Tudtad? Nem sokon múlt, hogy végül ez a színész kapja Joey szerepét a Jóbarátokban

Tudtad? Nem sokon múlt, hogy végül ez a színész kapja Joey szerepét a Jóbarátokban
Forrás: NBC
Facebook
Twitter
Pinterest

Joey Tribbiani karaktere ma már annyira egybeforrt Matt LeBlanc nevével, hogy elképzelni sem tudjuk azt, hogy a Jóbarátok sorsa másként is alakulhatott volna.

A Matt LeBlanc-nak hála, Joey Tribbiani imádnivaló, humoros karaktere 10 évadon át szórakoztatta a Jóbarátok című sorozat népes rajongótáborát, akik a mai napig képesek újra és újra nekifutni a részeknek, miközben fejből idézik a széria legfrappánsabb mondatait. Azt viszont már kimondottan kevesen tudják, hogy nem sokon múlt, hogy más színész bújjon a szendvicsrajongó olasz bőrébe.

Ahogy az lenni szokott, a Jóbarátokat is egy komoly casting folyamat előzte meg, és bár a többiek viszonylag könnyedén megkapták az áhított szerepet, Matt LeBlanc esetében már nem ment ennyire gördülékenyen a dolog. Az első pár rostán nagyon jól teljesített, az utolsó nagy megmérettetés előtt azonban történt egy kis baleset...

Az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy WC-re kell mennem, de megbotlottam. Arccal előre estem a WC-re és beütöttem az orromat az ülőke aljába, egy nagyobb húsdarabot szakítva ki az orromból. Belenéztem a tükörbe és láttam, hogy vérzem. Azt gondoltam: Ohh, Istenem! El kell mennem az utolsó meghallgatásra és nekem egy nagy, csúnya seb éktelenkedik az orromon.

- mesélte a színész.

A meghallgatás, mint ahogy azt már jól tudjuk, jól sült el és elhalászva a lehetőséget Hank Azaria és Vince Vaughn elől, Matt LeBlanc kapta meg a vágyott szerepet.

És itt jön egy kis csavar...

Évekkel később, a 6. évad 17., Unagi címet viselő részében Joey úgy dönt, hogy mivel a kávézóban az állása nem fizet túl jól, így részt vesz egy orvosi kutatásban. Még az sem állhat útjába, hogy a programhoz egypetéjű ikreket keresnek, inkább felbérel egy Carl nevű színészt erre a kamu-iker szerepre, aki persze kicsit sem hasonlít rá.

A Carl-t játszó Louis Mandylor neve pedig azért érdekes, mert sokáig esélyesként tartották számon Joey szerepére. A készítőket azonban annyira meggyőzte Matt stílusa és humora, ahogy életre keltette a karaktert, hogy pár casting után már biztosak voltak abban, hogy megtalálták a tökéletes jelöltet. Ám az ausztrál Louis se panaszkodhat, ugyanis a sorozatok világában egész szép karriert futott be és a mai napig aktívan filmezik.


És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

10 sztár, aki szerepelt a Jóbarátokban, de tuti nem tűnt fel

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.