Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt

Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt
Forrás: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Igazán szép gesztus volt!

Tegnap egy egész világ vett végső búcsút II. Erzsébet királynőtől, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchájától. A szívhez szóló gyászszertartáson számos ország politikai vezetője, barátok és természetesen a család is részt vett, a windsori Szent György-kápolnában tartott temetésen már csak a szűk családi kör lehetett jelen.

A gyászszertartásról ebben a cikkben nézheted meg a fotókat, részleteket:

A királyi család női tagjai pedig mind igyekeztek kiegészítőikkel, ékszereikkel is tiszteletüket kifejezni II. Erzsébet királynő felé. Még a kis Sarolta hercegnő is, aki életében először viselt ékszert nyilvánosan, választásának pedig mély jelentése volt. Maga a palota is megerősítette, hogy a lópatkó formájú brosst a kislány ajándékba kapta a királynőtől, aki mindig is nagyon imádott lovagolni. Sarolta maga is érdeklődött a lovak iránt, ez közös pont volt közte és nagymamája között, akit ő "gan-gan"-nek hívott.

Kép
forrás: Chris Jackson/Getty Images

Sarolta hercegnőn túl persze mindenki más is igyekezett figyelni az ékszerek jelentőségére. Katalin hercegné azokat a Bahrain gyöngy fülbevalókat viselte, amelyeket azokból a gyöngyökből készítettek, amiket ajándékba kapott az akkor még hercegnő Erzsébet az esküvőjére. Ezt a királynő maga is gyakran viselte, ám időnként kölcsönadta Diana hercegnének is, viszont tény, hogy legtöbbször Katalinon láthattuk.

Kép
forrás: Tom Jenkins - WPA Pool/Getty Images

Érdemes megtekinteni négysoros gyöngy nyakláncát is, amit a királynő szintén gyakran viselt, és boldogan adott kölcsön unokája feleségének (sőt, Dianának is).

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage/Getty

Meghan Markle ugyancsak a gyöngyök mellett döntött, ami nem csoda, hiszen ez volt a királynő kedvence. Egy olyan fülbevalót viselt a gyászszertartáson és a temetésen, amit II. Erzsébettől kapott ajándékba, amikor egy közös nyilvános megjelenésre utaztak. "Együtt reggeliztünk azon a reggelen, és kaptam tőle ezt a csodálatos ajándékot. Nagyon élvezem a társaságát" - nyilatkozta Oprahnak még a tavalyi interjújában.

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage

Kamilla a tegnapi nap folyamán a királyi család ikonikus kollekciójának egyik brossát viselte, ami egykor Viktória királynőhöz tartozott: ajándékba kapta még 1897-ben gyémánt jubileumára. Erzsébet királynő előszeretettel adott kölcsön ékszereket például ebből a kollekcióból is a családtagoknak, részben azért, hogy mindig megfelelő kiegészítőkben lépjenek nyilvánosság elé, másrészről viszont érzelmi jelentősége is volt ezeknek a "kölcsönöknek", amik többnyire hosszabb távra szóltak.

Kép
forrás: Jeff Spicer/Getty Images

Nyugodjon békében a királynő!

Ezt is olvasd el!

Galéria / 8 kép

Ilyen anya volt II. Erzsébet királynő

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!