Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Fendler Judit: „Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton”

Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Fendler Judit: „Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

Nincs mottóm, több olyan hívómondatom van, ami megfog, motivál. Kettő ezekből:

„Never explain, never complain!” –Disraeli angol miniszterelnök mondása számomra a felelősség felvállalásáról szól, ami nekem a legfontosabb vezetői erény.

„Mert nem a félénkség lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim1,7) – Ez az újszövetségi idézet nekem azt mutatja meg, hogy ha megvan bennünk az erő, a szeretet és a józanság, amit én méltányosságnak, körültekintésnek értelmezek, akkor nincs mitől tartanunk, bármilyen élethelyzetbe kerülünk.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Képes vagyok gyorsan átlátni és strukturáltan kezelni, leegyszerűsíteni az összetett szituációkat, kiszűrni a lényeges dolgokat. Ezek alapján nem teljeskörű információk birtokában is képes vagyok gyors döntéseket hozni, azokért felelősséget is vállalok, és a kudarc után, ami volt pár, mindig továbblépek.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Felhatalmazó.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Az egyik saját kishitűségünk. Ha eleve azt gondoljuk, hogy valamit nem vagyunk képesek elvégezni, elérni. Gyakran előrevetítjük, hogy az anyaság miatt amúgy is hátrányba kerülnénk, ezért esetleg el sem indulunk egy úton. A másik a konfliktuskerülés. Sokat beszélünk arról, hogy az empátia, a konszenzusra törekvés mennyire fontos női vezetői kompetencia. Ez igaz, de adott esetben a konfliktus nyugodt és szakmailag alátámasztott felvállalása nélkül mi nők hátrányba kerülünk egy probléma megoldásakor. Nagy higgadtságot és eltökéltséget igényel a megfelelő egyensúly megtalálása, ez férfiak esetében jellemzően fel sem merül. Félünk a konfliktustól ahelyett, hogy azt eszközként, akár tudatosan használnánk, amikor az ügyet előbbre viszi a probléma ütköztetése, mint a konszenzus hosszas keresése.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Semmiképpen ne érezzenek szégyent az esetleges sikertelenség, kudarc miatt, ne adják fel könnyen akkor sem, ha az tűnik az egyszerűbb, és a környezet által elfogadottabb választásnak. Olyan társat találjanak, aki támogatja őket, akivel nyíltan lehet beszélni ambíciókról, tervekről, bizonytalanságokról, tévutakról, szorongásokról.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A belső szilárdságot, hogy elmondhassák, mindent megtettek valamiért, és ha az nem sikerült, akkor egyszerűen menjenek tovább az úton, amit jónak gondolnak! Hallgassák meg azoknak a tanácsait, akikre felnéznek, de higgyék el, hogy dönteni csak egyedül tudnak, és az esetleges rossz döntést is vállalják. Ha valaki vezető, soha nem hivatkozhat a beosztottjai hibáira, a felelősség mindig az övé. Ez nagy teher, ehhez erő és felelősségvállalás kell.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!