Ideje lenémítani a gyűlölet hangját! Így védekezz az online bántalmazás ellen

Ideje lenémítani a gyűlölet hangját! Így védekezz az online bántalmazás ellen
Forrás: Pexels

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem kell engedned, hogy ez megtörténjen.

Az cyberbullying jelenséget nem szabad félvállról venni, hiszen ma már nemcsak a fiatalokat, de az idősebb generációt is fenyegeti a dolog. Az internet névtelenségébe burkolózva sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek; mára így a netes zaklatás is az online világ szerves részévé vált. De nem kell, hogy részese legyél és eltűrd azt, amit senkinek sem kellene. Ha mások nem, te igenis segíthetsz magadon, ha kizárod azokat a dolgokat, amik az esetleges bajhoz vezethetnek, ahogy szülőként is legalább annyira fontos, hogy képbe kerülj ezzel a témával kapcsolatban.

Sajnos egyre általánosabb a jelenség: kép nélkül, ismeretlenül olyan nem kívánt kommenteket és üzeneteket kapunk, amik nemcsak rövidtávon, de akár hosszú távon is rossz hatással lehetnek a mentális egészségünkre. Kár lenne ebbe beletörődni, és úgy tenni, mintha ez normális volna. Hogy elfogadott 2021-ben az online bántalmazás, hiszen nem az. Némítsd le te is a gyűlölet hangját és éld az életet nyugalomban és boldogságban, mert ez mindenkinek jár.

Kép
forrás: pexels

Segítünk, hogyan védheted meg a lelki békéd az online világban

Kezeld a helyzetet

Ha úgy érzed, hogy online bántalmazás áldozatává váltál, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy időben felismered és dolgozol ellene. Persze ezt könnyű mondani, de gondolj erre úgy, mint egy nagyon vékony cérnára. Ha egy kicsit is vékonyodik, akkor inkább tedd el és őrizd meg. Ne hagyd, hogy eluralkodjon feletted a rossz érzés.

Ismerd meg

Persze itt nem arról van szó, hogy menjetek el kávézni és szórakozzatok egy jót azzal, aki megbántott. Hanem arról, hogy tudd megtalálni a forrást, és eldönteni azt, hogy az illető fontos-e számodra vagy sem. Amennyiben nem, úgy sokkal egyszerűbb a dolgod: tiltás vagy törlés. Ha már egy közeli ismerősről van szó, akit mondjuk kedvelsz is, akkor előtted áll a lehetőség, hogy kizárod az életedből vagy igyekszel megoldani a problémát. Kivételesen itt az előbbit ajánlom. Hidd el: nagyon nem oké, ha valaki ezt csinálja veled.

Olvasd el ezt is!

Beszélj róla

Sok esetben a legégetőbb probléma az, hogy a megtörtént esetet eltitkolja az illető és nem beszél róla. Holott ezzel követi el a legnagyobb hibát. Nemcsak saját érdekünkből, de a többi ember számára is jobb lenne, ha őszintén és nyíltan megosztanánk a tapasztalatainkat. Fontos, hogy igenis hallassuk a hangunkat a témában, így juthat el minél több emberhez, hogy a cyberbullying NEM OKÉ.

A lelki béke legyen az első

A kiegyensúlyozott lelki állapothoz csak te, saját magad kellesz. Ha kicsit is úgy érzed, hogy nem támogató az a közeg, amiben mozogsz, akkor lépj ki onnan és vedd körbe magad olyanokkal, akik védenek, szeretnek és fontosnak tartanak. Ne engedd, hogy bármilyen módon negatívitás érjen.

Egy életünk van, azt pedig érdemes minél boldogabban átélni. Tedd ezt te is!


ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

Az irodában, az iskolában, a Facebookon – 5 film a zaklatásról

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!