3 kérdés, 3 személyes stílustipp Lakatos Márktól

3 kérdés, 3 személyes stílustipp Lakatos Márktól

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A kihívások helyett most átadtuk a terepet a kérdéseknek, amelyekre Márk válaszol.

Aki szereti a divatot és az InStyle magazint, már tutira belépett a Gardób challenge csoportunkba, ahol 4 héten át szuper kihívásokkal dobtuk fel a karantén idejét – és persze a gardróbokat! A kihívások helyett most átadtuk a terepet a kérdéseknek, és jönnek is folyamatosan a fotók, illetve válaszként a változatos stílustippek a tagoktól, úgyhogy továbbra is érdemes csatlakozni a közösségünkhöz. Plusz jönnek még meglepetések is!

Olyan jó kérdéseket küldenek a tagok, hogy muszáj volt szemezgetnem közülük. Íme, az első 3 kérdés és válasz!

Briliáns vagy bánat?

Ezzel a zseniális végszóval zárta kérdését Ildikó, aki azért lépett be a csoportba, mert úgy érzi, hogy 34 év alatt sem sikerült igazán saját stílust kialakítania.

Nézem, ahogyan egészen fantasztikus dolgokat kombináltok egymással, és nem pontosan tudom mit csinálok rosszul. Összevásárolok dolgokat, de valahogy a nap közepére jövök rá, hogy nem tetszenek magamon.

- Bacskai Ildikó, a Gardrób Challenge csoport tagja

Ildi, drága, ne aggódj emiatt, még nincs semmi veszve és sokan éreznek így! És ilyenkor nem is mindig hiányoznak nagy dolgok, csak azok az apróságok, amitől igazán magunkénak érezzük a gardróbunkat. Érdemes először elgondolkodni azon: milyen kiegészítőket szeretsz igazán magadon?

Nekem például ilyen a táska és a napszemüveg. De másnak lehet, hogy a nyaklánc vagy a cipő lesz a befutó. A kedvenc kiegészítődből igyekezz olyan különleges, de a mindennapjaidban is jól kihasználható, sok ruhádhoz passzoló, időtálló (!) darabokat találni, amire azt mondhatod, ez a stílusod egyik sarokköve. És ha épp farmer-póló, nadrágkosztüm vagy fehér nyári vászonruha az #OOTD, vagyis a napi szetted, akkor is ugyanúgy felveheted.

Másrészt érdemes kicsit bátrabban nézelődni az üzletekben: nagyon sokszor hallom tanácsadásokon, hogy egy ruhadarab ki van zárva a vendég szerint, pedig lehet, hogy csak nem próbált belőle igazán az alkatához illőt, vagy nem jól párosította. Ha úgy érzed, nem megy egyedül a dolog, kérdezz a csoportban, vagy keress egy ügyes stylistot!

Bácskai Ildikó
Bácskai Ildikó

Tengerből a városba

Anna egy nagyon izgalmas kérdéssel jött a csoportba: kapott egy ruhát munkához, amit tavaly 35 fokos hőségben viselt a Vörös-tengernél. Durva, igaz? A ruhát „beach chic" stílusban lehetett kiegészítőkkel variálni, így Anna egy szuper kényelmes saruval és egy fehér övvel párosította. Szerintem nagyon jól tette!

Kattints a kép felfedéséhez!
Anna

Mivel szeretné továbbra is hordani ezt a csinos ruhát, de ezentúl legfőképp a városban és a hegyekben, ahol élnek, más kiegészítők kellenének hozzá, és szeretné az urbánus környezetre adaptálni – a kérdése arra vonatkozott, hogy hogyan. Ezt a gondolatot dicséretesnek tartom mindenképp: megőrizni valamit, amit szeretünk, mégis új arcát megmutatni.

Először is hozott több övet is, amik közül én erre a „pillangósra” szavazok, amelynek a vonalvezetése szépen harmonizál a nyakvonallal, úgyhogy ezt mindenképpen szupernek tartom.

