Brazil dizájner tervezte a MAC új sminkkollekcióját

Brazil dizájner tervezte a MAC új sminkkollekcióját

Szépség

7 dolog, amivel bizonyítottan meghosszabbíthatod sejtjeid élettartamát

Promóciók

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tizenegy éve tervez, pedig még csak 23 éves. Nyolc bemutatója volt Párizsban, három pre-kollekciója New Yorkban. Pedro Lourenco brazil divattervezővel Párizsban találkozott szépségszerkesztőnk, Schuster Lili, ahol új kollekciójáról és a MAC márkával való együttműködéséről is beszélgettek.


Elég fiatalon kezdtél el tervezni. Ez milyen hatást gyakorolt a karrieredre később?
Pedro Lourenco: 12 éves voltam, amikor elkezdtem ruhákat tervezni, és azt hiszem ez eléggé felrázta a szakmát. Az első kollekciómat tenisz cipők ihlették. Az emberek meglepődtek, hogy már ilyen fiatalon egyénisége van a kollekciómnak. A szüleim a divatvilágban dolgoznak, szóval én ebben nőttem fel. Édesanyám egyetlen feltételt szabott, hogyha dolgozni szeretnék, az iskolát ugyanolyan jól kell csinálnom. 16 éves koromig a kollekcióim inkább kísérletezésnek számítottak – a világnézetem és saját magam kifejező eszközei voltak.
Hogyan merült fel a MAC márkával való együttműködés?
Ez már egy nagyon-nagyon régi kapcsolat. 2004 óta dolgozom együtt a MAC márkával Brazíliában, ahol először készítették el a divatbemutatómra a sminkeket. Édesanyám sötét rúzst viselt, és ezt mindig a MAC-ben szerezte be. Így egészen kicsi korom óta kapcsolatban állok a márka termékeivel. Neki teljesen természetes volt, hogy egy ilyen rúzst viselve jött el értem az iskolába. Ez az árnyalat jóval sötétebb volt, mint amit a többi anyuka viselt akkortájt.
Mi az, ami igazán tetszett a sminkkollekció megalkotásakor, szemben egy divatkollekcióéval?
Úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas kihívás egy ruhakollekciót kozmetikumokban megjeleníteni. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy teljesen más világ, és technika, de mindig is szerettem volna egy sminkvonalat tervezni. Nagyon izgalmas, hogy hogyan is mutatnak a különböző színek az emberek bőrén. Nagyon szoros az összhang az idei kollekcióm és a sminkkollekció között – a színek, sok természetes árnyalattal, üde, természetes és szép bőrt eredményez.
Kép

Hogyan sikerült végül megtervezni ezt a kollekciót?
Szerettünk volna egy alap kollekciót – barackos árnyalatot pirosítónak, és a különböző természetes szemhéjpúder árnyalatokat. Elmentünk Párizs legjobb bőrdíszműveshez, hogy vegyünk pár természetes bőrdarabot, hogy kitaláljuk az árnyalatokat. A színt a rúzsok viszik bele a kollekcióba – arannyal és ezüsttel fűszerezve. Nagyon fényesek. A körömlakkok esetében a természetes nude és az élénkvörös árnyalat mellett döntöttünk. Természetes, mégis van benne egy kis szín. Az ezüst és arany rúzsok elég dominánsak, de szeretem hozzájuk párosítani a nude körömlakkot. Egyszerre elegáns és nagyon sikkes is, miközben hosszabbnak láttatják a kezeket.
A csomagolások tervezését is ugyanennyire élvezted?
Nagyon is. Nagyon fontos elemnek tartom, hiszen a termék használata innen indul. Szerettem volna egy vintage és csillogó kinézetet kreálni, ami ugyanakkor modern is egyben. Az arany a hagyományos oldalt képviseli, a rúzsok finom tapintású csomagolása pedig a hi-tech vonalat.
Hogyan kapcsolódik mindez a ruhakollekciók esztétikumához?
Az általam használt esztétikum szorosan kapcsolódik a grafikához. A folyamat minden eleme a számítógépen zajlik, még a kézzel rajzolt terveimet is bescannelem. Nagyon szeretem az építészetet, és az őszi/téli kollekcióm ezt eléggé tükrözi is. Az amerikai Vogue egykori híres szerkesztő, Diana Vreeland ihlette a kollekciót. Szerettem volna a stílusát és filozófiáját mai modern formába öltöztetni. Csíkos sportos nadrágok, fehér sarkú cipők, couture kabátok kesztyűkkel és arany karkötőkkel. Összekevertem a dolgokat, de egyszerre szemléltem a múltat és a jövőt, hogy megalkossam a jelent.
Kép

