6 dolog, amitől karácsony közeledtével az ember gyomra kicsit felfordul: ezeket várjuk a legkevésbé

6 dolog, amitől karácsony közeledtével az ember gyomra kicsit felfordul: ezeket várjuk a legkevésbé
Forrás: Pexels/Toni Cuenca

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Imádjuk a karácsonyt, de azért nem minden porcikáját. Mi az, amitől kiborulunk ebben a giccses-szépséges időszakban?

Tervezően és többnyire pazarlásmentesen élek, hasznára vagyok a társadalomnak és a macskámnak, kerülöm a betegségeket, a koszt, az irigységet, talán megérdemlek én is egy kedves, szívteli ünnepet.

Mert szeretem a karácsonyt

Még ezt az elüzletiesedett, ajándékmán formáját is. Ha meglátok egy fényfüzért a szomszéd ablakban, a szemem könnybe lábad, boldogan tülekszem az Ikeában a cukorsüvegfenyőért és a glöggért, sírva fakadok bármelyik nyálas Ghymes-slágert meghallva, és órákig el tudom nézegetni a karácsonyi manók variációit. A férjemmel december elsejétől kifüggesztjük az adventi kalendáriumot, csinálok és gondosan meggyújtok koszorút, és soha nem nevetem el magam, ha ilyenkor valaki szentimentális gesztust tesz a környezetemben. A bennem lakozó ízlés nélküli kisgyerek megállíthatatlanul felszínre tör, mint a szörny az Alienben John Hurt hasából, nehezen is tudom visszagyömöszölni az üres és végtelen januárban.

Tegyük hozzá, az ünnepmánia és az elhúzódó karácsony jelensége már olyan turbószintre fokozódott, hogy még egy megveszekedett karácsonyimádót is ki lehet borítani. Mindenkinek megvan a maga karácsonymumusa, kit az életveszélyes mécsesek és csillagszórók kergetnek őrületbe, kit az utcákon hullámzó tömeg, mások a konzumidegbajtól kapnak előre agyérgörcsöt, attól, ahogy a kapitalizmus ordasan és fondorlatosan lenyúlta a karácsony szellemét. Én a magam részéről mindezeket eltűröm, vannak viszont olyan apróbb, tárgyi, auditív, esetleg művészi fogalomkörbe utalható jelenségek, amik elementáris negativizmussal hatnak rám.

Kép
forrás: Pexels/Lisa Fotios

Lássunk néhányat közülük. Ami nekem okoz kellemetlen perceket, amit nehezen tudok elviselni a november elejétől december végéig tartó csilivili időszakban.

1. A hógömb

Ha csak egyet meglátok, elfog a rosszullét. Pedig gyerekkoromban elmondhatatlanul vágytam rá. Nem kaptam. Talán ezért a gyűlölet.

2. A Jingle Bells taktusai

November elejétől minden üzletben, rajta a karácsonyi copyright. Felfoghatatlan.

3. Kevin

Utoljára 17 éves korom táján bírtam utoljára megnézni a szöszke gyerek kalandjait a betörőkkel, azóta kiütéseim lesznek már a neve – vagy a filmcím – hallatán is. Pedig bírom a fickót mint jelenséget, de szigorúan és betonfallal leválasztva bármiféle intim karácsonyi tértől.

A többi szörnyűséget galériánkban találjátok!

Galéria / 3 kép

Mik idegesítenek, ha közeleg a karácsony?

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?