Málta újra felfedezésre vár

Málta újra felfedezésre vár

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Napfény, vadregényes tengerpart és számos új élmény megnyugtató biztonságban, alig kétórányi repülőútra Budapesttől. A karácsony és szilveszter időszaka egészen különleges a szigeteken.

A szigeteken könnyítettek a beutazáson, két Sinopharm után elég egy EU-s ismétlő oltás és szabad a belépés! Szilveszterezz idén Máltán! Válogass a Málta specialista irodák szilveszteri ajánlataiból.

Nincs se hóesés, se fagy, de a hangulat, a számos látnivaló, a szabadtéri programok és a szilveszter éjszaka tűzijátéktól bevilágított, utcabálozós fergeteg partija igazán emlékezetessé teszi az itt töltött ünnepet. A kellemes tavaszi, olykor annál is melegebb időjárás, a változatos tengerpart és a sós tengeri levegő tökéletes feltöltődés az év bármely szakában, mindez könnyed mediterrán konyhával, számos látni- és felfedezni valóval kiegészülve remek élmény az egész család számára. Íme 5 tipp, amit ilyenkor sem szabad kihagyni.

Kép

1. Fedezd fel Valletta történelmi utcáit!

Valletta, Málta fővárosa. Kis méretének köszönhetően könnyen bejárható. Szűk, történelmi utcáin barangolva gyönyörködhetünk a színpompás, hagyományos máltai balkonokban és a lenyűgöző épületekben. Séta közben térj be az XVI. században épült, szerény külsejű Szent János-társkatedrálisba, de készülj fel, mert le fog esni az állad! A templombelső valami egészen különleges. A kikötőre nyíló pompás kilátás miatt érdemes elmenni a Felső-Barrakka-kertbe is. Sétálj egyet a Strait Streeten, Valletta legismertebb utcáján. Ez volt az éjszakai élet központja a XIX. századtól a XX. század közepéig. Ma is őrzi a hagyományt nyüzsgő bárjaival, éttermeivel és élőzenéjével.

2. Utazz a múltba a történelmi Mdinában!

Lehetetlen nem észrevenni már a távolból a fenséges Mdinat, Málta egykori fővárosát. Ez a tökéletes állapotban fennmaradt falakkal körülvett középkori város egy magas dombon áll. A régi fővárosban ma mindössze 300 fő él. Nem véletlenül hívják „Csendes városnak”. Falairól szép kilátás nyílik a környező tájra. Ódon, középkori utcáin, sikátoraiban a Trónok harca számos jelenetét forgatták.

Mdina-híd, a történelmi fővárosban
Mdina-híd, a történelmi fővárosban

3. Látogass el Gozo gyönyörű szigetére

Ne utazzon el Máltáról anélkül, hogy átmenne Gozóra! Ha belefér az idejébe, hagyja a rohanós, egynapos kirándulásokat, és töltsön el legalább egy éjszakát ezen a szép szigeten. Itt megannyi káprázatos fürdőhelyet, fantasztikus éttermet, túraútvonalat, festői tájat, barátságos helybélit talál, és végtelen nyugalmat minden évszakban.


4. Kóstold meg a tenger gyümölcseit Marsaxlokk piacán!

Málta déli részén található Marsaxlokk egy színpompás halászfalu, ahol az öblöt százával lepik el a jellegzetes máltai luzzuk (halászcsónakok). Vasárnap kihagyhatatlan látnivaló a halpiac és utána térj be ebédelni a sétányon sorakozó számos tengeri étterem egyikébe.

5. Gyönyörködj a kilátásban a Dingli-szikláknál

A Dingli-sziklákat Málta nyugati partján találjuk. Itt van Málta legmagasabb pontja 253 méterrel a tenger szintje fölött. A naplemente innen a legszebb a szigeteken.

Kilátás Gozo szigetéről
Kilátás Gozo szigetéről

Málta ma Európa egyik legjobban átoltott és így legbiztonságosabb országa. Az egészségügyi szabályokat nagyon fokozatosan és lassan enyhítették az itt élők és ide látogatók biztonságának érdekében. Szerencsére ma már azok is szabadon beutazhatnak Máltára, akik elsőként a WHO által jóváhagyott vakcinával lettek teljesen beoltva, de azóta felvettek egy EMA, (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott ismétlő oltást is. A 3. oltás után 14 nappal már karantén és PCR teszt nélkül utazhatunk be Máltára. Így azok, akik itthon Sinopharm oltásokat kaptak és azóta egy Pfizer vagy Moderna vagy Janssen vagy AstraZeneca ismétlő oltást, nyugodtan befoglalhatják szilveszteri utazásukat Máltára. A naprakész beutazási információkat azért érdemes nyomon követni!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.