Linda Hunt mindössze 145 centi magas, mégis színészóriás Hollywoodban: sokat küzdött a sikerért

Linda Hunt mindössze 145 centi magas, mégis színészóriás Hollywoodban: sokat küzdött a sikerért
Forrás: Getty images / CBS Photo Archive

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Linda Hunt korábban azt gondolta, törpenövése miatt nem lehet színésznő, tehetsége azonban mindent felülírt. Íme egy igazi hollywoodi #képesvagyok történet!

A most 78 esztendős Linda Hunt 1945-ben született New Jersey-ben, édesapja egy olajvállalat igazgatója, édesanyja pedig zongoraoktató volt, van egy nővére, a nála 5 évvel idősebb Marcia. A sztár már egészen fiatalon arról álmodott, egy nap sikeres színésznő lesz, azonban félt, betegsége és külseje miatt ez soha nem válhat valóra. Linda Hunt ugyanis veleszületett pajzsmirigy-alulműködéssel jött a világra, ez 6 hónapos korában derült ki. Bár az orvosok lemondtak róla és azt tanácsolták anyukájának, hogy költöztesse egy szanatóriumba, az asszony mindent megtett, hogy fejlessze kislánya elmaradt mozgását. Ennek köszönhetően végül hagyományos iskolába járhatott, azonban ez sem volt könnyű a számára, elmondása szerint a tanárok vagy túlságosan óvták vagy szabályosan eltaszították maguktól, a többi gyerek pedig csúfolta. Noha Linda Hunt magassága felnőtt korára sem haladta meg a 145 centit, mindent megtett, hogy megvalósíthassa álmát.

Linda Hunt betegsége ellenére is híres hollywoodi színésznő lett

„Már nagyon fiatalon tudtam, hogy színészkedni szeretnék, azt azonban nem sejtettem, számomra ez mennyire nehéz út lesz” – mondta el őszintén a színésznő egy 1991-es interjúban, majd elárulta, 8 évesen a színházban látott egy Pán Péter előadást, ami teljesen magával ragadta, onnantól kezdve mindenáron színésznő szeretett volna lenni. Szerencsére szülei biztatták és támogatták, hang- és színjátszó tanárokat fogadtak mellé, majd beíratták egy színi iskolába Chicagóban.

Nagyjából ebben az időben derült ki, hogy a kisbabakorában kapott diagnózis helytelen volt, nem szimpla pajzsmirigybetegségről van szó az esetében, hanem hipofízis törpeségről, ami lényegében a növekedési hormon hiányának köszönhető. Bár sok mindennel próbálkozott, Linda végül megbékélt 145 centis magasságával. Tanulmányai során professzorai – mivel nagyon kedvelték – arra biztatták, legyen inkább rendező, nem akarták ugyanis, hogy törpesége miatt megélhetési nehézségekkel küzdjön a szakmában.

„Akkoriban nagyon fiatal voltam és elveszett. Meg sem próbáltam hivatalosan is színésszé válni, ügynököt fogadni, meghallgatásokra járni. Nem voltam képes ezekre a dolgokra. Érzelmileg akkor ez mind túlmutatott rajtam” – emlékezett vissza egy interjúban.

Mivel Linda Hunt nem csupán tehetséges, hanem nagyon szerethető személyiség is, egy kedves barátja felajánlotta, dolgozzon velük színházakban. Szerencsére igent mondott, így rádöbbent, neki ez a legnagyobb boldogság az életben. Drámaoktatója szintén biztatta, azt jósolta, ezzel a tehetséggel nagyon sokra viheti, ha kitart. Így is lett.

Linda Hunt a harmincas éveiben kezdett filmekben szerepelni, 1982-ben pedig olyan alakítást nyújtott A veszélyes élet éve című filmben Mel Gibson mellett, hogy Oscar-díjjal jutalmazták. Az eset érdekessége, hogy a műben férfit alakított, ám a legjobb női mellékszereplő díját ítélték oda neki. Azóta olyan produkciókban láthattad, mint az NCIS: Los Angeles, az Eszem a szíved vagy a Divatdiktátorok. Linda Hunt 1978-ban ismerte meg élete szerelmét, a pszichoterapeuta Karen Kline-t, akivel 2008 óta házasok.

2000-től többnyire sorozatokban játszott: az Ügyvédek-ben Zoey Hiller bírónő, a Nyomtalanul című bűnügyi sorozatban Dr. Clare Bryson, Az egység című sorozat két epizódjában pedig Dr. Eudora Hobbs szerepében. 2009 óta az NCIS: Los Angeles című sorozatban ő Hetty Lange műveleti igazgató, és a közönség egyöntetű és töretlen szeretetét élvezi.

Linda Hunt férfikaraktere Oscar-szobrot hozott a színésznő számára, de nem ő az egyetlen, akinek az átváltozás sikert hozott. Lássuk, kik voltak azok a színészek, akik hajlandóak voltak teljesen átalakulni, sőt akár elcsúnyítani is magukat az arany szobrocska reményében!

Galéria / 7 kép

Sztárok, akik az Oscar reményében elcsúnyították magukat

Megnézem a galériát

Az NCIS: Los Angeles sztárjáról, Linda Huntról sokan nem is tudják, hogy Oscar-díjjal büszkélkedhet, ebben a galériában pedig megmutatjuk, kik azok a színésznők, akikről sokan elfelejtik vagy nem is tudják, hogy Oscar-szobrocskát kaptak!

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!