Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra
Forrás: Getty Images

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kleopátra szépségének legendáját sokan hallották, így nem csoda, ha az ókori Egyiptomra gondolunk, rögtön felsejlik előttünk az uralkodó alakja, ami minden ábrázoláson a szépség és a nőiesség megtestesülése. Ám nem ő volt az egyetlen, hiszen az egyiptomiak társadalmi osztálytól és nemtől függetlenül nagyon fontosnak tartották a szépséget, férfiak és nők, gazdagok és szegények egyaránt elmerültek a tökéletes megjelenés tudományában. Vonzerejük titkát legalább olyan féltve őrizték, mint kincseiket és isteneiket.

gif

Hiába, az egyiptomi szépségideál nyomait nem nehéz felfedezni napjainkban sem: többek között tőlük ered a télen-nyáron bronzos bőr, a karcsú gazella termet, az erős szemkontúr és a teljesen sima bőr kultusza is.

Ha Kleopátra ma élne, akkor biztos, hogy olyan celeb lenne, aki a szépségápolás egyik legfontosabb követeként jelenne meg. Nézzük meg, mit használhatott a gyönyörű nő, és hogyan őrizte meg páratlan szépségét!

gif

Egy biztos: mesterien értett a szépséghez!

Kleopátra a veleszületett intelligenciája mellett természetesen a nőiesség összes fortélyát is felhasználta hódításaihoz, és mindent megtett azért, hogy külsejét a lehető legelőnyösebbnek lássák. Az ő találmánya a híres szamártejes fürdő is, aminek a bőre fiatalosságát köszönhette. Nem hiába a tejes-mézes fürdő az egyik legismertebb szépségtrükk Egyiptomból, hiszen ma is rengeteg testápolót és tusfürdőt találhatunk ezek összetevőiből. A tejsav eltávolítja az elhalt hámsejteket, a méz pedig antibakteriális tulajdonsága miatt hasznos, és kiválóan hidratál. De nem érte be ennyivel: mandulaolajjal is kente az arcát, és talán nem is tudta ekkor, hogy mennyire jót tesz vele. Akkoriban leginkább hidratálóként használták, hiszen nemcsak tápláló, de illatos is.

És ezt láttad már?

Galéria / 9 kép

Marilyn Monroe örökérvényű szépségtrükkjei

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.

Kép
Életmód

Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben

Ha összeállítod, mik az úgynevezett „anti-céljaid” a munkádban, sokkal lelkesebbé és motiváltabbá válhatsz.

Kép
Sztárok

Zsák a foltját! Sztárcsemeték, akik szintúgy egy híresség gyerekébe szerettek bele

A hírességek világát néha sokkal több romantikus szál köti össze, mint ahogy azt először gondolnánk!