Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben
Forrás: Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Szóval, ha már régóta fontolgattad, hogy belevágnál ebbe a projektbe, de egyelőre nem mertél hozzákezdeni az ezzel kapcsolatos tévhitek miatt, akkor most segítünk elhatározásra jutni neked!

A cikk támogatója az E.ON

Új lendületet kaphatnak a napelemes beruházások idén, hiszen 2023 októberében bejelentettek egy új pályázati lehetőséget, melyben energia tárolóval együtt telepített napelemes rendszer támogatására lehet jelentkezni, melyek közül körülbelül tizenötezret fognak támogatni. Sokan tartanak attól, hogy a napelemes rendszer telepítése inkább csak fenntarthatósági szempontokból előnyös, de a befektetés soha, illetve csak hosszú évek múlva térülhet meg. Nos, valóban zöld megoldásról van szó, nemcsak környezetvédelmi, hanem megtakarítási szempontból is jó döntésnek számít. Persze nem lehet napra pontosan megjósolni a napelemes rendszer megtérülési idejét (főként azért, mert ez épületenként és háztartásonként változik), a becslések szerint legfeljebb 13 (de akár kevesebb) év alatt megtérülhet a beruházásunk – és ha ehhez pályázati támogatást is kapunk, ez a szám jelentősen csökkenhet!

Az időjárás sem állhat a zöld energia útjába?

Gyakori tévhit az is, hogy este, továbbá borús, felhős időben áram nélkül maradunk, a jégeső pedig akár tönkre is teheti a napelemeket, holott az időjárás nincs befolyással az energiaellátásra, és a szigorú gyártási szabályok miatt nem is károsíthatja azt. Jó, ha tudod, hogy a napsütéses órákban megtermelt energia fel nem használt részét energiatárolós rendszer esetén tárolni tudod és az e fölött termelt részt a rendszer feltölti az áramszolgáltató hálózatára. A tárolóban eltárolt energiának köszönhetően nem kell félned attól, hogy az estére zöld energia nélkül maradsz, hiszen gyakorlatilag „tartalékoltál” ezekre az órákra.

A kertes házban élőknek kedvez 2024-ben a napelemes pályázat!
forrás: Unsplash
A kertes házban élőknek kedvez 2024-ben a napelemes pályázat!

Döntöttem, de hogyan fogjak hozzá egy napelemes beruházáshoz?

Egyre biztosabb vagy abban, hogy szeretnél belevágni a beruházásba, de ha őszinte akarsz lenni, azért egy kicsit tartasz az ügyintézési folyamattól is? Nos, emiatt kár lenne nemet mondanod a napelemes rendszerre, mivel egyáltalán nem kell egyedül megoldanod mindent, sőt! Az E.ON MyEnergy Kft. például az ügyféligények felmérésétől, a tervezésen, a fizikai megvalósításon át a kivitelezésig minden lépésben segít neked: tapasztalt mérnökök és műszaki szakemberek valósítják meg a lakossági ügyfelek elképzeléseit, ráadásul biztosítják az egykapus kapcsolattartást. A napelemes rendszereken túl a lakossági energiatárolókat is magában foglaló E.ON Solar Home (Napenergia Plusz Program - E.ON kivitelezéssel) elnevezésű termék teljeskörű ügyintézésének részeként a szükséges engedélyek beszerzésével sem kell bajlódnod, és 25 év teljesítménygaranciát biztosít a napelemes panelekreamelyekből az utóbbi években már több mint 20.000 lakossági ügyfelüknél telepítettek. A 2023 októberében bejelentett pályázat esetében a kertes házban élő, napelemmel még nem rendelkezők jelentik az E.ON Solar Home célcsoportját, az önerő pedig körülbelül a beruházás 34%-át, maximum körülbelül 2 millió Forintot tehet ki.

Most pedig íme 8 tipp, hogy ne kelljen bekapcsolnod a fűtést, mégis melegebb legyen az otthonodban!

Galéria / 8 kép

8 tipp, ha nem szeretnéd még bekapcsolni a fűtést

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

3 egyszerű gyakorlat, amitől laposabb lesz a hasad, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!

Kép
Stílus

A tavaszi ruhadarab, amiért minden francia nő rajong - egy klasszikus választás, ami mindennel működik!

A francia nők nagyon értenek ahhoz, hogy még egy elérhető darabot is extrán különlegessé és drágább hatásúvá tegyenek.

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Advertisement