A bizonyíték, hogy a melltartó már nem menő! Ez a 2023-as trend felszabadítja a női testet a társadalmi konvenció alól

A bizonyíték, hogy a melltartó már nem menő! Ez a 2023-as trend felszabadítja a női testet a társadalmi konvenció alól
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

A női test a maga természetes szépségében nagyobb teret kap a 2023-as tavaszi-nyári szezonban.

Míg az Instagram és a Facebook is erősen szűrő a női test intim részleteit megmutató tartalmakat, addig egyre több tervező gondolja úgy, hogy a nagy nyilvánosság előtt is teret kell adni annak a meztelen természetességnek, amit bár a társadalmi elvárások miatt tabuként kezelünk, ennek ellenére tagadhatatlanul is az életünk és a mindennapjaink részét képezik.

Bár számos ábrázolást láthattunk rá, a történészek szerint az ókorban is inkább kellő szeméremmel kezelték a női testet, így viszonylag kevés olyan alkalom volt, amikor a gyengébbik nem fedetlen mellekkel jelent meg egy-egy eseményen. A 14-15. században volt pár provokatív próbálkozás a hölgyek részéről a témában, majd a 16. századtól kezdve Európában egyre több helyen tiltották a nyilvános meztelenkedést. A 20. században a fürdőruhadivat is egyre nagyobb átalakuláson ment át, ezen változások pedig szabad utat engedtek a monokini térhódításának, és bár ma már a meztelenséget szabadabb vélemények határolják, az Egyesült Államokban ettől függetlenül még mindig találhatók olyan államok, ahol tiltják a női mellbimbó közszemlére tételét.

A divatházak pedig jó ideje próbálnak, ha csak apró léptekkel is, de túllépni egy határt azzal kapcsolatban, hogy egyre több szabadságot adjanak az intimitásnak, és így megmutassák a csupasz valóság kicsit sem zavarba ejtő szépségét. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy ezen ötletek tárgyiasítják a nőket, azonban úgy tűnik, hogy a többség jelen pillanatban abszolút elégedett azon ténnyel, hogy sikerült újabb korlátokat ledönteni a gátlásosság terén - és ki tudja, lehet egy újabb, megosztó divathullám tör majd be a köztudatba?

A női test szemérmetlen, de kellőképpen ízléses bemutatására pedig számos példát láthattunk a 2023-as tavaszi-nyári kollekciók bemutatóján!

Galéria / 8 kép

2023 tavasz-nyár: főszerepben a női mell

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ez a jóképű, 27 éves srác Bob Marley unokája - fotó

Bob Marley unokája, Skip Marley feltűnik a legenda életéről forgatott filmben is!