Ideje lenémítani a gyűlölet hangját! Így védekezz az online bántalmazás ellen

Ideje lenémítani a gyűlölet hangját! Így védekezz az online bántalmazás ellen
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem kell engedned, hogy ez megtörténjen.

Az cyberbullying jelenséget nem szabad félvállról venni, hiszen ma már nemcsak a fiatalokat, de az idősebb generációt is fenyegeti a dolog. Az internet névtelenségébe burkolózva sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek; mára így a netes zaklatás is az online világ szerves részévé vált. De nem kell, hogy részese legyél és eltűrd azt, amit senkinek sem kellene. Ha mások nem, te igenis segíthetsz magadon, ha kizárod azokat a dolgokat, amik az esetleges bajhoz vezethetnek, ahogy szülőként is legalább annyira fontos, hogy képbe kerülj ezzel a témával kapcsolatban.

Sajnos egyre általánosabb a jelenség: kép nélkül, ismeretlenül olyan nem kívánt kommenteket és üzeneteket kapunk, amik nemcsak rövidtávon, de akár hosszú távon is rossz hatással lehetnek a mentális egészségünkre. Kár lenne ebbe beletörődni, és úgy tenni, mintha ez normális volna. Hogy elfogadott 2021-ben az online bántalmazás, hiszen nem az. Némítsd le te is a gyűlölet hangját és éld az életet nyugalomban és boldogságban, mert ez mindenkinek jár.

Kép
forrás: pexels

Segítünk, hogyan védheted meg a lelki békéd az online világban

Kezeld a helyzetet

Ha úgy érzed, hogy online bántalmazás áldozatává váltál, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy időben felismered és dolgozol ellene. Persze ezt könnyű mondani, de gondolj erre úgy, mint egy nagyon vékony cérnára. Ha egy kicsit is vékonyodik, akkor inkább tedd el és őrizd meg. Ne hagyd, hogy eluralkodjon feletted a rossz érzés.

Ismerd meg

Persze itt nem arról van szó, hogy menjetek el kávézni és szórakozzatok egy jót azzal, aki megbántott. Hanem arról, hogy tudd megtalálni a forrást, és eldönteni azt, hogy az illető fontos-e számodra vagy sem. Amennyiben nem, úgy sokkal egyszerűbb a dolgod: tiltás vagy törlés. Ha már egy közeli ismerősről van szó, akit mondjuk kedvelsz is, akkor előtted áll a lehetőség, hogy kizárod az életedből vagy igyekszel megoldani a problémát. Kivételesen itt az előbbit ajánlom. Hidd el: nagyon nem oké, ha valaki ezt csinálja veled.

Olvasd el ezt is!

Beszélj róla

Sok esetben a legégetőbb probléma az, hogy a megtörtént esetet eltitkolja az illető és nem beszél róla. Holott ezzel követi el a legnagyobb hibát. Nemcsak saját érdekünkből, de a többi ember számára is jobb lenne, ha őszintén és nyíltan megosztanánk a tapasztalatainkat. Fontos, hogy igenis hallassuk a hangunkat a témában, így juthat el minél több emberhez, hogy a cyberbullying NEM OKÉ.

A lelki béke legyen az első

A kiegyensúlyozott lelki állapothoz csak te, saját magad kellesz. Ha kicsit is úgy érzed, hogy nem támogató az a közeg, amiben mozogsz, akkor lépj ki onnan és vedd körbe magad olyanokkal, akik védenek, szeretnek és fontosnak tartanak. Ne engedd, hogy bármilyen módon negatívitás érjen.

Egy életünk van, azt pedig érdemes minél boldogabban átélni. Tedd ezt te is!


ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

Az irodában, az iskolában, a Facebookon – 5 film a zaklatásról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.