Női szeretője (is) volt Margit hercegnőnek, a királynő húgának?

Női szeretője (is) volt Margit hercegnőnek, a királynő húgának?
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A ködös Britannia legszebbnek, legékesebbnek kikiáltott gyöngyvirágai, a leendő királyné, Kate Middleton walesi hercegné és néhai anyósa, Lady Diana Spencer előtt II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő lábai előtt hevert a világ.

Jóllehet, utolsó éveit Margit hercegnő a nyilvánosságtól elvonulva, az egész életen át tartó mértéktelenség, így a komoly alkoholfogyasztás és cigarettázás következtében betegen és törékenyen, tolószékbe kényszerítve töltötte, az ötvenes-hatvanas években a mesebelinek ható királyi sajtóceleb gyönyörűen csillogó, kék szemei, pompás, szinte már műgonddal összeállított, divatos szettjei, humoros, néha groteszknek ható megnyilvánulásai rabul ejtették a férfiakat és természetesen irigységre ösztönözték a nőket.
Margit hercegnő számtalan, gondos kézírással megalkotott levele maradt ránk az említett időszakból, melyek jelentős része egy amerikai társasági hölgy, bizonyos Sharman számára íródtak, aki az Egyesült Államok multimilliomos londoni nagykövetenék, Lewis Douglasnak volt a leánya.

Margit hercegnő és Sharman 1962-ben.
forrás: Getty Images
Margit hercegnő és Sharman 1962-ben.

Amikor a 19 esztendős Sharman - akit "Charmin' Sharman" vagyis „Csábító” és „Sass” néven is ismertek a magasrangú társasági körök - 1947-ben megérkezett édesapja kíséretében és jóvoltából a Szent Jakab Udvarba, azonnal közeli barátságba került a csacska és kíváncsi 17 éves Margit hercegnővel. Tehetős és kiváltságos fiatal hölgyek lévén, a háború borzalmait és a királyi családot is jelentősen sújtó megszorításait közvetlenül követő időszakban közösen elhatározták, hogy jól fogják érezni magukat, így számtalan meghívást kaptak, többek között az amerikai nagykövetség partijaira, ahol a csinos Sass és az elbűvölő Margot mindenkit levettek lábukról. 1947 és 1950 között gyakran jártak híres éjszakai szórakozóhelyeken is, így például a Leicester Square-i 400 Clubban, a Park Lane-i Milroyban, valamint a Leicester Square melletti Café de Parisban. A két fiatal hölgy közötti kapcsolat a feltételezések szerint túlmutatott a puszta barátságon. A népszerű brit tévécsatorna, a Channel 4 által készített és forgalmazott 2005-ös film szerint a leányok szeretők voltak, hiszen a rendelkezésre álló források alapján egészen biztos, hogy Sharman, aki az első amerikai debütánsok egyikeként érkezett és költözött az angol fővárosba, hamarosan szapphói hajlamairól vált ismerté a társasági körökben. A film sok „gyújtójelenet” is tartalmaz, többek között láthatunk benne egy szenvedélyes csókot a Margitot alakító színésznő és a nagykövet lánya között.
A kétes, ugyanakkor nagy botrányt kavart állítások, melyre a mozifilm alapozott, először egy 2002-es, a hercegnő halála után közvetlen megjelent, nem hivatalos életrajzi írásban bukkantak fel. A szerző azt állította, hogy maga Sharman Douglas volt az, aki mesélt neki a hercegnővel folytatott viszonyáról. Amikor Lord Snowdont, Margit korábbi férjét egy 2005-ös interjúban megkérdezték az érdekes felvetésről, azt mondta:

Emlékszem Sharman Douglasra. Eléggé férfiasan nézett ki. Nagyon valószínűtlen, hogy viszonyuk volt. Tudja, az emberek sokkal szabadabbak voltak a szexualitásukkal kapcsolatban korábban, mint most, de tényleg nem tudom. Miért lenne kevésbé veszélyes egy nővel való viszony, mint egy férfival?

Jóllehet, a levelekből nem derül ki egészen biztosan semmi olyan, ami konkrét leszbikus viszonyra utalna, mégis elképesztő, a királyi család tagjaira kevésbé jellemző mértékű intimitást tárnak fel előttünk. Margit számára a kifinomult amerikai nő talán olyan szerepben jelenhetett meg, mint egy "pajkos" idősebb nővér, akinek olyan módon tárhatta fel önmagát, beleértve ebbe legféltettebb titkait is, ami a szeretett Lilibettel csaknem lehetetlen lett volna, elképzelhetetlen ugyanis, hogy Erzsébetnek, a későbbi uralkodónak írt volna szívügyeiről és később botrányossá lett afférjairól.
Amikor a multimilliomos édesapa három évre szóló kiküldetése véget ért, és a család visszatért otthonába, az Egyesült Államokba, Sharman tehetségkutatóként, filmes publicistaként és PR-vezetőként dolgozott, ám Margittal való barátsága élete végéig fennmaradt. Sharman 1968-ban lett Andrew Hay élelmiszer-importőr felesége, ám kilenc évvel később elváltak. Gyermekük nem született. A nő 1996-ban, 68 éves korában csontrákban halt meg egy New York-i kórházban.
Török Zoltán Patrik, a Windsorék - A Brit Királyi Család történészének írása.

Mindeközben Margit férjéről tény, hogy biszexuális volt, kattints és mesélünk kicsit sem szokványos házasságukról!

Galéria / 6 kép

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Megnézem a galériát

Mindezek után pedig íme 11 LMBTQ nemes, aki egy királyi családba született!

Galéria / 11 kép

11 LMBTQ nemes, aki egy királyi családba született

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!