Vigyázat! Ez a 3 otthoni edzőeszköz árthat az egészségednek

Vigyázat! Ez a 3 otthoni edzőeszköz árthat az egészségednek
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Jobb, ha egy életre megjegyzed, hogy ezekkel vigyázni kell!

Az hosszú otthon töltött időszaknak köszönhetően sokan házi edzőtermet rendeztek be az otthonukban és dolgoztak a summer body-n szorgosan. Ehhez pedig a menő edzőruhákon kívül olyan kellékek is dukálnak, amik még hatékonyabbá teszik a mozgást. Azt persze nem vitatjuk, hogy ezek valóban segíthetnek abban, hogy még formásabbak legyünk, de használatukkal sokszor nagyobb bajt csinálhatunk, mintha nem is használnánk őket.

Az otthon edzők könnyen elfeledkeznek arról, hogy közel sem ugyanolyan a lakásban végzett tevékenység, mint egy személyi edzővel a teremben, hisz nem hiába ellenőrzik és tesztelik ezeket a kellékeket.

Szóval az alábbi kiegészítőkkel jobb vigyázni, ha az egészséged és a tested fontos számodra!

Jól tudjuk, hogy a SMR hengert (vagy más néven foam rollert) szinte felüdülés használni egy kiadós edzés előtt vagy után. Segíti az izmok nyújtását, serkenti a véráramlás, miközben növeli a test teljesítményét is. Ugyanakkor érdemes vele vigyáznunk, mert ha visszeres területen alkalmazzuk, azzal sokkal nagyobb galibát okozunk, mint hinnénk, hiszen ezzel csak a vénák feldagadását segítjük elő.

Pro tipp: Ha számodra is fontos, hogy egészséges módon növeld véráramlást, akkor pattanj biciklire! Emellett a gyaloglás is jótékony hatással segíti elő a véráramlást és egyúttal megvédi ízületeit a sérüléstől. Egy kis séta pedig amúgy is mindenkinek ajánlott!

Kép
forrás: Pexels

Nagy rajongótábornak örvendenek a gumiszalagok, amik számos gyakorlatban használhatóak. Szinte bármely izomcsoport edzésére nyújtanak kiváló megoldás, ám ezek a kellékek sokkal nagyobb balesetet okozhatnak, mint gondolnánk, ha nincsenek jól rögzítve vagy rossz állapotban vannak.

Pro tipp: Ezeket a szalagokat könnyen lecserélhetjük úgynevezett “csúszkákra”, amik szintén szuper kiegészítői lehetnek az otthoni edzésnek. Nincs több aggodalom, hiszen ezek a kellékek nem fognak elszakadni vagy bármilyen fájdalmat okozni használat közben. Garantáltan egy jobb választás!

Szintén nagy kedvenc az edzeni vágyók körében a kettlebell, aminek bár használata könnyűnek tűnik, bizonyos gyakorlatok sajnos súlyos sérüléseket okozhatnak. Illetve további hátrány, hogy a rosszul elvégzett mozdulatsorok miatt még a testtartásod is romolhat.

Pro tipp: Ha semmiképpen sem szeretnél lemondani róla, akkor ne vágj neki a gyakorlatoknak vakon. Kérd szakember segítségét az első néhány alkalommal, hogy biztosan elsajátítsd a helyes technikákat.

Most pedig lesd meg, hogy a hírességek milyen edzéssel tartják karban az alakjukat!

Galéria / 10 kép

Az edzésmódszer, amivel a sztárok fitten tartják magukat

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok