Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”

Legyen Divat a Női Vezető! Heiszler Gabriella „Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban –ezért választottam ezt a két idézetet.

„Soha nem álmodtam a sikerről. Dolgoztam érte.” -Estée Lauder.

„Az összefogás a kezdet. Az összetartás haladás. A közös munka siker.” -Henry Ford.

Mit gondolsz, Te minek,melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A két alappillér: a sok munka, és hogy megtaláltam azt a csapatot, amelyik a sikert learatja. A sok munkát úgy lehet bírni, hogy kíváncsi vagyok, szeretem az új helyzeteket, problémákat,és hiszem, hogy mindig van belőlük jó kiút. A csapat –vezetőként ez az alap, hiszen az ő lelkesedésük, és támogatásuk nélkül nem lehetne eredményeket elérni. A feladatom az, hogy támogassam őket a jó ötleteik megvalósításában –tudom, hogy nem én értek a legjobban az egyes szakterületekhez, hanem ők. Jól átlátom az összefüggéseket, és tudom, hogy mikor kell összekötnöm a különböző csapatok munkáját.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Támogató.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Azok közé a szerencsés női vezetők közé tartozom, akik elé tudatosan és a hivatalos csatornákon nem raktak akadályokat. Azonban a döntések nagyon sokszor nem a tárgyalóban születnek meg, hanem vacsorákon, netán egy sör mellett vagy egy sportrendezvényen, vadászaton. Itt kifejezetten érzem a hátrányát a női mivoltomnak. Gyakran meg sem hívnak, összeszokott férfi csapatokról van szó. Meg kellett tanulnom elfogadni ezt a helyzetet, és ha az ügy fontos, felvállalni, hogy külön hivatalos időpontokat kérjek. Eleinte, ha mégis meghívtak egy társasági eseményre, nehéz volt kapcsolódni. A jó hír az, hogy évek kitartó munkájával, az emberi kapcsolatok folyamatos ápolásával sokat javult a helyzet. Ma már teljesen magabiztosan érkezem meg egy rendezvényre, tudom, hogy néhány percen belül találkozom egy ismerőssel.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A legfontosabb az, hogy merjetek feladatokat elvállalni, és a megoldás után megmutatni az eredményt, amit személyesen ti, illetve az általatok vezetett csapat tett le az asztalra –ne bújjatok el más mögé! Ezt a hozzáállást kicsiben is lehet kezdeni –mondjátok el a véleményeteket, ötleteteket bármilyen megbeszélésen! Biztos, hogy a ti hozzászólásotok is van olyan értékes,mint bárki másé! Ha pedig feladatot kaptok, mutassátok meg, mennyi munkát raktatok bele,és milyen jó megoldást hoztatok. A dicséretnek pedig örüljetek, ne hárítsatok!

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Kell minden héten legalább egy olyan nap, amikor eszembe sem jut a munka. Nagyon fontosa baráti köröm, a családom, ahol nem kell a felső vezető szerepét „eljátszanom”. Hétköznapi időtöltések, kirándulások, nyaralások, kerti partik kellenek, ahol én főzök, ahol a téma nem a munka, hanem hogy milyen a bor,és én nem ügyvezető vagyok, hanem a szomszéd. Gyakran járjuk az erdőt, utazunk, színházba, múzeumba járunk.Fontosnak tartom azt is, hogy ne maradjunk szakbarbárok, hanem érdekeljen minket a világ –sokat lehet inspirálódni más kultúrákból, művészetekből, természetből.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.