Az év legfényesebb szuper holdját láthatjuk ma este az égen

szuperhold
Forrás: Getty
Facebook
Twitter
Pinterest

A március 9-i féreghold után ma este rózsaszín szuper hold jelenik meg az égen, amely kedves emlékeztető: minden rossz véget ér egyszer!

gif

A ma este feljövő rózsaszín szuper holdnak nevezett égi tünemény 2020 legszínesebb és legragyogóbb természeti látványossága lesz, amely kedves emlékeztetőként is szolgálhat arra, hogy a nehézségekből is van kiút. A csillagászok számításai szerint az átlagos holdtöltéhez képest a Hold nagysága látszólag kb. 7%-kal fog megnőni, míg fényessége kb. 16%-kal lesz erősebb.

Szuper hold

Szuper holdnak azt a jelenséget nevezik, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ezért tűnik úgy a Földről nézve, hogy a Hold nagyobb lett.

Az idén kivételesen tizenhárom alkalommal is megfigyelhető jelenség, amelyek közül a mai a harmadik, a most virágzó fákról és cserjék rózsaszín szirmai után kapta a nevét. A népi hiedelmek mellett az egyházak is kiemelt figyelmet fordítanak a jelenségre, amely fokozottan erős érzelmi töltetettel párosul a feltámadás, az újjászületés ünnepe előtt.

Készüljünk fel együtt, méltóképp a húsvétra!

Galéria / 11 kép

Menő húsvéti dekorációk

Megnézem a galériát

Ha hagyjuk a természeet pihenni, akkor nem várt csodák is megtörténhetnek az életünkben...

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Kép
Stílus

Fehér a feketétől: Megérinthetem a hajad?

Na ne! Ezt ne! Soha ne kérdezd meg egy feketétől sem!

Kép
Vegyélhazait

Karácsonyi dekorációk a #vegyélhazait csoportból

Te honnan szoktad beszerezni az ünnepi dekorációt: virágüzletből, piacról vagy te magad készíted el őket? Mi lenne, ha idén kipróbálnál valami újat!

Kép
Sztárok

Semmit nem mutat, mégis hidegrázós az Eufória új előzetese

Rue visszatér: megérkezett az Eufória című kultsorozat karácsonyi különkiadása. Máris mindenki Zendayát akarja.

Kép
Sztárok

Karácsonyra hangolódva - az öröméneklő Beckham család

Ha egyszer David Beckham énekelni kezd, szem nem marad szárazon.

Kép
Életmód

Milyen gyakran kell(ene) mosnod az ágyneműdet?

A cím láttán most épp próbálsz visszaemlékezni, hogy mikor is járt utoljára a mosógépben a paplanhuzatod? Ha gondolkodnod kell ezen, akkor biztosan régebben, mint kellene!

Kép
Életmód

Gigi Hadid kihagyhatatlan vodkás tésztája

A gyönyörű modell nemrég az instagram storyjában osztotta meg lépésről lépésre ezt a fantasztikus receptet, ami pillanatok alatt elkészül.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem