Lanvin 125: Így indult a legrégebbi párizsi divatház

Lanvin 125: Így indult a legrégebbi párizsi divatház

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Jeanne Lanvin 1889-ben nyitotta meg első üzletét, ahol kalapokat lehetett vásárolni és ezzel útjára indította a máig töretlenül működő divatcéget. Ennek tudatában pedig azt mondhatjuk, a Lanvin a legrégebben működő párizsi divatház.


Nem is gondolnánk, hogy a nagy áttörés, aminek következtében Lanvin a kalapgyártásról áttért a ruhakészítésre, egy teljesen átlagos, hétköznapi eset volt. A lányának kezdett el különböző darabokat varrni, amire felfigyeltek a környezetben élő családanyák, akik pedig elkezdték ezeket másolni. Nem sokkal később már nem csak gyerekruhákat tervezett, hanem az anyáknak is kedvezett. Néhány év alatt a vállalkozás elismertté vált, bőven akadtak megrendelők és az 1920-as évekre a Lanvin név már komoly, nagy cégként forgott a köztudatban. Idővel a kínálat egyre szélesedett: megszülettek többek között a fehérneműk, a parfümök és a férfi viseletek is.

 Jeanne Lanvin
Jeanne Lanvin


Jeanne Lanvin több mint fél évszázados vezetése alatt a márka védjegyévé tette a különleges, kézzel készített hímzéseket és paszományokat, a gyöngyökkel való díszítést és a világos, lágy színeket, amelyeket legtöbbször virágok színei inspiráltak.
Egy ideig a divatház családi vállalkozásként tudott működni, majd ennek sajnos vége szakadt, felvásárolták és ezzel együtt megkezdték a nagyobb méretű terjeszkedést is. Annyi viszont biztos, hogy az évek alatt egymást váltó dizájnerek és kreatív igazgatók feledtetni tudták ezt a tényt, hiszen tervezéseik és igazgatásuk nyomán máig megmaradtak a Lanvin jellemző jegyei. 2001 óta napjainkig, Alber Elbaz művészeti vezető teszi ezt és neki köszönhetjük a ház csodálatos kreációit.
Természetesen a sztárvilág sem élhet Lanvin nélkül. Az utóbbi években olyan nagy nevű modellek vonultak fel Lanvinban, mint Karlie Kloss vagy Saskia de Brauw és olyan hírességeket láthattunk a párizsi divatház ruháiban, mint például Michelle Obama, Claire Danes, Natalie Portman vagy Katie Holmes. A sort pedig még hosszan lehetne folytatni.

 Lanvin 2014. tavasz-nyár
Lanvin 2014. tavasz-nyár


Idén a divatház fennállásának 125. évfordulóját ünnepli és ezt a 21.századnak megfelelő módon teszi. Online közösségi platfomokon követhetjük nyomon a Lanvin alakulását a kezdetektől, fotókon és videókon, exkluzív tartalmakon keresztül. Pinteresten például különböző, tematikus „boardok”, azaz táblák készülnek, a Facebookon pedig minden csütörtökön megjelenik egy-egy mérföldkő a divatház történetéből, az első kalap elkészítésétől kezdve, a 2010-es H&M együttműködésen át, a jelenlegi kollekcióig.
A nagy közösségi ünneplés február elején veszi komolyan kezdetét és az akció kapcsán már olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint 2015-ben egy kiállításra is számíthatunk.

Szerző: Fülöp Luca

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!