Élete első interjúját egy csuhébabával készítette, majd 25 éven át a legnagyobb sztárok nyíltak meg előtte - ismerd meg Oprah Winfrey-t, aki levette a lábáról az egész világot!

Élete első interjúját egy csuhébabával készítette, majd 25 éven át a legnagyobb sztárok nyíltak meg előtte - ismerd meg Oprah Winfrey-t, aki levette a lábáról az egész világot!
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Oprah Winfrey életútja bárki számára inspiráló lehet!

Oprah Winfrey 1954. január 29-én született a Mississippi állambeli Kosciuskóban, egy egyedülálló tinianya első gyermekeként. Eredetileg Orpahként anyakönyvezték, ám mivel az emberek rendszeresen rosszul ejtették ki ezt a bibliai nevet, ezért viszonylag hamar Oprahra változtatták.

Mivel édesanyja nem tudta volna őt eltartani, ezért élete első hat évében anyai nagyanyja nevelte hatalmas szegénységben. A kislány gyakran krumpliszsákból készült ruhákat hordott, és otthonukban nem volt se bevezetett víz, se áram. A nélkülözésekért viszont kárpótolta őt az a szeretet és figyelem, amivel imádott nagymamája körülvette őt. Oprah Winfrey háromévesen tudott már olvasni, és négyévesen pedig Prédikátornak becézték őt a helyi templomban, mert képes volt hosszú részleteket idézni a Bibliából, sőt, már akkor interjúkat készített a csuhébabájával és a farmjukra tévedő varjakkal.

Hat évesen a wisconsini Milwaukee egyik belvárosi negyedébe költözött édesanyjával, egy olyan környékre, ahol a lopás és az erőszak a legkülönfélébb formákban mutatta meg sötét oldalát. Opráhnak pedig ekkor kezdődött el életének azon fejezete, ami erősen meghatározta jellemét és személyisége alakulását.

Hogy ez az éles eszű kislány milyen szörnyűségek árán jutott el oda, ahol ma tart? Hogy az Oprah Winfrey név mögött egy ilyen komoly és mély tartalom legyen? Kattints galériánkra és mesélünk tovább!

Galéria / 11 kép

Ismerd meg Oprah Winfrey inspiráló életét

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

A történelem 12 leginspirálóbb nője

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.