Legyen Divat a Női Vezető! - Makovényi-Soós Adrienn: „Törekszem arra, hogy a család és a hivatásom mellé beleférjen némi „énidős” tevékenység is, odafigyelek a testi-lelki egészségemre, rendszeresen sportolok”

Legyen Divat a Női Vezető! - Makovényi-Soós Adrienn: „Törekszem arra, hogy a család és a hivatásom mellé beleférjen némi „énidős” tevékenység is, odafigyelek a testi-lelki egészségemre, rendszeresen sportolok”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének fősz

Most Makovényi-Soós Adrienn, a Homeonatura Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

A sikerhez vezető út kitartással és szorgalommal van kikövezve!

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Céltudatosság és a gyors döntéshozatal képessége.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Energikus.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Igen, a body positivity, avagy a testpozitivitás. Szerintem ez a témakör még soha nem volt olyan kiemelkedően fontos, mint manapság. Nekem saját – negatív – élményem is van gyerekkoromból, megtapasztaltam, hogy milyen is az, amikor az embert a külseje, a testalkata miatt különféle viccesnek szánt, mégis rendkívül bántó jelzőkkel illetik. Igenis beszélni kell arról, hogy a testkép hogyan befolyásolja a mentális egészséget és a jólétet. Az egészséges testkép szerepet játszik abban, hogy az emberek hogyan vélekednek a megjelenésükről, sőt, hogyan ítélik meg saját magukat. A Kozma Rita által életre hívott „Nemcsak egyféle szépség létezik” kampányhoz is pont ezért csatlakoztunk fő céges támogatóként. Úgy gondolom, hogy a külső-belső harmónia a megtapasztalásában és elérésében sokat segíthet az, ha a tükörbe pillantva – legyen az egy valódi tükör vagy a szeretteink tekintete – valami olyasmit látunk, ami egyedi, amit szeretünk, ami elégedettséggel tölt el minket. Persze nem lehetünk állandóan csúcsformában, de rengeteget számít minden egyes pillanat, amikor igenis látjuk, érezzük, tapasztaljuk magunkon és magunkban a ragyogást meg a „szépséget”, bármit is jelentsen ez a számunkra.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Nincs nő vagy férfi, csak tehetség és szorgalom! A vezetéshez kitartás, céltudatosság, gyors döntési képesség és határozottság szükséges, ezek pedig olyan tulajdonságok, amelyek nemtől függetlenek. Ha a képzeletbeli nemek közti határvonalat át tudják törni fejben a nők, akkor megnyílik előttük a világ. Az a legfontosabb, hogy soha nem szabad feladni a céljainkat nőként, mindig ki kell állni a jogainkért, és igen: hangosnak kell lenni. Tartsd szem előtt, hogy mindig lehetsz te a jó példa!

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Törekszem arra, hogy a család és a hivatásom mellé beleférjen némi „énidős” tevékenység is, odafigyelek a testi-lelki egészségemre, rendszeresen sportolok. Nemrégiben rátaláltam a számomra ideális sportra, a gépi piláteszre, hetente két vagy három alkalommal járok, ahogyan az időm engedi. Nemcsak a testemet mozgatja át, hanem mentálisan is teljesen feltölt. De ugyanez igaz a gyorsgyaloglásra is, amit szintén nagyon szeretek, a természet közelsége és a friss levegő mindig jólesik a lelkemnek. Maximálisan kikapcsol a gyerekeimmel, családommal töltött minőségi idő, valamint az utazás. Ezek az élmények mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben, ráadásul a zsúfolt, rohanós hétköznapokban is biztos kapaszkodót nyújtanak.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.

Kép
Sztárok

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!