Ez a sármos jogász John F. Kennedy egyetlen fiúunokája, aki le se tagadhatná nagyapja génjeit

Ez a sármos jogász John F. Kennedy egyetlen fiúunokája, aki le se tagadhatná nagyapja génjeit
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

John F. Kennedy minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a politikai pályán képzeli el a jövőjét.

A frissen kongresszusi képviselővé választott John F. Kennedyt és későbbi feleségét, Jacqueline Lee Bouviert 1951-ben egy újságíró mutatta be egymásnak egy partival egybekötött vacsorán. A találkozás annyira jól sikerült, hogy 1953. szeptember 12-én összeházasodtak, ám innentől életűk sajnos nem úgy alakult, ahogy a mesékben.

Családi tragédiák sora...

A fiatal feleség első terhessége sajnos vetéléssel végződött, és bár sikerült ismét teherbe esnie, 1955-ben kislányuk, Arabella sajnos halva született, így kész csodaként élték meg, mikor 1957-ben világra jött Caroline. 1960 novemberében, 17 nappal azután, hogy John F. Kennedyt elnöknek választották, megszületett első közös fiúk, John Fitzgerald Kennedy Jr. is, őt pedig 1963-ban - egy hónappal a néhai elnök elleni merénylőt előtt - öccse, Patrick követte, aki sajnos két nappal a születése után meghalt.

John F. Kennedy elnököt 1963 novemberében, öccsét, Robert F. Kennedyt 1968-ban gyilkolták meg. Ez a két tragédia pedig bőven elég volt Jackie-nek ahhoz, hogy gyerekeivel elhagyja az Amerikai Egyesült Államokat. Az özvegy hozzáment Arisztotelész Onassis görög hajómágnáshoz és családjával a Jón-tengeri Skorpió-szigetre költözött.

A Kennedy gyerekek a középiskolát viszont már szülőföldjükön fejezték be. John Fitzgerald Kennedy Jr., vagy ahogy sokszor a sajtó munkatársai becézték, John-John, először a Brown Egyetemen szerzett diplomát amerikanisztika szakon, majd később a New York-i Egyetemen jogból doktorált. Mindössze 38 éves volt, amikor 1999-ben, az általa vezetett kisgép Massachusetts partjainál lezuhant. Rajta kívül a repülőn ült még felesége, Carolyn Bessette és annak testvére, Lauren Bessette is. Sajnos a balesetet egyikük sem élte túl.

A család ma is élő, egyetlen egyenes ági leszármazottja Caroline, aki kezdetben fotósnak készült, majd végül a Metropolitan Művészeti Múzeum filmes részlegén kezdett el dolgozni és itt ismerkedett meg férjével, Edwin Schlossberg tervezővel, akihez 1986-ban feleségül is ment.

Házasságukból három gyermek született: 1988-ban Rose, 1990-ben Tatiana és 1993-ban pedig John, aki mindenki csak Jack néven ismer. Az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökének egyetlen fiúunokája pedig meg kell hagyni, hogy nagyon hasonlít világhírű nagypapájára!

Kattints tovább és nézd meg, hogy néz ki John F. Kennedy 29 éves unokája, Jack!

Galéria / 4 kép

Ő John F. Kennedy 29 éves unokája, Jack

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.