Linda Hunt mindössze 145 centi magas, mégis színészóriás Hollywoodban: sokat küzdött a sikerért

Linda Hunt mindössze 145 centi magas, mégis színészóriás Hollywoodban: sokat küzdött a sikerért
Forrás: Getty images / CBS Photo Archive

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Linda Hunt korábban azt gondolta, törpenövése miatt nem lehet színésznő, tehetsége azonban mindent felülírt. Íme egy igazi hollywoodi #képesvagyok történet!

A most 78 esztendős Linda Hunt 1945-ben született New Jersey-ben, édesapja egy olajvállalat igazgatója, édesanyja pedig zongoraoktató volt, van egy nővére, a nála 5 évvel idősebb Marcia. A sztár már egészen fiatalon arról álmodott, egy nap sikeres színésznő lesz, azonban félt, betegsége és külseje miatt ez soha nem válhat valóra. Linda Hunt ugyanis veleszületett pajzsmirigy-alulműködéssel jött a világra, ez 6 hónapos korában derült ki. Bár az orvosok lemondtak róla és azt tanácsolták anyukájának, hogy költöztesse egy szanatóriumba, az asszony mindent megtett, hogy fejlessze kislánya elmaradt mozgását. Ennek köszönhetően végül hagyományos iskolába járhatott, azonban ez sem volt könnyű a számára, elmondása szerint a tanárok vagy túlságosan óvták vagy szabályosan eltaszították maguktól, a többi gyerek pedig csúfolta. Noha Linda Hunt magassága felnőtt korára sem haladta meg a 145 centit, mindent megtett, hogy megvalósíthassa álmát.

Linda Hunt betegsége ellenére is híres hollywoodi színésznő lett

„Már nagyon fiatalon tudtam, hogy színészkedni szeretnék, azt azonban nem sejtettem, számomra ez mennyire nehéz út lesz” – mondta el őszintén a színésznő egy 1991-es interjúban, majd elárulta, 8 évesen a színházban látott egy Pán Péter előadást, ami teljesen magával ragadta, onnantól kezdve mindenáron színésznő szeretett volna lenni. Szerencsére szülei biztatták és támogatták, hang- és színjátszó tanárokat fogadtak mellé, majd beíratták egy színi iskolába Chicagóban.

Nagyjából ebben az időben derült ki, hogy a kisbabakorában kapott diagnózis helytelen volt, nem szimpla pajzsmirigybetegségről van szó az esetében, hanem hipofízis törpeségről, ami lényegében a növekedési hormon hiányának köszönhető. Bár sok mindennel próbálkozott, Linda végül megbékélt 145 centis magasságával. Tanulmányai során professzorai – mivel nagyon kedvelték – arra biztatták, legyen inkább rendező, nem akarták ugyanis, hogy törpesége miatt megélhetési nehézségekkel küzdjön a szakmában.

„Akkoriban nagyon fiatal voltam és elveszett. Meg sem próbáltam hivatalosan is színésszé válni, ügynököt fogadni, meghallgatásokra járni. Nem voltam képes ezekre a dolgokra. Érzelmileg akkor ez mind túlmutatott rajtam” – emlékezett vissza egy interjúban.

Mivel Linda Hunt nem csupán tehetséges, hanem nagyon szerethető személyiség is, egy kedves barátja felajánlotta, dolgozzon velük színházakban. Szerencsére igent mondott, így rádöbbent, neki ez a legnagyobb boldogság az életben. Drámaoktatója szintén biztatta, azt jósolta, ezzel a tehetséggel nagyon sokra viheti, ha kitart. Így is lett.

Linda Hunt a harmincas éveiben kezdett filmekben szerepelni, 1982-ben pedig olyan alakítást nyújtott A veszélyes élet éve című filmben Mel Gibson mellett, hogy Oscar-díjjal jutalmazták. Az eset érdekessége, hogy a műben férfit alakított, ám a legjobb női mellékszereplő díját ítélték oda neki. Azóta olyan produkciókban láthattad, mint az NCIS: Los Angeles, az Eszem a szíved vagy a Divatdiktátorok. Linda Hunt 1978-ban ismerte meg élete szerelmét, a pszichoterapeuta Karen Kline-t, akivel 2008 óta házasok.

2000-től többnyire sorozatokban játszott: az Ügyvédek-ben Zoey Hiller bírónő, a Nyomtalanul című bűnügyi sorozatban Dr. Clare Bryson, Az egység című sorozat két epizódjában pedig Dr. Eudora Hobbs szerepében. 2009 óta az NCIS: Los Angeles című sorozatban ő Hetty Lange műveleti igazgató, és a közönség egyöntetű és töretlen szeretetét élvezi.

Linda Hunt férfikaraktere Oscar-szobrot hozott a színésznő számára, de nem ő az egyetlen, akinek az átváltozás sikert hozott. Lássuk, kik voltak azok a színészek, akik hajlandóak voltak teljesen átalakulni, sőt akár elcsúnyítani is magukat az arany szobrocska reményében!

Galéria / 7 kép

Sztárok, akik az Oscar reményében elcsúnyították magukat

Megnézem a galériát

Az NCIS: Los Angeles sztárjáról, Linda Huntról sokan nem is tudják, hogy Oscar-díjjal büszkélkedhet, ebben a galériában pedig megmutatjuk, kik azok a színésznők, akikről sokan elfelejtik vagy nem is tudják, hogy Oscar-szobrocskát kaptak!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!