A bizonyíték, hogy a melltartó már nem menő! Ez a 2023-as trend felszabadítja a női testet a társadalmi konvenció alól

A bizonyíték, hogy a melltartó már nem menő! Ez a 2023-as trend felszabadítja a női testet a társadalmi konvenció alól
Forrás: Getty Images

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

A női test a maga természetes szépségében nagyobb teret kap a 2023-as tavaszi-nyári szezonban.

Míg az Instagram és a Facebook is erősen szűrő a női test intim részleteit megmutató tartalmakat, addig egyre több tervező gondolja úgy, hogy a nagy nyilvánosság előtt is teret kell adni annak a meztelen természetességnek, amit bár a társadalmi elvárások miatt tabuként kezelünk, ennek ellenére tagadhatatlanul is az életünk és a mindennapjaink részét képezik.

Bár számos ábrázolást láthattunk rá, a történészek szerint az ókorban is inkább kellő szeméremmel kezelték a női testet, így viszonylag kevés olyan alkalom volt, amikor a gyengébbik nem fedetlen mellekkel jelent meg egy-egy eseményen. A 14-15. században volt pár provokatív próbálkozás a hölgyek részéről a témában, majd a 16. századtól kezdve Európában egyre több helyen tiltották a nyilvános meztelenkedést. A 20. században a fürdőruhadivat is egyre nagyobb átalakuláson ment át, ezen változások pedig szabad utat engedtek a monokini térhódításának, és bár ma már a meztelenséget szabadabb vélemények határolják, az Egyesült Államokban ettől függetlenül még mindig találhatók olyan államok, ahol tiltják a női mellbimbó közszemlére tételét.

A divatházak pedig jó ideje próbálnak, ha csak apró léptekkel is, de túllépni egy határt azzal kapcsolatban, hogy egyre több szabadságot adjanak az intimitásnak, és így megmutassák a csupasz valóság kicsit sem zavarba ejtő szépségét. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy ezen ötletek tárgyiasítják a nőket, azonban úgy tűnik, hogy a többség jelen pillanatban abszolút elégedett azon ténnyel, hogy sikerült újabb korlátokat ledönteni a gátlásosság terén - és ki tudja, lehet egy újabb, megosztó divathullám tör majd be a köztudatba?

A női test szemérmetlen, de kellőképpen ízléses bemutatására pedig számos példát láthattunk a 2023-as tavaszi-nyári kollekciók bemutatóján!

Galéria / 8 kép

2023 tavasz-nyár: főszerepben a női mell

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.