A magyar csillag, akit a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva története

A magyar csillag, akit a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva története
Forrás: Warner Bros. Pictures

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A szépséges Bartók Évát a második világháború nehézségei sem törték meg, egy rövidke hazai karrier után elhagyta az országot és külföldön próbált boldogulni, ahol szakmai sikerei mellett a szerelmi életével is jócskán témát adott a nyugati sajtónak.

Bartók Éva, eredeti nevén, Szőke Éva 1927. június 18-án látta meg a napvilágot Budapesten egy zsidó származású újságíró apa és egy katolikus anya gyermekeként. Hat éves korától különféle iskolai produkciókban szerepelt, később pedig a második világháborúban megsebesült katonák számára rendezett jótékonysági rendezvényeken lépett fel, miközben neki sem volt a legkönnyebb az élete.
Zsidó származása miatt ugyanis félő volt, hogy ő is koncentrációs táborba kerül, ezért szülei próbálva menteni lányuk életét alkut kötöttek egy nácibarát katonatiszttel, Kovács Gézával, aki 1941-ben feleségül vette az alig 14 éves lányt és ígéretet tett a családnak, hogy vigyázni fog rá. A házasság végül egy évig tartott, és Bartók Évának a háború után sikerült is kiskorú kényszerítésére hivatkozva érvényteleníteni is azt. A nehéz idők után úgy döntött, hogy színészi pályára lép és sikeres vizsgát tett a budapesti Színjátszó Központban. Tehetségét hamar felfedezték, szinte azonnal egy három éves szerződést ajánlott fel neki a Belvárosi Szinház igazgatója, és innentől fogva a főváros legnevesebb színházaiban kapott munkát. 1947-ben mutatták be első filmjét, Mezei prófétát, amit aztán a kommunista cenzúra politikai okokból betiltott, mindeközben viszont szépsége annyira magával ragadta az éppen Budapesten tartózkodó, magyar származású, amerikai filmproducert, Alexander Paalt, hogy udvarolni kezdett a nála 17 évvel fiatalabb szépségnek, bókjai pedig cél értek. Éva ugyanis igent mondott a házassági ajánlatára, majd elhagyták az országot, Londonba mentek és 1948-ban hivatalosan is frigyre léptek.

Bartók Éva különlegesen kalandos életéről galériánkban mesélünk tovább! Kattints a folytatásért!

Galéria / 3 kép

A magyar színésznő, akit többen a barna Marylin Monroe-ként neveztek: Bartók Éva

Megnézem a galériát

Azonban nem egy magyar tehetség futott be nemzetközi sikert, sőt akadtak olyanok is, akik csillagot kaptak a hollywoodi hírességek sétányán - nézd csak!

Galéria / 10 kép

10 magyar művész, akinek csillaga van a hollywoodi hírességek sétányán

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

3 nyári ruhadarab, ami már nem lesz divatos 2024-ben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Természetesen most sem kell szigorúan a szekrény mélyére száműznöd ezeket a ruhadarabokat, de azért érdemes adni egy esélyt ezeknek az új divatirányzatoknak is.

Kép
Életmód

Így tüntetheted el a zsírt a karodról pár nap alatt - ezt a trükköt a mindennapokba is könnyedén beépítheted!

Nemcsak a hason és a fenéken múlik a bikini forma, hanem a felkarokon és a combokon is. Mutatunk egy trükköt, amivel napokon belül látható eredményt érhetsz el!

Kép
Életmód

Mutatjuk a Bridgerton család 10 leforróbb intim jelenetét! - Ezek a rajongók kedvencei!

A Bridgerton család sorozatban nincs hiány az intim jelenetekből, és egy-kettő igen emlékezetesre sikerült. Mutatjuk a 10 leforróbb intim jelenetet Bridgertonból!

Kép
Sztárok

A magyar színésznő, aki Erno Laszlo felesége volt, de Greta Garbóhoz is szerelmi szálak fűzték

Gombaszögi Irén kalandos életéről viszonylag keveset hallattunk, pedig bizony cseppet sem volt unalmas!

Kép
Sztárok

Hűha! Blake Lively egy több mint 7 millió forintos farmerben pompázott! Mutatjuk a méregdrága ruhadarabot - FOTÓ

Blake Lively stílusa mindig ámulatba ejt minket, most viszont nemcsak a megjelenése, hanem annak ára is: egy több mint 7 milliós farmerban jelent meg! Fantasztikusan nézett ki, de vajon megérte az árát?

Kép
Életmód

Nem csak időseknél fordul elő a probléma: 8 hatásos és természetes módszer a visszér ellen

Minden tévhittel ellentétben, a visszérproblémák nem csupán az időseket érintik, sajnos fiatalabb korban is egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg olyan tényezők hatására, mint a genetika, a terhesség, az elhízás, a hosszas álló- vagy ülőmunka, és a nem megfelelő cipőviselés. Emellett pedig a kor előrehaladtával is nagyobb eséllyel alakul ki. Az alábbiakban olyan hatásos módszereket hoztunk, melyek segíthetnek felvenni a harcot a visszér ellen.