Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”

Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban –ezért választottam ezt a két idézetet.

„Soha nem álmodtam a sikerről. Dolgoztam érte.” -Estée Lauder.

„Az összefogás a kezdet. Az összetartás haladás. A közös munka siker.” -Henry Ford.

Mit gondolsz, Te minek,melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A két alappillér: a sok munka, és hogy megtaláltam azt a csapatot, amelyik a sikert learatja. A sok munkát úgy lehet bírni, hogy kíváncsi vagyok, szeretem az új helyzeteket, problémákat,és hiszem, hogy mindig van belőlük jó kiút. A csapat –vezetőként ez az alap, hiszen az ő lelkesedésük, és támogatásuk nélkül nem lehetne eredményeket elérni. A feladatom az, hogy támogassam őket a jó ötleteik megvalósításában –tudom, hogy nem én értek a legjobban az egyes szakterületekhez, hanem ők. Jól átlátom az összefüggéseket, és tudom, hogy mikor kell összekötnöm a különböző csapatok munkáját.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Támogató.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Azok közé a szerencsés női vezetők közé tartozom, akik elé tudatosan és a hivatalos csatornákon nem raktak akadályokat. Azonban a döntések nagyon sokszor nem a tárgyalóban születnek meg, hanem vacsorákon, netán egy sör mellett vagy egy sportrendezvényen, vadászaton. Itt kifejezetten érzem a hátrányát a női mivoltomnak. Gyakran meg sem hívnak, összeszokott férfi csapatokról van szó. Meg kellett tanulnom elfogadni ezt a helyzetet, és ha az ügy fontos, felvállalni, hogy külön hivatalos időpontokat kérjek. Eleinte, ha mégis meghívtak egy társasági eseményre, nehéz volt kapcsolódni. A jó hír az, hogy évek kitartó munkájával, az emberi kapcsolatok folyamatos ápolásával sokat javult a helyzet. Ma már teljesen magabiztosan érkezem meg egy rendezvényre, tudom, hogy néhány percen belül találkozom egy ismerőssel.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A legfontosabb az, hogy merjetek feladatokat elvállalni, és a megoldás után megmutatni az eredményt, amit személyesen ti, illetve az általatok vezetett csapat tett le az asztalra –ne bújjatok el más mögé! Ezt a hozzáállást kicsiben is lehet kezdeni –mondjátok el a véleményeteket, ötleteteket bármilyen megbeszélésen! Biztos, hogy a ti hozzászólásotok is van olyan értékes,mint bárki másé! Ha pedig feladatot kaptok, mutassátok meg, mennyi munkát raktatok bele,és milyen jó megoldást hoztatok. A dicséretnek pedig örüljetek, ne hárítsatok!

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Kell minden héten legalább egy olyan nap, amikor eszembe sem jut a munka. Nagyon fontosa baráti köröm, a családom, ahol nem kell a felső vezető szerepét „eljátszanom”. Hétköznapi időtöltések, kirándulások, nyaralások, kerti partik kellenek, ahol én főzök, ahol a téma nem a munka, hanem hogy milyen a bor,és én nem ügyvezető vagyok, hanem a szomszéd. Gyakran járjuk az erdőt, utazunk, színházba, múzeumba járunk.Fontosnak tartom azt is, hogy ne maradjunk szakbarbárok, hanem érdekeljen minket a világ –sokat lehet inspirálódni más kultúrákból, művészetekből, természetből.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!