Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt

Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt
Forrás: Karwai Tang/WireImage/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Igazán szép gesztus volt!

Tegnap egy egész világ vett végső búcsút II. Erzsébet királynőtől, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchájától. A szívhez szóló gyászszertartáson számos ország politikai vezetője, barátok és természetesen a család is részt vett, a windsori Szent György-kápolnában tartott temetésen már csak a szűk családi kör lehetett jelen.

A gyászszertartásról ebben a cikkben nézheted meg a fotókat, részleteket:

A királyi család női tagjai pedig mind igyekeztek kiegészítőikkel, ékszereikkel is tiszteletüket kifejezni II. Erzsébet királynő felé. Még a kis Sarolta hercegnő is, aki életében először viselt ékszert nyilvánosan, választásának pedig mély jelentése volt. Maga a palota is megerősítette, hogy a lópatkó formájú brosst a kislány ajándékba kapta a királynőtől, aki mindig is nagyon imádott lovagolni. Sarolta maga is érdeklődött a lovak iránt, ez közös pont volt közte és nagymamája között, akit ő "gan-gan"-nek hívott.

Kép
forrás: Chris Jackson/Getty Images

Sarolta hercegnőn túl persze mindenki más is igyekezett figyelni az ékszerek jelentőségére. Katalin hercegné azokat a Bahrain gyöngy fülbevalókat viselte, amelyeket azokból a gyöngyökből készítettek, amiket ajándékba kapott az akkor még hercegnő Erzsébet az esküvőjére. Ezt a királynő maga is gyakran viselte, ám időnként kölcsönadta Diana hercegnének is, viszont tény, hogy legtöbbször Katalinon láthattuk.

Kép
forrás: Tom Jenkins - WPA Pool/Getty Images

Érdemes megtekinteni négysoros gyöngy nyakláncát is, amit a királynő szintén gyakran viselt, és boldogan adott kölcsön unokája feleségének (sőt, Dianának is).

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage/Getty

Meghan Markle ugyancsak a gyöngyök mellett döntött, ami nem csoda, hiszen ez volt a királynő kedvence. Egy olyan fülbevalót viselt a gyászszertartáson és a temetésen, amit II. Erzsébettől kapott ajándékba, amikor egy közös nyilvános megjelenésre utaztak. "Együtt reggeliztünk azon a reggelen, és kaptam tőle ezt a csodálatos ajándékot. Nagyon élvezem a társaságát" - nyilatkozta Oprahnak még a tavalyi interjújában.

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage

Kamilla a tegnapi nap folyamán a királyi család ikonikus kollekciójának egyik brossát viselte, ami egykor Viktória királynőhöz tartozott: ajándékba kapta még 1897-ben gyémánt jubileumára. Erzsébet királynő előszeretettel adott kölcsön ékszereket például ebből a kollekcióból is a családtagoknak, részben azért, hogy mindig megfelelő kiegészítőkben lépjenek nyilvánosság elé, másrészről viszont érzelmi jelentősége is volt ezeknek a "kölcsönöknek", amik többnyire hosszabb távra szóltak.

Kép
forrás: Jeff Spicer/Getty Images

Nyugodjon békében a királynő!

Ezt is olvasd el!

Galéria / 8 kép

Ilyen anya volt II. Erzsébet királynő

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.