Premier a Radnótiban: megérkeztek a Csapodárok!

Premier a Radnótiban: megérkeztek a Csapodárok!
Forrás: radnotiszinhaz.hu
Facebook
Twitter
Pinterest

Az elmúlt időszak után jól esik újra nevetni, szórakozni és végre együtt lenni a színházban, de akár otthonról is megnézheted a Radnóti új komédiáját, ha úgy kényelmesebb.

A Radnóti Színház nagy sikerrel mutatta be legújabb darabját, a Csapodárokat. A mai köntösbe bújtatott reneszánsz komédiát Szőcs Artur rendezte és a szerepekben Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Bálint András és Baki Dániel látható, a zenéért felelős és elő is adja Rozs Tamás.

Miféle középkor ez? Könnyű kitalálni: sötét. Mert egy dolog a röneszansz, és más az, hogy mi látszik abból vidéken meg a periférián. Itt még ötszáz évet várni kell arra, hogy az értelem fénye bevilágítsa a feudális éjszakát. De ezt is kivárjuk, nem igaz?

- részlet a maga korában nem egyszer illetlennek bélyegzett vígjátékból, amely a mai napig a színpadok kedvelt darabja.

Csapodárok - A Radnótiban ugyan ritka műfaj a komédia, de annál becsesebb.
forrás: radnotiszinhaz.hu
Csapodárok - A Radnótiban ugyan ritka műfaj a komédia, de annál becsesebb.

A Radnóti számára a friss Baumgarten-díjas Peer Krisztián, a kortárs magyar költészet különleges hangú alkotója készített a darabból új átiratot. Peer könnyed szemtelenséggel reflektál a darab keletkezésének korára és az azóta eltelt időre; átiratában a korabeli figurák, ügyeskedéseik és viszonyaik kortárs életfilozófiákként és kapcsolati dinamikákként jelennek meg.

A Radnótiban először rendező Szőcs Artur ebből az újragondolt, az embert gyarlóságában is szeretetteli humorral megmutató, szerkesztésében ízig-vérig ruzantei darabból készít magunkkal játékos szembenézésre késztető előadást. A Radnótiban ugyan ritka műfaj a komédia, de annál becsesebb. Ha valaki szívesebben marad otthon, akkor az előadás streamelt változatát szeptember 23-án, szerdán 19.00-tól nézheti online!

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is kitüntetett színésznő 2016 óta a Radnóti Színház igazgatójaként is sikeresen helytáll, nem véletlen, hogy a már megjelent őszi lapszámunk Top 30 Power Women listájának élén szerepel.

Kép
Tovább olvasok
Tovább olvasok
Kép
Stílus

5 táska típus, ami nem hiányozhat a gardróbodból

Míg a férfiak előszeretettel indulnak el otthonról úgy, hogy csak lazán zsebre vágják a kulcsukat és a tárcájukat, a nők számára szinte elképzelhetetlen, hogy táska nélkül hagyják el a lakást.

Kép
Sztárok

Őszinte vallomás: Robert Redford fia haláláról vallott

A fiatalabb Redfordot ritka, de annál agresszívabb kór támadta meg. James Redford dokumentumfilm-rendező 58 éves volt.

Kép
Sztárok

Elárverezték Andy Warhol különleges kiegészítőjét

Több mint négymillió forintért kelt el Andy Warhol különleges kiegészítője, amit mindig magánál tartott, és ami éppen ezért is outfitje védjegyévé vált.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem