Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Női szeretője (is) volt Margit hercegnőnek, a királynő húgának?

Női szeretője (is) volt Margit hercegnőnek, a királynő húgának?
Forrás: Getty Images

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

A ködös Britannia legszebbnek, legékesebbnek kikiáltott gyöngyvirágai, a leendő királyné, Kate Middleton walesi hercegné és néhai anyósa, Lady Diana Spencer előtt II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő lábai előtt hevert a világ.

Jóllehet, utolsó éveit Margit hercegnő a nyilvánosságtól elvonulva, az egész életen át tartó mértéktelenség, így a komoly alkoholfogyasztás és cigarettázás következtében betegen és törékenyen, tolószékbe kényszerítve töltötte, az ötvenes-hatvanas években a mesebelinek ható királyi sajtóceleb gyönyörűen csillogó, kék szemei, pompás, szinte már műgonddal összeállított, divatos szettjei, humoros, néha groteszknek ható megnyilvánulásai rabul ejtették a férfiakat és természetesen irigységre ösztönözték a nőket.
Margit hercegnő számtalan, gondos kézírással megalkotott levele maradt ránk az említett időszakból, melyek jelentős része egy amerikai társasági hölgy, bizonyos Sharman számára íródtak, aki az Egyesült Államok multimilliomos londoni nagykövetenék, Lewis Douglasnak volt a leánya.

Margit hercegnő és Sharman 1962-ben.
forrás: Getty Images
Margit hercegnő és Sharman 1962-ben.

Amikor a 19 esztendős Sharman - akit "Charmin' Sharman" vagyis „Csábító” és „Sass” néven is ismertek a magasrangú társasági körök - 1947-ben megérkezett édesapja kíséretében és jóvoltából a Szent Jakab Udvarba, azonnal közeli barátságba került a csacska és kíváncsi 17 éves Margit hercegnővel. Tehetős és kiváltságos fiatal hölgyek lévén, a háború borzalmait és a királyi családot is jelentősen sújtó megszorításait közvetlenül követő időszakban közösen elhatározták, hogy jól fogják érezni magukat, így számtalan meghívást kaptak, többek között az amerikai nagykövetség partijaira, ahol a csinos Sass és az elbűvölő Margot mindenkit levettek lábukról. 1947 és 1950 között gyakran jártak híres éjszakai szórakozóhelyeken is, így például a Leicester Square-i 400 Clubban, a Park Lane-i Milroyban, valamint a Leicester Square melletti Café de Parisban. A két fiatal hölgy közötti kapcsolat a feltételezések szerint túlmutatott a puszta barátságon. A népszerű brit tévécsatorna, a Channel 4 által készített és forgalmazott 2005-ös film szerint a leányok szeretők voltak, hiszen a rendelkezésre álló források alapján egészen biztos, hogy Sharman, aki az első amerikai debütánsok egyikeként érkezett és költözött az angol fővárosba, hamarosan szapphói hajlamairól vált ismerté a társasági körökben. A film sok „gyújtójelenet” is tartalmaz, többek között láthatunk benne egy szenvedélyes csókot a Margitot alakító színésznő és a nagykövet lánya között.
A kétes, ugyanakkor nagy botrányt kavart állítások, melyre a mozifilm alapozott, először egy 2002-es, a hercegnő halála után közvetlen megjelent, nem hivatalos életrajzi írásban bukkantak fel. A szerző azt állította, hogy maga Sharman Douglas volt az, aki mesélt neki a hercegnővel folytatott viszonyáról. Amikor Lord Snowdont, Margit korábbi férjét egy 2005-ös interjúban megkérdezték az érdekes felvetésről, azt mondta:

Emlékszem Sharman Douglasra. Eléggé férfiasan nézett ki. Nagyon valószínűtlen, hogy viszonyuk volt. Tudja, az emberek sokkal szabadabbak voltak a szexualitásukkal kapcsolatban korábban, mint most, de tényleg nem tudom. Miért lenne kevésbé veszélyes egy nővel való viszony, mint egy férfival?

Jóllehet, a levelekből nem derül ki egészen biztosan semmi olyan, ami konkrét leszbikus viszonyra utalna, mégis elképesztő, a királyi család tagjaira kevésbé jellemző mértékű intimitást tárnak fel előttünk. Margit számára a kifinomult amerikai nő talán olyan szerepben jelenhetett meg, mint egy "pajkos" idősebb nővér, akinek olyan módon tárhatta fel önmagát, beleértve ebbe legféltettebb titkait is, ami a szeretett Lilibettel csaknem lehetetlen lett volna, elképzelhetetlen ugyanis, hogy Erzsébetnek, a későbbi uralkodónak írt volna szívügyeiről és később botrányossá lett afférjairól.
Amikor a multimilliomos édesapa három évre szóló kiküldetése véget ért, és a család visszatért otthonába, az Egyesült Államokba, Sharman tehetségkutatóként, filmes publicistaként és PR-vezetőként dolgozott, ám Margittal való barátsága élete végéig fennmaradt. Sharman 1968-ban lett Andrew Hay élelmiszer-importőr felesége, ám kilenc évvel később elváltak. Gyermekük nem született. A nő 1996-ban, 68 éves korában csontrákban halt meg egy New York-i kórházban.
Török Zoltán Patrik, a Windsorék - A Brit Királyi Család történészének írása.

Mindeközben Margit férjéről tény, hogy biszexuális volt, kattints és mesélünk kicsit sem szokványos házasságukról!

Galéria / 6 kép

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Megnézem a galériát

Mindezek után pedig íme 11 LMBTQ nemes, aki egy királyi családba született!

Galéria / 11 kép

11 LMBTQ nemes, aki egy királyi családba született

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

6 csillagjegy, akinek káoszba fordulnak a napjai május végén

Ezek a csillagjegyek komoly nehézségekkel fognak szembenézni a májusi telihold hatásainak köszönhetően. Ha azonban kitartanak, erősebbé válnak, mint valaha!

Kép
Stílus

10 alapdarab, ami 30 felett egy stílusos nő gardróbjából sem hiányozhat

Mutatjuk azokat az alapdarabokat, amiknek 30 felett ott a helye egy nő gardróbjában!

Kép
Életmód

Ismersz ezeknél jobb magyar rajzfilmeket?

Nosztalgiázunk kicsit a legjobb egész estés produkciók bűvkörében.

Kép
Életmód

Micsoda lista! Magyarok, akik díjat kaptak a cannes-i filmfesztivál Nagyjátékfilmek versenyén az elmúlt közel 80 évben

A cannes-i filmfesztivál nem szerénykedett magyar díjazottakban! Olyannyira, hogy most két részben mutatjuk be őket nektek. Íme az első rész!

Kép
Sztárok

Egy sokkoló titok, amit te sem tudtál Karl Lagerfeldről

Az 5 éve elhunyt Karl Lagerfeld életéből most sorozat készül, ám a premier előtt még leleplezünk néhány meglepő titkot a tervezőzseniről!

Kép
Életmód

7 betegség, amit az arcod jelezhet: többek, mint apró bőrhibák, súlyos gondra is utalhatnak!

A szem a lélek tükre – az arcunk, hajunk állapota pedig az az egészségünké. Bár nyilván nem így szól a mondás, mégis rengeteg igazság van benne. Ugyanis az a bőrünk, hajunk, szinte azonnal jelez, ha nincs valami rendben a szervezetünkkel. Eláruljuk, ezek az elváltozások pontosan mit jelentenek.