Emellett szerintem jól passzolna hozzá egy rövidebb állású, matt fekete bőrdzseki, de akár egy színes velúr darab is. Egy szép, egyszerű arany karperec vagy egy lógós fülbevaló is tökéletes extraként, főleg, ha esti program van fókuszban – és nekem tetszik hozzá a kicsit franciásan kócos frizura is. Napszemüveg? Tudjátok, hogy imádom. Arany saru, fekete platform szandál vagy lapos papucska? Zseniális lenne!

Ha pedig kicsit sportosabbra venné a dolgot, akkor lecserélném az övet egy egészen szimpla, vékony, matt fekete bőrövre, egy diszkrét arany csattal, és akkor már mehet hozzá egy fehér teniszcipő, illetve egy laza, féloldalas fonás, akár egy jó kis farmerdzsekivel. Jó kísérletezgetést!

Teszünk a színtípusra?

Melus, aki egyébként a Style Institute divatiskolám egy friss hallgatója, szintén egy nagyon érdekes felvetéssel jött: „Kicsit bevállalós vagyok színekkel, ami nem biztos, h mindig jól áll...😁 Ez a csipkepóló #menjen vagy #maradjon?"

Azt is megtudtuk, hogy Melusnak tetszik, ha világosabb az arcbőre, mert úgy érzi, az fiatalítja, tehát a sminkkel is szeret játszani.

Melus
Melus

Az izgalmas kérdéskör, hogy ki mennyire foglalkozik azzal, milyen színek is állnak jól neki, illetve hogy tud ezekkel játszani. Én azt gondolom, ha valaki elég karakteres, akkor olyan színeket is be tud vállalni, ami egy hasonló színtípusú, de visszafogottabb társának nehezen menne, elveszne benne.

A tippjeim olyan színekhez, amelyekről érzitek, hogy nem rémes, de nem is az igazi (ebből van sajnos általában a legtöbb a gardróbokban, hiszen a tuti ruhát megtalálni, ami alkathoz is passzol és tetszik is, irtó macerás):

  • Sminkeljetek! Egy hozzátok illő rúzs és egy kis pirosító csodákat művel!
  • Ne az arcotok közelében viseljétek a színt, ami tetszik, de nem tuti, hanem mondjuk szoknya, cipő, nadrág vagy táska formájában – így van ez a trendszínekkel, amik tetszenek ugyan, de nem passzolnak.
  • Vegyetek hozzá egy kabátkát vagy kendőt, ami tökéletesen illik a ti színtípusotokhoz és a kérdéses darabhoz is, hídként használva azt.

Sokan kérdezik tőlem azt is, hogy milyen színtípusúak, csupán fotó alapján. Ez elég meredek terep, még életben is, amihez sokszor hosszas elemzés szükséges, fotóról pedig nem is szeret semelyik stylist biztosat állítani. Nézzétek meg például, hogy Melus mennyire más színtípusnak tűnik a benti, fürdőszobai fényekkel, a saját telefonjával fotózva, mint egy szabadtéri, természetes fénynél készült, fényképezőgéppel lőtt fotón. Ugyanaz a hajszín, teljesen új ember!

Ezért sem érdemes online színtanácsadást kérni, Csillagszórók! De lényeg a lényeg, hogy Melusban én a képek alapján a tavasz melegségét és frissességét érzem, a ragyogó kék szeme viszont kontrasztossá teszi a kisugárzását, ami segít abban, hogy erősebb színeket is jól tudjon viselni. Csak így tovább, Édesem!

Melus
Melus

Bónuszként pedig hozom az egyik kedvenc átalakulásomat a csoportból: Margit szuper tippeket kapott és nem félt azokat bevetni:

Nagyon sok jótanácsot kaptam az oldaladon, ami nagy változást hozott
az életembe és a ruhatáramba. A férjem nagyon örült ennek.

- Margit
Margit
Margit

És ha még szeretnél tippeket Márktól, nézd meg miket ajánl a #vegyélhazait csoport kínálatából...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!