Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben
Forrás: Unsplash

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Szóval, ha már régóta fontolgattad, hogy belevágnál ebbe a projektbe, de egyelőre nem mertél hozzákezdeni az ezzel kapcsolatos tévhitek miatt, akkor most segítünk elhatározásra jutni neked!

A cikk támogatója az E.ON

Új lendületet kaphatnak a napelemes beruházások idén, hiszen 2023 októberében bejelentettek egy új pályázati lehetőséget, melyben energia tárolóval együtt telepített napelemes rendszer támogatására lehet jelentkezni, melyek közül körülbelül tizenötezret fognak támogatni. Sokan tartanak attól, hogy a napelemes rendszer telepítése inkább csak fenntarthatósági szempontokból előnyös, de a befektetés soha, illetve csak hosszú évek múlva térülhet meg. Nos, valóban zöld megoldásról van szó, nemcsak környezetvédelmi, hanem megtakarítási szempontból is jó döntésnek számít. Persze nem lehet napra pontosan megjósolni a napelemes rendszer megtérülési idejét (főként azért, mert ez épületenként és háztartásonként változik), a becslések szerint legfeljebb 13 (de akár kevesebb) év alatt megtérülhet a beruházásunk – és ha ehhez pályázati támogatást is kapunk, ez a szám jelentősen csökkenhet!

Az időjárás sem állhat a zöld energia útjába?

Gyakori tévhit az is, hogy este, továbbá borús, felhős időben áram nélkül maradunk, a jégeső pedig akár tönkre is teheti a napelemeket, holott az időjárás nincs befolyással az energiaellátásra, és a szigorú gyártási szabályok miatt nem is károsíthatja azt. Jó, ha tudod, hogy a napsütéses órákban megtermelt energia fel nem használt részét energiatárolós rendszer esetén tárolni tudod és az e fölött termelt részt a rendszer feltölti az áramszolgáltató hálózatára. A tárolóban eltárolt energiának köszönhetően nem kell félned attól, hogy az estére zöld energia nélkül maradsz, hiszen gyakorlatilag „tartalékoltál” ezekre az órákra.

A kertes házban élőknek kedvez 2024-ben a napelemes pályázat!
forrás: Unsplash
A kertes házban élőknek kedvez 2024-ben a napelemes pályázat!

Döntöttem, de hogyan fogjak hozzá egy napelemes beruházáshoz?

Egyre biztosabb vagy abban, hogy szeretnél belevágni a beruházásba, de ha őszinte akarsz lenni, azért egy kicsit tartasz az ügyintézési folyamattól is? Nos, emiatt kár lenne nemet mondanod a napelemes rendszerre, mivel egyáltalán nem kell egyedül megoldanod mindent, sőt! Az E.ON MyEnergy Kft. például az ügyféligények felmérésétől, a tervezésen, a fizikai megvalósításon át a kivitelezésig minden lépésben segít neked: tapasztalt mérnökök és műszaki szakemberek valósítják meg a lakossági ügyfelek elképzeléseit, ráadásul biztosítják az egykapus kapcsolattartást. A napelemes rendszereken túl a lakossági energiatárolókat is magában foglaló E.ON Solar Home (Napenergia Plusz Program - E.ON kivitelezéssel) elnevezésű termék teljeskörű ügyintézésének részeként a szükséges engedélyek beszerzésével sem kell bajlódnod, és 25 év teljesítménygaranciát biztosít a napelemes panelekreamelyekből az utóbbi években már több mint 20.000 lakossági ügyfelüknél telepítettek. A 2023 októberében bejelentett pályázat esetében a kertes házban élő, napelemmel még nem rendelkezők jelentik az E.ON Solar Home célcsoportját, az önerő pedig körülbelül a beruházás 34%-át, maximum körülbelül 2 millió Forintot tehet ki.

Most pedig íme 8 tipp, hogy ne kelljen bekapcsolnod a fűtést, mégis melegebb legyen az otthonodban!

Galéria / 8 kép

8 tipp, ha nem szeretnéd még bekapcsolni a fűtést

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ez a jóképű, 27 éves srác Bob Marley unokája - fotó

Bob Marley unokája, Skip Marley feltűnik a legenda életéről forgatott filmben is!

Advertisement