Egy feltűnő szín, erős jelentéssel

Egy feltűnő szín, erős jelentéssel
Forrás: Jason Leung/ Unsplash.com

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Élettel teli frissesség és fiatalosság megidézője, vagy épp egy fontos ügy reflektorfénybe helyezése. Gondoltad volna, hogy ennyi mindent üzen nekünk a rózsaszín?

A cikk támogatója a Groupama Biztosító

A vörös telítetlen árnyalatai, a fehér és a piros színekből származó, különböző erősségű tónusok a színpszichológia szerint nyugtató hatással bírnak. A világos, pasztelles rózsaszínek csillapítják az indulatokat, kedvességet, szeretetet sugároznak, éppen ezért gyakran azonosítják őket a gyengédséggel és nőiességgel.

Az általános felosztás szerint a kék a fiúk, a rózsaszín pedig a lányok színe és bár meglepő lehet, közel sem volt ez mindig így! Az 1700-as évek körül a kisbabákat még semleges fehérbe bugyolálták, a rózsaszín pedig mindkét nem körében nagy népszerűségnek örvendett. A pasztelles árnyalatait egyenesen a jómód és a luxus szimbólumának tekintették, aminek kifejezéséből persze a férfiak sem akartak kimaradni. Csak jóval később, a 19. század közepe felé kezdtek el a férfiak a sötétebb ruhák felé húzni, a hölgyeknek pedig ennek ellenpólusaként maradtak a világosabb, "finomabb" színek.

Manapság azonban ismét kezdünk visszakanyarodunk az uniszex megközelítéshez, sok férfi gardróbjában jelennek meg a rózsaszín különböző árnyalatai. Nem csoda, hiszen könnyen kombinálható és akár már kis felületen, kiegészítőkben megjelenve is igazán friss hatást kelt az outfitben és magabiztosságról árulkodik.

Vannak azonban olyan nemes célok, aminek alkalmával még azok a férfiak is szívesen alkalmazzák a ruhatárukban, akik amúgy nem érzik a stílusukhoz passzolónak.

Eddig nem fordult meg a fejemben, hogy ezzel a színnel kísérletezzek, de örömmel álltam a jó ügy mellé, így büszkén helyeztem el az első pink színű ruhadarabomat a szekrényemben.

- mondta Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója, aki több férfi sportolóval együtt csatlakozott a Groupama Biztosító mellrák elleni küzdelem támogatásáról szóló kampányához.

Klubunk amikor csak teheti, a jó ügyek mellé áll. Ez hozzá tartozik ahhoz a filozófiához, amit mi itt Szegeden képviselünk. A #handballfamily ahol tud segít, így nem volt kérdés, hogy az ilyen nemes ügy mellé álljak, és aktív részese legyek a kampánynak.

- erősítette meg Mikler Roland, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Groupama Biztosító számos alkalommal megmutatta már, hogy kiáll a fontos ügyek, illetve ezeket képviselő szervezetek mellett. Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a Mellrákinfó Egyesülettel indított közös kampányban nem csak a cég kollégái, de az összes általunk szponzorált férfi sportcsapat is melléjük állt, hogy sikerüljön minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatok és a mellrák korai felismerésének fontosságára.

Számomra a pink jelképez egy olyan belső működést, hogy hallgatok az intuíciómra, figyelek magamra és másokra is. Képvisel egyfajta belső erőt, ami érzékennyé, befogadóvá és együttérzővé tesz.

- mondta Kormos Melinda a Groupama Biztosító kontroller munkatársa.

A sokakat érintő daganatos betegségről tájékozódni ugyanis nem csak a személyesen érintettek számára kiemelten fontos.

A kolléganőm, Barbi mellrák elleni küzdelemben mutatott hozzáállása, bátorsága inspirált, hogy én is részt vegyek a kampányban. Ha ennek a kiállásnak a hatására csak egy nő is nagyobb figyelmet fordít az önvizsgálatra, szerintem az már óriási sikernek számít!

- tette hozzá Kécskei Viola, HR business partner.

Nagyításért kattints a képre!
Nagyításért kattints a képre!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!