A nárcisztikus emberek tényleg állandóan a telefonjukat nyomkodják? Így irányítanak teljesen észrevétlenül!

A nárcisztikus emberek tényleg állandóan a telefonjukat nyomkodják? Így irányítanak teljesen észrevétlenül!
Forrás: Adobe Stock

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A válasz eléggé összetett és felfoghatatlan, de mutatjuk, mit kell tudnod a nárcisztikus személyek telefonhasználati szokásairól.

A nárcisztikus gyenge, könnyű prédának tekint, mert a nárcisztikus számára a szeretet egy hiba, és ez taszítja őket. Tehát valójában ez nem egy szereteten alapuló kapcsolat, hanem a nárcisztikus gyűlölet tárgya vagy. Ez az élethelyzet pedig traumás kötődést hoz létre.

A traumakötődés megnehezíti a nárcisztikus bántalmazás áldozatai számára, hogy kilépjenek a kapcsolatból, és a nárcisztikus pontosan tudja ezt. Nem akarja, hogy továbblépj, még akkor sem, ha a "kapcsolatotok" gyötrelmes és viharos.

Tehát a nárcisztikus nem törődik veled, de szereti azokat az előnyöket, amelyeket azáltal kap, hogy kapcsolatba bonyolódik veled.

A nárcisztikusnak mindig az irányítás alatt kell tartania partnerét, akkor is, ha fizikailag távol vagytok egymástól. Továbbra is szüksége van arra, hogy érzelmileg manipuláljon téged és, mint egy dementor, táplálkozzon a bizonytalanságodból. Ez az irányítási kényszer sokszor nagyon furcsa viselkedésre készteti őket. Ez a viselkedésforma a legjobb esetben is zavarba ejtő. A legrosszabb esetben pedig egyenesen bántalmazó.

Állandó üzenetküldés:

Amikor nem tudnak közvetlenül irányítani téged, akkor a telefonodon keresztül irányítanak. Befolyásolják a viselkedésedet, és megparancsolják, hogy engedelmeskedj.

A nárcizmus meghatározó vonásai az érzelmi empátia hiánya, valamint a manipulatív és irányító viselkedés. Eleinte a nárcisztikus személy megpróbál a kedvedben járni és lenyűgözni téged, de végül mindig a saját igényei lesznek az elsők.

Akkor írnak neked SMS-t, amikor csak akarnak, még akkor is, ha tudják, hogy éppen egy fontos megbeszélésen vagy vizsgán vagy. Nem érdekli őket az idő vagy az, hogy kivel vagy éppen. Nem érdeklik őket a határaid. Egy nárcisztikusnak az a fontos, hogy megszerezze a figyelmedet, és az csak rájuk és csakis rájuk összpontosuljon.

Hogy miért?

A nárcisztikus úgy gondolja, hogy joga van az időd és energiád kisajátításához. Azt hiszik, hogy az övék vagy. Tehát a figyelmednek mindig rájuk kell irányulnia. Fenyegetve érzik magukat, ha az életedre, a munkádra vagy más kapcsolataidra koncentrálsz. Ezt egyfajta árulásnak és hűtlenségnek tekintik.

Ahhoz, hogy rájuk koncentrálj, arra kondicionálnak, hogy a telefonodra legyél rákattanva. A végén állandóan a telefonodat nézegeted és szorongóvá, hiperéberré válsz az ő sms-ezésük miatt. Nem tudhatod, mikor kapod a következő sms-t tőlük, és mikor kell válaszolnod.

Állandóan a telefonodon lógsz, és ezáltal teljesen magába szippant a nárcisztikus személyisége. Azt hiszed, hogy nagyon odavan érted, pedig nem, csupán próbál téged teljesen kiismerni, hogy sikeresen manipulálhasson téged.

Azért követeli tőled ezt a figyelmet, mert tesztelik a határaidat. Látni akarják, hogy mennyire vagy könnyen irányítható. Becsalogatnak téged a hálójukba, és amint csapdába ejtenek, megkezdik az önbizalmad leépítését.

Minden nárcisztikus fő célja az állandó üzenetküldéssel (függetlenül attól, hogy milyen keményen próbálják elrejteni a valódi szándékaikat), hogy állandó megerősítést kapjon tőled.

"Igen, én irányítok".

Kezdetben a szeretetükkel bombáznak téged, és függővé tesznek, hogy számodra is elvárás legyen az intenzív üzenetváltás. Aztán hirtelen visszavonulnak. Ez összezavarja az idegrendszeredet, szorongást és stresszt okoz. Aggódsz, hogy valami történt, és megszűnt az érdeklődése irántad. Ha szorongó kötődési stílusod van, akkor ez a mintázat különösen rosszul érinthet.

Ahelyett, hogy magadra és az életedre koncentrálnál, csak a telefonodra összpontosítasz. A boldogságod attól függ, hogy egy másik személy kapcsolatba lép-e veled, vagy sem.

Ha te is úgy gondolod, hogy egy adott személy üzeneteken keresztül próbál manipulálni, blokkold, töröld, vagy csak hagyd figyelmen kívül. Az ilyen nárcisztikus személyek nem értékelnek sem téged, sem az idődet. Engedd el őket, és lépj tovább. Ott kezdődik a gyógyulásod. Abban a pillanatban, amikor úgy döntesz, hogy nem veszel részt benne.

Ezekre a dolgokra készülj fel, ha szakítasz egy nárcisztikus emberrel:

Galéria / 4 kép

4 dolog, amire készülj fel, ha szakítasz egy nárcisztikus emberrel

Megnézem a galériát

Lehet, hogy észre sem vetted, de ezeket a dolgokat azért csinálod, mert nárcisztikus szülő nevelt:

Galéria / 7 kép

7 dolog, amit azért teszel, mert nárcisztikus szülő nevelt fel

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!