10 pénzszabály, amit minden nőnek be kellene tartania, aki elmúlt 30 éves

10 pénzszabály, amit minden nőnek be kellene tartania, aki elmúlt 30 éves
Forrás: InterCom

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A szabályok fontosak, különösen akkor, ha a pénzedről van szó. A kérdés már csak az, te vajon mennyit tartasz be ezek közül?

A nők életében a harmadik X betöltése több szempontból komoly tekinthető mérföldkőnek. Egyrészt szakmailag, másrészt a magánéletben jellemző, hogy más igények kerülnek megfogalmazásra, mint a húszas évek elején. Harmadrészt lehet fontos lépcsőfok a pénzügyekhez való hozzáállás megváltoztatása is. Mutatunk 10 alapszabályt, amit érdemes megfogadni, főleg, ha már elmúltál 30, a stabilabb és kiszámíthatóbb anyagi helyzet érdekében!
1. Vezess pénzügyi stratégiát! Nem elég azzal tisztában lenned, hogy mennyi a havi kereseted, a kiadásaidat is érdemes figyelni, hogy egyensúlyban maradj anyagilag. A legegyszerűbb módja, ha táblázatban vezeted, hogy mire költesz havonta.
2. Gondold újra a biztosítás fogalmát!
A felnőtté válás része, hogy felelősségteljesen kezdünk az olyan dolgokra tekinteni, mint például egy életbiztosítás. A piacon már rengeteg biztosító ajánlata közül választhatsz, érdemes körülnézni, hogy számodra mi a legkedvezőbb lehetőség.
3. Legyen végrendeleted!
Elsőre talán ijesztően és korainak hangzik, de nem csak a nagyszülők kiváltsága egy végrendelet. 30 évesen már érdemes tervezni, és felkészülni a váratlan élethelyzetekre is. Egy végrendelettel pedig bebiztosíthatod magadat, és a hozzád közel álló szeretteidet is.

gif

4. Nézd át a tartozásaidat!
Még mindig küzdesz a régi, kedvezőtlen kamatozású diákhiteleddel? Vagy a lakásvásárlás során találtál egy előnyösebb megoldást? A lényeg, hogy a hitelpiac is, mint minden más állandó mozgásban van, így amennyiben banki tartozásod van, légy résen, egy kis odafigyeléssel sokat spórolhatsz!
5. Legyen megtakarításod!
Sok kicsi, sokra megy alapon kezdj el félretenni. Ha csak pár ezer forintot is tudsz havonta elkülöníteni, egy idő után örülni fogsz a döntésednek, amikor egy váratlan kiadással szembesülsz.
6. Gondolj a befektetésekre is!
Vásárolj műkincseket, értéktárgyakat! Ha nem tudsz még ingatlanokba fektetni, akkor keress jövedelmező lehetőséget, például válassz egy festményt, vagy porcelánt, ami tartósan értékálló befektetés.
7. Értékeld át saját óradíjadat!
Ne feledd, az idő pénz! Lehet, hogy eddig túl olcsón dolgoztál? Számold ki, hogy mire, mennyi energiát fordítasz, és mi az a munka, ami valóban megéri számodra, ráadásul szakmailag is sikeresnek érzed benne magad! Ha a jelenlegi állásodat nem tartod annak, akkor válts!

gif

8. Nyiss nyugdíj-előtakarékossági számlát!
Álmaidban egy tengerparton, koktélt szürcsölgetve töltöd a nyugdíjas éveidet? Ez lehet a valóság is, ha időben elkezded megtervezni a jövőt, és tartalékolsz a nyugdíjas évekre! Láss neki még ma!
9. Legyen saját pénztárcád!
Akkor is fontos a pénzügyi önállóság, ha tartós párkapcsolatban élsz, és közös kasszán vagytok a háztartásban. A személyes költekezéseidet kezeld önállóan, különíts el a fizetésedből a saját igényeidre, hogy ne a párodtól függj!
10. Találd meg a saját pénzfilozófiádat!
Vagyis tudd, hogy neked mire éri meg költeni, és tartsd magad ahhoz. Új autó vásárlását tervezed, vagy álmaid utazására gyűjtesz? Bármi is legyen a motivációd, ragaszkodj hozzá.

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

10 film a karrierről, ami segíthet boldogulni a munka világában

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.