A magyar csillag, akit a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva története

A magyar csillag, akit a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva története
Forrás: Warner Bros. Pictures

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A szépséges Bartók Évát a második világháború nehézségei sem törték meg, egy rövidke hazai karrier után elhagyta az országot és külföldön próbált boldogulni, ahol szakmai sikerei mellett a szerelmi életével is jócskán témát adott a nyugati sajtónak.

Bartók Éva, eredeti nevén, Szőke Éva 1927. június 18-án látta meg a napvilágot Budapesten egy zsidó származású újságíró apa és egy katolikus anya gyermekeként. Hat éves korától különféle iskolai produkciókban szerepelt, később pedig a második világháborúban megsebesült katonák számára rendezett jótékonysági rendezvényeken lépett fel, miközben neki sem volt a legkönnyebb az élete.
Zsidó származása miatt ugyanis félő volt, hogy ő is koncentrációs táborba kerül, ezért szülei próbálva menteni lányuk életét alkut kötöttek egy nácibarát katonatiszttel, Kovács Gézával, aki 1941-ben feleségül vette az alig 14 éves lányt és ígéretet tett a családnak, hogy vigyázni fog rá. A házasság végül egy évig tartott, és Bartók Évának a háború után sikerült is kiskorú kényszerítésére hivatkozva érvényteleníteni is azt. A nehéz idők után úgy döntött, hogy színészi pályára lép és sikeres vizsgát tett a budapesti Színjátszó Központban. Tehetségét hamar felfedezték, szinte azonnal egy három éves szerződést ajánlott fel neki a Belvárosi Szinház igazgatója, és innentől fogva a főváros legnevesebb színházaiban kapott munkát. 1947-ben mutatták be első filmjét, Mezei prófétát, amit aztán a kommunista cenzúra politikai okokból betiltott, mindeközben viszont szépsége annyira magával ragadta az éppen Budapesten tartózkodó, magyar származású, amerikai filmproducert, Alexander Paalt, hogy udvarolni kezdett a nála 17 évvel fiatalabb szépségnek, bókjai pedig cél értek. Éva ugyanis igent mondott a házassági ajánlatára, majd elhagyták az országot, Londonba mentek és 1948-ban hivatalosan is frigyre léptek.

Bartók Éva különlegesen kalandos életéről galériánkban mesélünk tovább! Kattints a folytatásért!

Galéria / 4 kép

A magyar színésznő, akit többen a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva

Megnézem a galériát

Azonban nem egy magyar tehetség futott be nemzetközi sikert, sőt akadtak olyanok is, akik csillagot kaptak a hollywoodi hírességek sétányán - nézd csak!

Galéria / 10 kép

10 magyar művész, akinek csillaga van a hollywoodi hírességek sétányán

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!