A Johnnie Walker kampánya inspiráló nőkre irányítja a figyelmet

A Johnnie Walker kampánya inspiráló nőkre irányítja a figyelmet

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A világhírű szeszesital-márka izgalmas új kampánya inspiráló nőket mutat be, rávilágítva a történeteikre, pozitív példát állítva ad szilárd alapot a fejlődéshez. A nemzetközi kampányhoz Magyarországon - többek között - olyan nevek csatlakoztak, mint Péterfy Bori, Szabó Anna Eszter és Tomcsányi Dóri.

Már csaknem két évszázad telt el az első nőjogi mozgalmak megalapítása óta, ennek ellenére a nőknek még 2023-ban is gyakran kell szembenézniük riasztó akadályokkal. A női példaképek megjelenése a társadalomban különösen gyenge lábakon áll. Ennek ékes példája Budapest, ahol 2019-ben a mintegy 1200 köztéri műalkotás között mindössze 351 olyan van, amely nőket ábrázol. Ennek a jelentőségét alábecsüljük, pedig a hasonló példaképek erős katalizátorként szolgálnak a rossz minták átalakításához és új, izgalmas narratívák kialakításához.

Kép
forrás: Johnnie Walker

Éppen ez az, amit a Johnnie Walker legújabb kezdeményezése, a Keep Walking Magyarország a középpontba állít, hogy így támogassa a nők társadalmi szerepvállalását, azáltal, hogy korunk női “szuperhőseinek” történetét meséli el. Nem egyszeri kampányról, inkább egyfajta, hosszú időn át tartó kezdeményezésről van szó, ami felhívja a nők figyelmét, hogy hagyjanak nyomokat a társadalmunkban, megerősítve ezzel kulcsfontosságú szerepüket, ami a kollektív fejlődésre és a narratívák végleges megváltoztatására irányul.

A Diageo elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás terén. Törekszünk arra, hogy segítsük a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését és előmozdítsuk a pozitív változásokat, hassunk a közösségekre és a társadalomra, beleértve a nők társadalmi szerepvállalásának támogatását, gazdasági befolyásának növelését is. A világ vezető whisky márkájaként rendkívül különleges helyzetben vagyunk, hiszen kiemelkedően széleskörű az elérésünk. Az üzeneteink számtalan embert érnek el, és ezért ez hatalmas felelősséggel, egyúttal lehetőséggel is jár. Az inspiráló női példaképek bemutatása révén célunk, hogy előremozdítsuk a nők ügyét, megteremtsük a jövő egyenlő és befogadó társadalmát, ahol minden nő és lány büszkén járhatja saját útját és hagyhat nyomot a világban.

- mondta el Ábrahám Gergely, a Diageo kelet-közép-európai vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.
Kép
forrás: Johnnie Walker

A nők rendkívül fontos pontokon tudják alakítani a társadalmat - noha az ezirányú lépéseik gyakran láthatatlanok maradnak. Itt az idő, hogy ez megváltozzon! A Keep Walking Magyarország kampány támogatni kívánja a női szerepvállalást, lehetővé téve, hogy a nők tisztán és jól látható nyomokat hagyjanak maguk után, amit a társadalom meglát, meghall, követ és elismer.

Az előrelépés számomra folyamatos fejlődést, tanulást, önfejlesztést és öntudatosságot jelent. Emellett azt is, hogy ha kudarccal nézünk szembe, álljunk helyt és haladjunk tovább előre. Ennek a világnak ugyanis óriási szüksége van még több női energiára.

- mondta Péterfy Bori, színész-énekes.

Az egyenlőség számomra kölcsönös támogatást jelent, azaz azt, hogy bizonyos helyzetekben néha a feminin, néha a maszkulin oldalunk felé kell fordulnunk és támogatnunk kell egymást ebben.

- tette hozzá Tomcsányi Dóri divattervező.
Kép
forrás: Johnnie Walker

A július elején elstartoló Keep Walking Magyarország kampánnyal a magyarok elsőként tényleges lábnyomok formájában találkozhatnak majd, amelyek erős és erőteljes nők nevét viselik. A lábnyomokon elhelyezett QR-kódok egy virtuális valóságot alkalmazó weboldalra vezetik a felhasználókat, ahol a lábnyomok megelevenednek és röviden bemutatják azoknak a nőknek a történetét, akik hátrahagyták a nyomokat. A kezdeményezést jól ismert hazai művészek, sportolók, divattervezők, írók és más hősök vezetik be a köztudatba azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak, és osszák meg saját történetüket az oldalon.

A kampány július 1-én indul Budapesten és a lábnyomok feltűnnek majd európai nagyvárosok szerte is szeptembertől. Magyarországon a kezdeményezést a helyi ‘WALKER’-ek, azaz Péterfy Bori énekes, színész, Illés Fanni paralimpiai aranyérmes, Ráskó Eszter stand-up komikus, Tomcsányi Dóri divattervező, Szabó Anna Eszter író és Lábas Viki zenész képviseli majd. A Keep Walking Magyarország kampányt a Zwack Unicum Nyrt, a DEPT® digitális ügynökség és a Publicis Groupe Hungary hozta létre.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!