A legidősebb szupermodell több mint 75 éve van a pályán – akkor és most fotók

carmen dell'orefice,revlon,hirdetés
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az 1931-ben született Carmen Dell’Orefice néha még ma is végigvonul a kifutókon. 13 éves volt, amikor felfedezték, és az elmúlt hét évtizedben a Vogue, a Harper’s Bazaar és a Vanity Fair, sőt, Salvador Dalínak is múzsája volt. Tudj meg még többet fordulatos modellkarrierjéről és nézd meg a pazar képgalériát!

Carmen Dell’Orefice hamisítatlan New York-i lány; édesanyja magyar ballerina, édesapja olasz származású hegedűművész volt. A szülők hol összevesztek, hol kibékültek, ezért a kislány akkori szokás szerint itt-ott, rokonoknál, illetve nevelőotthonokban nevelkedett. Carment 13 évesen, 1944-ben fedezte fel Herman Landschoff fotóművész felesége: a buszon ült éppen és balettórára tartott.
1946-ban a keresztapja bemutatta a Vogue-nak és a 15 éves Carmen modellszerződést írt alá 7,50 dolláros órabérért. Még abban az évben felkerült a magazin címlapjára, és később Piroskának, Hófehérkének és Hamupipőkének stylingolva bukkant fel itt újra más ismert modellek társaságában.

Ám egy keresett modell fizetése akkoriban még kevés volt ahhoz, hogy eltartson egy családot, ezért Dell’Orefice és az édesanyja egyik napról a másikra éltek. Telefon nem lévén, a Vogue futárokat küldött a lakásukra, hogy hírt adjon a megbízásokról. Carmen görkorcsolyával járt a fotózásokra, hogy spóroljon a buszjegyen. Úgy lesoványodott a nélkülözéstől, hogy a kor híres divatfotósai, Horst P. Horst és Cecil Beaton ki kellett hogy tömjék a ruhákat anyagokkal. Pedig ekkor már nem csak a legismertebb fotósok dolgoztak vele, hanem maga a híres festő, Salvador Dalí is.

Modellügynöksége, az Eileen Ford hamar kipottyantotta a kegyeiből, alultápláltsága miatt pedig orvosi kezelésre volt szüksége. Injekciókat kapott, hogy beinduljon a pubertása és idővel szerencsére felszedett pár plusz kilót, melynek hatására újra érdeklődni kezdtek iránta az ügynökségek és hamarosan 300 dolláros órabérért vállalt munkát különféle fehérnemű katalógusokhoz.
Az 1950-es évek elején Bill Milesszal élt házasságban, ám kapcsolatuk közös gyermekük, Laura születése után romlani kezdett, a férfi rendszeresen elszedte Carmen pénzét, így végül elváltak útjaik. 1958-ban Dell’Orefice hozzáment Richard Heinmann fotóshoz, és úgy döntött, hogy visszavonul a modellkedéstől, a férfi válaszul erre elhagyta őt. A furán sikerült házasság ellenére is barátok maradtak, Heinmann 2013-ban bekövetkezett haláláig. Harmadik házassága Richard Caplan építésszel 11 évig tartott.
Harmadik válása után újból pénzre volt szüksége, így 1978-ban visszatért a modellkedéshez, szerencsére nem volt nehéz visszarázódnia a divat világába, és elég gyorsan ismét felkapták, így nemcsak az áruházak katalógusaiban tűnt fel, de a legnagyobb magazinokban is helyet kapott. Carmen június 3-án ünnepelte a 92. születésnapját és néha-néha még mostanság is elvállal egy-két munkát.

Nézzétek meg a galériát, amelyben a 40-es évek végétől egész napjainkig pózol Carmen!

Galéria / 11 kép

Akkor és most: a legidősebb élő szupermodell fotóitól eláll a lélegzeted!

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!