Tippek, hogy hogyan dekoráld a lakásodat az ősz jegyében

őszi,őszi dekoáció,őszi lakásdekoráció
Forrás: Pinterest

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Ahogy beköszönt az ősz és egyre kevesebb időt töltünk a szabadlevegőn – viszont annál többet a négy fal között – erős kényszert érzünk arra, hogy megtöltsük őszi színekkel, meleg textilekkel az otthonunkat. Mutatjuk, hogyan érdemes belevágnod!

Az őszi-téli szezonban rengeteg időt töltünk otthon, emiatt nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a térben. Még ha nem is gondolnád, a helyiségek berendezése, a benne található színek, az átláthatóság vagy épp a káosz, ami benne uralkodik, óriási hatást gyakorol a hangulatodra, ezért nagyon fontos, hogy ősszel is figyelmet fordítsunk a lakásunkra és annak dekorálására.

Míg nyáron a hűsítő, frissítő színekre vágyunk, mint a fehér és a kék, lenge anyagokra és légies terekre, addig a hideg beköszöntével a meleg, élénk színekre, amelyekből erőt és lendületet meríthetünk, a puha anyagokra és zsúfoltságra, ami kuckós hangulatot kölcsönöz a helyiségeknek. Amikor zsúfoltságról beszélek, akkor persze nem a fotel karján hagyott ruhákra és a pulton hagyott bögrékre gondolok, sokkal inkább a túlzásokra!

A kanapéra rakosgatott számtalan díszpárnára és plédre, a különböző színű és méretű szőnyegek keveredésére a padlón vagy épp az itt-ott elhelyezett asztali és egyéb dekorációkra, amikre nyáron nincs ekkora igényünk.

őszi,őszi dekoráció,őszi lakásdekoráció
forrás: pinterest
Gyűjts be néhány bogyós ágat és rendezgesd őket vázába!

Lakásdekoráció az ősz jegyében

Érdemes tehát szezononként lecserélned pár dolgot a lakásban. Ide tartozik egy-két dekoráció, lámpa és a már említett textilek is, például a díszpárnák, függönyök és szőnyegek. Lakberendezőként erre szoktam buzdítani az ügyfeleimet is, hiszen ez a legjobb és leggyorsabb módja annak, hogy pillanatok alatt a hangulatunkhoz és az évszakhoz tudjuk igazítani az enteriőröket. Ezt a cserét ráadásul elég évente párszor megtenned. Ha két-három garnitúrát tartasz otthon például a függönyökből és díszpárnákból, amelyeket amúgy is mosnál és cserélnél, nyert ügyed van. Legyen egy tavaszi-nyári, egy őszi-téli és ha kedved tartja, pluszban egy karácsonyi szetted.

Következzen tehát most néhány hasznos tipp a lakás kicsinosítására az ősz jegyében!

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.