), és Róma magával ragadó hangulatára. Ti írtátok át a film forgatókönyvét színpadi darabbá, vagy már korábban létezett a darab változat.
Igen, létezett darabváltozat, Paul Blake írta a film alapján. Ő rakta bele a Cole Porter dalokat is, amitől igazán Hollywoodban érezhetjük magunkat. Igazából ez adta az ötletet az én rendezői koncepciómhoz is. A mi előadásunk egy filmgyári stúdióban játszódik, a nézők kicsit beleshetnek a filmkészítés kulisszái mögé.
Miért izgalmas most, ma ez a történet? Mi érdekelt benne téged ?
Nagyon szeretem a régi filmeket. Ezeken nőttem fel, néztem nagymamámnál nyáron délutánonként a tévét a nyaralóban. Imádtam tévét és filmeket nézni, teljesen elvarázsolódtam a nagy színészektől, a zenéktől, a táncoktól. Nem tudom, miért, de valahol nagyon mélyen érintett ez az álomvilág. Belefeledkeztem a mesékbe, és miközben tudtam, hogy színészek játékát nézem, mégsem embereknek tűntek, hanem földöntúli lényeknek. Ez a rendezésem nekem most tiszteletadás, megemlékezés a régiekről.
 Pelsőczy Réka, a darab rendezője
Pelsőczy Réka, a darab rendezője


Hogyan sodródtál át színészből rendezővé? Van valami, amit rendezésben jobban ki tudsz fejezni, ki tudsz élni, mint színészként?
Egy viccelődés folytán alakult úgy, hogy elkezdtem rendezni: egy tréfálkozás volt, hogy “Na várj csak, majd én megrendezem...”, és addig-addig viccelődtem, amíg valóság nem lett belőle. Ez a véletlen annyira megváltoztatta az életemet, hogy mára alapgondolat számomra, hogy az élet jobban tudja, mi kell nekünk, mint mi magunk. Ezért igyekszem nem ragaszkodni semmihez, nem küzdeni, nem akarni. Sok mindent ki lehet kényszeríteni a sorstól, kapcsolatot, állást, bármit, de abban nincs sok köszönet.
A Katona József Színház, ahol színészként dolgozol, alapvetően művészszínház, most viszont rendezőként szórakoztató színházban próbálsz. Mi az, ami elsősorban vonzó számodra a szórakoztató színházban?
Színészként is, nézőként is mindenevő vagyok. Egy feltételem van, a minőség. A színészeknek öröm többféle műfajban játszani, és kell is, hogy minden oldalukat kipróbálhassák és gyakorolják. A romantikus mesék sok humorral hájjal kenegetik a színész lelkét. Ritkán vagyunk igazán szerelmesek, az életben mindig bonyolultak és nehezek a dolgok. Jól esik újra naivan és odaadóan szeretni és vágyakozni, anélkül, hogy a problémákra kellene gondolni. Jó ilyet játszani is, bár egyáltalán nem könnyű. Igazi egyéniségek kellenek hozzá.
Kik játsszák a főbb szerepeket? Dolgoztál már velük korábban is?
Fekete Ernő igazi klasszikus értelemben vett férfiszínész, az ő korosztályában nem is tudok még egy ilyet mondani. Elegáns, van benne tartás, szemérem és gyönyörű a hangja. Nagyon illik rá a szerep. Tenki Rékát már Ernő mellé választottuk. Az ő érzékenysége, bája és humora nagyon passzol az Audrey Hepburn által életre keltett hercegnőhöz. Már a plakátfotózáson éreztem, hogy a szereposztás telitalálat. Hernádi Judittal, Márton Andrással, Nagy Dániel Viktorral is most dolgozom először, ami nagyon izgalmas. Szikszai Rémusszal, és Cseh Judittal és a stáb sok tagjával azonban már nem ez az első közös munkánk. Jókedvűen telik a próbaidőszak, nagyon jól próbálnak a színészek. Rengeteg ötletük van, és jól állnak egymásnak.
(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.