Sok szülő tanulhatna tőle! Michelle Obama szerint ezt minden anyának el kellene mondania a lányának

Sok szülő tanulhatna tőle! Michelle Obama szerint ezt minden anyának el kellene mondania a lányának
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bár önmaga is igazi ikon, az egykori amerikai First Lady, Michelle Obama kiáll amellett, hogy a mai fiataloknak sokkal inkább szüksége van valódi példaképekre, olyan ikonikus nőkre, akikre ő is szívesen felnézett volna korábban

A korábbi amerikai elnök, Barack Obama felesége, Michelle Obama vérbeli ikon. Édesanya, feleség, jogász, író, aktivista, akit nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte elismernek. Michelle tehát megtestesíti az igazi XXI. századi szupernőt. Karrierútja, magabiztos, mégis szerény és alázatos karizmája pedig a feltörekvő régiókból származó nők milliói számára nyújt reményt. Nemrég, egy podcast felvétele során adott nyilvános interjúban épp ő maga hangsúlyozta, hogy a mai világban mekkora szükség is van a valódi példaképekre.
A színpadi beszélgetés során Michelle Obama külön kiemelte Serena Williams (23-szoros Grand Slam bajnok teniszező) és Mindy Kaling (indiai származású hollywoodi filmproducer, színésznő) személyét, akikhez fogható ikonokra mindenkinek szüksége van, és azt is hozzátette, hogy az ő fiatal korában még nem tudott ilyen magas szinten senkire felnézni. Az interjú alatt azt is kiemelte, hogy mennyire örül a popkultúrában és a filmiparban elterjedt sokszínűségnek. Felelevenítette a Fehér Házban töltött éveket is, és elmondta, hogy mindig fontos céljának tartotta, hogy a saját életútjával példát mutasson, ezért is vágott bele a könyvírásba.
„Gyakran feltették nekem a kérdést, hogy minek írom a könyveimet? Erre nagyon egyszerű a válaszom“ - folytatta a megszokott energikus stílusában a válaszát. „Azt akarom, hogy minél több emberhez eljusson, hogy bárkiből lehet példakép. Még egy chicagói South Side-ról származó, munkásosztálybeli fekete kislányból is, aki annak idején én voltam“ - majd a nézőtéren őt figyelők sorában kiszúrt egy kislányt, és személyesen meg is szólította. „Azt akarom, hogy az olyan kislányok, mint itt ez a gyönyörű kislány, igen, te ott, igen, te! Te is vésd jól az eszedbe, hogy a te történeted is számít! Én látlak téged, épp olyan a hajad, mint amilyen az enyém volt, és a gyönyörű mosolyoddal te is közénk tartozol! Higgy magadban, és minden nap ismételd el, hogy fontos vagy a világnak!“ - szónokolta Michelle Obama, amit természetesen oltári nagy tapsvihar üdvözölt, végül így zárta a beszédét.

Nekem 59 évembe került, mire elhittem magamról, hogy tényleg jó vagyok, azt kívánom nektek, hogy minél korábban kezdjetek el hinni magatokban. Előttem nem voltak ilyen példák, mint Serena, vagy Mindy. Nektek itt vannak, itt vagyunk!

És a nemcsak a szavaiból, hanem a stílusából is érdemes inspirálódni: íme Michelle Obama 20 legmerészebb divatpillanata!

Galéria / 20 kép

Michelle Obama 20 legmerészebb divatpillanata

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.