Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Fendler Judit: „Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton”

Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Fendler Judit: „Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton”

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

Nincs mottóm, több olyan hívómondatom van, ami megfog, motivál. Kettő ezekből:

„Never explain, never complain!” –Disraeli angol miniszterelnök mondása számomra a felelősség felvállalásáról szól, ami nekem a legfontosabb vezetői erény.

„Mert nem a félénkség lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim1,7) – Ez az újszövetségi idézet nekem azt mutatja meg, hogy ha megvan bennünk az erő, a szeretet és a józanság, amit én méltányosságnak, körültekintésnek értelmezek, akkor nincs mitől tartanunk, bármilyen élethelyzetbe kerülünk.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Képes vagyok gyorsan átlátni és strukturáltan kezelni, leegyszerűsíteni az összetett szituációkat, kiszűrni a lényeges dolgokat. Ezek alapján nem teljeskörű információk birtokában is képes vagyok gyors döntéseket hozni, azokért felelősséget is vállalok, és a kudarc után, ami volt pár, mindig továbblépek.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Felhatalmazó.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Az egyik saját kishitűségünk. Ha eleve azt gondoljuk, hogy valamit nem vagyunk képesek elvégezni, elérni. Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton. A másik a konfliktuskerülés. Sokat beszélünk arról, hogy az empátia, a konszenzusra törekvés mennyire fontos női vezetői kompetencia. Ez igaz, de adott esetben a konfliktus nyugodt és szakmailag alátámasztott felvállalása nélkül mi nők hátrányba kerülünk egy probléma megoldásakor. Nagy higgadtságot és eltökéltséget igényel a megfelelő egyensúly megtalálása, ez férfiak esetében jellemzően fel sem merül. Félünk a konfliktustól ahelyett, hogy azt eszközként, akár tudatosan használnánk, amikor az ügyet előbbre viszi a probléma ütköztetése, mint a konszenzus hosszas keresése.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Semmiképpen ne érezzenek szégyent az esetleges sikertelenség, kudarc miatt, ne adják fel könnyen akkor sem, ha az tűnik az egyszerűbb, és a környezet által elfogadottabb választásnak. Olyan társat találjanak, aki támogatja őket, akivel nyíltan lehet beszélni ambíciókról, tervekről, bizonytalanságokról, tévutakról, szorongásokról.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A belső szilárdságot, hogy elmondhassák, mindent megtettek valamiért, és ha az nem sikerült, akkor egyszerűen menjenek tovább az úton, amit jónak gondolnak! Hallgassák meg azoknak a tanácsait, akikre felnéznek, de higgyék el, hogy dönteni csak egyedül tudnak, és az esetleges rossz döntést is vállalják. Ha valaki vezető, soha nem hivatkozhat a beosztottjai hibáira, a felelősség mindig az övé. Ez nagy teher, ehhez erő és felelősségvállalás kell.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz még áprilisban - az ő magánéletükre lesz hatással a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án jött létre a Jupiter és az Uránusz együttállása. Hogy mit jelent ez a csillagjegyedre nézve? Mutatjuk!