Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik
Forrás: Christian Vierig/Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az olasz nők stílusa több szempontból is igencsak inspiráló!

A cikk támogatója a GIORGIO ARMANI.

Az olasz nők nemcsak az divathoz értenek nagyon, megjelenésük minden apró részletére mesteri gonddal figyelnek. A bennük lévő időtlen és könnyed eleganciát mindig képesek megfűszerezni olyan plusz részletekkel, amitől az összkép úgy lesz laza és szexi, hogy közben egy kicsi sem billen ki abból az ízléses világból, ami annyira jól jellemzi az olasz nők stílusát.
A trendek változó hullámai bár nem nagyon hozzák őket zavarba és szívesen sodródnak is velük, ettől függetlenül szeretnek azokra az alapdarabokra támaszkodni, amik immáron hosszú évtizedek óta biztos pontként léteznek a mindennapjaikban. Az olasz nők olyan jól keverik a klasszikus kifinomultságot a modern hangulattal, hogy megjelenésük minden mikro fejezetéből sugárzik az a bizonyos dolce vita, aminek titkát okkal szeretnénk mi is tudni.

És hogy melyek azok az alapszabályok, amik már teljesen beleivódtak az olasz nők stílusába? Következzen 7 dolog, aminél jobban semmi sem jellemzi azt a játékosságot, amivel ők a megjelenésüket fűszerezik!

1. Színes minitáska!

A kiegészítők terén szeretik a szép és érdekes darabokkal körbevenni magukat. A praktikum persze nagy úr, ha táskákról van szó, de a kisebb kiadások között is egy elég szép méretválasztékkal dolgozó paletta állt össze a kínálatban. Egy feltűnőbb árnyalatban pompázó, akár érdekes szabás- és formavilágban mozgolódó darab pedig a legegyszerűbb összeállítást is képes emlékezetessé tenni.

Kép
forrás: Edward Berthelot/Getty Images

2. Egy napszemüveg mind felett!

Legyen tél, vagy éppen nyár, az olasz nők táskájában mindig ott lapul egy belőle, és bár a kínálat ezen a téren is szezonról szezonra változik, mindig próbálnak olyan darabokat választani, ami a maguk módján látványos, de éppen annyira izgalmas és sikkes is, hogy kicsit sem fognak kilógni a sorból - még akár évek múltán sem.

Kép
forrás: Edward Berthelot/Getty Images

3. Egy időtálló illat!

Pont olyan, mint a , amiben minden benne van, ami az olasz nők stílusát jellemzi! A Giorgio Armani ikonikus női illata ráadásul új fejezetéhez érkezett 10 évvel az eredeti illat megalkotása után: az új üveghez új intenzív illat és egy új kampány társul.​ A Sí azelőtt az erő előtt tiszteleg, amely mer igent mondani. Amikor Sí-t mondunk, igent mondunk a szenvedélyre, a szabadságra, a szerelemre és önmagunkra, és merészen felvállaljuk a modern nőiesség megjelenését. Az Armani fenntarthatóság iránti elköteleződését tükrözi, hogy az új Giorgio Armani Sí Eau de Parfum Intense újratölthető és újrahasznosítható üvegben mutatkozik be, és az eddig ismert Sí melegebb oldalát emeli ki, miközben a lédús feketeribizli-nektárt, a virágos damaszkuszi rózsával, a fűszeres fekete teával és melegséget sugárzó érzéki vanília tónusokkal ötvözi.​

Kattints a képre és szerezd be!
Kattints a képre és szerezd be!

4. Fekete midi szoknya!

A szoknyákba tervezett centik bár divatirányzatokként változnak, ettől függetlenül ez a klasszikus szabásvonal sosem fut majd ki az időből. Bárhol, bármikor, bármivel jól megtalálja a közös hangot, ráadásul még az évszakok változása sem hozza zavarba, ezen tulajdonságai pedig pont eléggé erős érvek is ahhoz, hogy biztos helyük legyen az olasz nők gardróbjában.

Kép
forrás: Jeremy Moeller/Getty Images

5. Mindig a minőség a mennyiség felett!

Az olasz nők sem vetik meg a legújabb, időnként igencsak meglepő trendeket, de inkább a tudatosság mércéjével válogatnak. Gyűjteményük egy része általában olyan darabokra épül, melyek anyag és stílus tekintetében is időtállók, így akár évekig, sőt akár évtizedekig sem veszítenek kezdeti fényükből - és akár amolyan családi örökségként, generációról generációra öröklődhetnek. Előnyben részesítik az olasz tervezőket és márkákat, de a nagyobb brandek mellett a kisebb és helyi, kézműves kincseket is keresik.

Kép
forrás: Christian Vierig/Getty Images

6. Természetesség egy csipetnyi színnel megbolondítva!

Az olasz nők szeretik a színeket is belevonni a szépségrutinjukba, legyen szó egy jellegzetes vörös körömlakkról vagy éppen egy élénk rózsaszín rúzsról. Ám ezen színek lényege is a visszafogottságban rejlik, aminek kulcsa a kevesebb smink, és azon tény, hogy egész egyszerűen hagyják az arcbőrüket levegőhöz jutni ahelyett, hogy erős és nehéz termékekkel terhelnék azt. Ezt a visszafogottságot pedig egy kellemesen megválasztott szín tudja arra az esztétikus szintre emelni, ami annyira elragadóvá teszi őket.

Kép
forrás: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

7. Minták, minták, minták!

Az olasz divat az értékes textíliák mellett pont azt teszi világhírűvé, hogy merész bátorsággal nyúlnak a legkülönfélébb színekkel feltöltött mintákhoz és egy pillanatig sem gondolkodnak abban, hogy az egész képlet rossz irányba dőlhet. Ez a ruháikból sugárzó határozottság pedig a viselőiken is megmutatkozik, akik kortól függetlenül örömmel mennek bele ebbe a pompás és varázslatos játékba.

Kép
forrás: Jeremy Moeller/Getty Images

Most pedig nézd meg, melyik az az 5 alapdarab, ami Giorgio Armani szerint egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat!

Galéria / 5 kép

Giorgio Armani szerint ezek az alapdarabok egy nő gardróbjából sem hiányozhatnak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.