Kinek szól a kollekció?
Szeretem azt mondani, hogy inkább az átlag nőnek, mint egy kifejezett csoportnak. A kollekcióm darabjai teljesen különböző típusú nőknek is jól állhatnak. Egy művészetekkel, vagy építészettel foglalkozó nő jó példa lehet – magabiztos, és nem fél megmutatni a világnézetét a ruháin keresztül.
Az elmúlt két szezonban már digitális divatbemutatót tartottál, a hagyományos kifutótól eltérve. Mi vonz ebben az új megjelenítésben?
A digitális bemutatók teljesen új utakat nyitnak meg. Nagyon nyitott vagyok az előadási módokat tekintve. Szeretem személyesen bemutatni a kollekciómat a sajtónak, hogy elmagyarázzam és megértsék a koncepciót. Az egyszerűség és elegancia elengedhetetlen, de én szeretem az apróbb részleteket, amik különlegessé tesznek egy-egy darabot. Amikor ezt személyesen prezentálhatom, sokkal hatásosabb a bemutató.
Milyen most a brazil divatvilág?
Fejlődik. Ez egy fiatal ország, ahol rengeteg a hely és a lehetőség. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azok az emberek, akikre felnézek a brazil divatiparban, mindig az én oldalamon álltak és építő kritikával láttak el, ha arra volt szükség.
Mi a Pedro Lourenco márka következő lépése?
Célom, hogy a márkán túlmutató technikákat és új dolgokat hozzak létre – az egész ipar számára. Úgy érzem forradalmasításra van szükség. Miért van szükségünk varrásra például? Létezik egy teljesen új ruhakészítési technika. A formák tekintetében már szinte mindent kipróbáltunk. De a ruha elkészítési folyamataiban még rengeteg a felfedezni való.
“Úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas kihívás egy ruhakollekciót kozmetikumokban megjeleníteni… Szeretem a színeket és azt is, ahogy különböző módon megjelennek az emberek bőrén.”

Június 1-től a MAC Váci utcai üzletében lesz megvásárolható a MAC és Pedro Lourenco közös, limitált kollekciója.

Videók

Szépség

7 dolog, amivel bizonyítottan meghosszabbíthatod sejtjeid élettartamát

Promóciók

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

12 kihagyhatatlan életrajzi film, ha tetszett a Back to Black

Az első kritikák szerint igen jól sikerült az Amy Winehouse életét bemutató film, mutatunk még pár alkotást, aminek érdemes esélyt adni.

Kép
Sztárok

10 sztár, aki őszintén bevallotta, hogy kivel váltotta legjobb és legrosszabb csókját karrierje során

A sztárok nem félnek kimondani: nagyon durva történetek osztottak meg legrosszabb filmes csókjaikról!

Kép
Sztárok

5 sokkoló sztori Jennifer Lopezről, ami miatt jelenleg az egész világ gyűlöli: Ezzel vége lehet a karrierjének?

Bár Jlo magánélete éppen szárnyal, a karrierje viszont mélyrepülésbe kezdett. Lehet, hogy a róla terjedő történetek miatt a cancel culture áldozata lesz?

Kép
Életmód

Ez a légzőgyakorlat olyan közel hozott minket a férjemmel, mint semmi más

A 4-6-8 légzésgyakorlat csak napi 5 percet vesz igénybe, de bámulatos a hatása.

Kép
Életmód

Hallottál már a P-vitaminról? 7 egészségügyi előnye, amiről lehet, nem is tudtál!

A P-vitamin egy kifejezés, amelyet egykor a flavonoidoknak nevezett növényi vegyületek csoportjára használnak. Ezek a vegyületek azonban valójában nem vitaminok.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Angelina Jolie 15 éves lányával lépett a vörös szőnyegre - ilyen gyönyörű lett Vivienne Jolie-Pitt!

Angelina Jolie 15 éves lányával együtt társproducerkedtek a Broadway legújabb musicalében. Könnyen előfordulhat, hogy Vivienne Jolie-Pitt édesanyja nyomdokaiba lép majd!