Pengék, csikkek, öngyilkossági kísérletek: 12 híresség, akiről senki sem gondolta, de valamilyen formában kárt tett magában

Pengék, csikkek, öngyilkossági kísérletek: 12 híresség, akiről senki sem gondolta, de valamilyen formában kárt tett magában
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Bármilyen szomorú, bizony voltak olyan pillanatok, hogy lelki útvesztőik terhein úgy enyhítettek ezek a sztárok, hogy az önsértést választották és kárt tettek magukban.

A vágyott sztárélethez vezető út sosem volt csak szerencsével kikövezve, és bár vannak olyanok, akikre egy fokkal könnyebb akadályokat mért az élet, azért a legtöbben még mindig a kihívások, lemondások és megfelelések démonaival találják szembe magukat, melyek követő lépteitől igazából a valóra vált álmok kapuján túl sem feltétlen tudnak mindig megszabadulni. Ez a zaklatott lelkiállapot pedig sok híresség életében egészen addig fajult, hogy így vagy úgy, de önsértéshez folyamodtak és kárt tettek magukban.

Mi az az önsértés?


Az önsértés kifejezést olyan viselkedésre értjük (mint például az ön-sebzés, illetve gyógyszerrel vagy drogokkal történő túladagolás), mellyel szándékosan kárt okoz a személy a saját testében. Az emberek különböző okokból folyamodhatnak önkárosító módszerekhez –időnként a bonyolult és fájdalmas érzésekre vagy gondolatokra reagálhatnak így, néha azért, mert valamilyen kiutat, változást keresnek a jelenlegi helyzetükből. Az önsértő magatartás kiváltó okai és súlyossága változatos lehet, de fontos leszögezni, hogy minden önsértés komoly dolog, ugyanis komoly következményekkel jár az egyén jóllétére és jövőjére nézve. Az önsértés annak a jele is szokott lenni, hogy az illető igyekszik megküzdeni az életében fellépő stresszhelyzetekkel és nehézségekkel.

Forrás: ifightdepression.com

Jó páran már egészen fiatal korukban is az önsértés mezsgyéjére léptek, remélve azt, hogy az így elnyomott, vagy éppenséggel így generált érzelmek segíthetnek nekik abban, hogy könnyebben átlendüljenek egy nehezebb időszakon. Egyre gyakrabban kárt tettek magukban, ez pedig idővel olyan magától értetődően olvadt be az életükbe, hogy sokáig nem is látták benne azt a bizonyos rosszat, ami a külvilág számára mindig is egyértelmű volt.

Következzen tehát 12 olyan híresség, aki kárt tett magában!

Galéria / 12 kép

12 híresség, aki kárt tett magában

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

8 híresség, aki megküzdött a depresszióval

Megnézem a galériát

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116 123-as vagy a 06 80 810 600-as telefonszámot! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!