A történelem legszomorúbb fejezeteit sokszor az élet írta: 7 nő a királyi családokból, akinél mellrákot diagnosztizáltak

A történelem legszomorúbb fejezeteit sokszor az élet írta: 7 nő a királyi családokból, akinél mellrákot diagnosztizáltak
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Az évek, évtizedek során kimondottan kevés szó esett róla, pedig sajnos a mellrák a királyi családok tagjai között sem válogat.

Amíg a sztárok kertelés nélkül vállalják fel egyéni sztorijukat a nyilvánosság előtt, őszintén és nyíltan beszélve a mellrák ellen folytatott küzdelmeikről, addig a királyi családok tagjai már sokkal diszkrétebben kezelik az őket érintő betegségekkel kapcsolatos történetüket. Így még sokszor a sajtó szemfüles munkatársai sem tudják azt, hogy bizony a palota falai között problémák vannak.

Talán éppen ezért - hangsúlyozzuk, hogy szerencsére - nem is tudunk olyan esetről, ami egy ma is élő nemesi hölgyeket érint. Viszont a történelem több ezer évét felölelő krónikák között találni azért olyan királyi példákat, ahol az uralkodócsalád nőtagjainak is fel kellett vennie a harcot egy olyan kórral szemben, amiről akkoriban sajnos még keveset tudtak. Így galériánkban mindössze két olyan 20. századi példa található, akit a már modern orvostudomány mellrákkal diagnosztizált, ettől függetlenül mégis érdemes kicsit elmerülni a históriák ezen fejezeteiben, hiszen az ókori egyiptomiak már Kr.e. 1550-ben is komolyan foglalkoztak ezzel a betegséggel és a lehetséges gyógymódokkal.

Kattints tovább, és mutatjuk is, hogy a történelem során mely női előkelőségeknek kellett megküzdenie a mellrákkal!

Galéria / 7 kép

7 királyi nemes, aki megküzdött a mellrákkal

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

10 színésznő Hollywood fénykorából, akik megküzdöttek a mellrákkal

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.