Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”

Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban –ezért választottam ezt a két idézetet.

„Soha nem álmodtam a sikerről. Dolgoztam érte.” -Estée Lauder.

„Az összefogás a kezdet. Az összetartás haladás. A közös munka siker.” -Henry Ford.

Mit gondolsz, Te minek,melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A két alappillér: a sok munka, és hogy megtaláltam azt a csapatot, amelyik a sikert learatja. A sok munkát úgy lehet bírni, hogy kíváncsi vagyok, szeretem az új helyzeteket, problémákat,és hiszem, hogy mindig van belőlük jó kiút. A csapat –vezetőként ez az alap, hiszen az ő lelkesedésük, és támogatásuk nélkül nem lehetne eredményeket elérni. A feladatom az, hogy támogassam őket a jó ötleteik megvalósításában –tudom, hogy nem én értek a legjobban az egyes szakterületekhez, hanem ők. Jól átlátom az összefüggéseket, és tudom, hogy mikor kell összekötnöm a különböző csapatok munkáját.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Támogató.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Azok közé a szerencsés női vezetők közé tartozom, akik elé tudatosan és a hivatalos csatornákon nem raktak akadályokat. Azonban a döntések nagyon sokszor nem a tárgyalóban születnek meg, hanem vacsorákon, netán egy sör mellett vagy egy sportrendezvényen, vadászaton. Itt kifejezetten érzem a hátrányát a női mivoltomnak. Gyakran meg sem hívnak, összeszokott férfi csapatokról van szó. Meg kellett tanulnom elfogadni ezt a helyzetet, és ha az ügy fontos, felvállalni, hogy külön hivatalos időpontokat kérjek. Eleinte, ha mégis meghívtak egy társasági eseményre, nehéz volt kapcsolódni. A jó hír az, hogy évek kitartó munkájával, az emberi kapcsolatok folyamatos ápolásával sokat javult a helyzet. Ma már teljesen magabiztosan érkezem meg egy rendezvényre, tudom, hogy néhány percen belül találkozom egy ismerőssel.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A legfontosabb az, hogy merjetek feladatokat elvállalni, és a megoldás után megmutatni az eredményt, amit személyesen ti, illetve az általatok vezetett csapat tett le az asztalra –ne bújjatok el más mögé! Ezt a hozzáállást kicsiben is lehet kezdeni –mondjátok el a véleményeteket, ötleteteket bármilyen megbeszélésen! Biztos, hogy a ti hozzászólásotok is van olyan értékes,mint bárki másé! Ha pedig feladatot kaptok, mutassátok meg, mennyi munkát raktatok bele,és milyen jó megoldást hoztatok. A dicséretnek pedig örüljetek, ne hárítsatok!

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Kell minden héten legalább egy olyan nap, amikor eszembe sem jut a munka. Nagyon fontosa baráti köröm, a családom, ahol nem kell a felső vezető szerepét „eljátszanom”. Hétköznapi időtöltések, kirándulások, nyaralások, kerti partik kellenek, ahol én főzök, ahol a téma nem a munka, hanem hogy milyen a bor,és én nem ügyvezető vagyok, hanem a szomszéd. Gyakran járjuk az erdőt, utazunk, színházba, múzeumba járunk.Fontosnak tartom azt is, hogy ne maradjunk szakbarbárok, hanem érdekeljen minket a világ –sokat lehet inspirálódni más kultúrákból, művészetekből, természetből.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

Kép
Sztárok

7 bombasztikus 60 feletti nő, aki élő bizonyítéka annak, hogy az életkor tényleg csak egy szám

Ezek a szépséges nők bebizonyították, a nőiesség a vonzerő nem a kor függvénye. Nézd meg, kik ők!

Kép
Sztárok

6 sztárpár, akik hosszú évek óta boldog házasságban élnek: náluk tényleg működik!

A romantikus filmek végén a két főhős egymásra talál, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Persze tudjuk, hogy ez az életben nem ennyire egyszerű. Vagy mégis? Most olyan sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akik többszörösen is rácáfolnak arra az elméletre, hogy a sztárok házassága csak a látszatra épít és hamar véget ér. Mert sokaknál tényleg működik a boldog és hosszan tartó házasság!

Kép
Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Vészesen közelednek az ünnepek, ezért érdemes már most beszerezni az ajándékokat! Most a beauty rajongóknak mutatunk pár tippet!

Kép
Stílus

Hailey Bieber gyerekkorunk egyik megosztó farmerját hozta újra divatba - és működik!

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt!