Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M következő kollekciója - Mutatjuk a kedvenc darabjainkat!

Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M következő kollekciója - Mutatjuk a kedvenc darabjainkat!
Forrás: PR

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A H&M büszkén mutatja be a legújabb Innovation Stories kollekcióját, amely a Colour Story fantázianevet kapta.

Az első, Science Story (Tudományos történet) nevet viselő kollekció után ez a következő, amely a legújabb, fenntarthatóbb ruhafestési technikákra és a színekkel való munkára helyezi a hangsúlyt. Olyan forradalmi technikákat alkalmazó partnerekkel készítette a H&M ezt a kortárs darabokból álló kollekcióját, akikkel a festési és nyomtatási folyamatok környezetre mért hatására szeretnék felhívni a figyelmet. Olyan úttörő festési technikákkal készültek a darabok, mint a biotechnológia, növényi alapú színezőanyagok, zártkörű rendszerek, amelyek nem csak egyedi és elbűvölő színeket hoznak létre, de sokkal kisebb a környezetre gyakorolt hatásuk is. A gondosan kidolgozott földszínek természetes hatást kölcsönöznek, míg a húzott, megkötős stílusok és a farmer magabiztos, városi érzetet ad a kollekciónak. A Colour Story április 15-től elérhető online, a hm.com oldalon.

Kép
forrás: PR

A bohém darabokat tartalmazó Colour Story kollekció a fenntarthatóbb módszerrel előállított színek felfedezetlen szépségét szeretné kiemelni. A kollekció kulcsdarabjai között megtaláljuk többek között a spagetti pántos crop topot, melyre digitális nyomtatással került a minta. A szövetre történő nyomtatás hagyományos módszereihez képest a digitális szövetnyomtatás sokkal kisebb hatással van a környezetre. Ennek oka, hogy csökkenti a vegyszerek és a víz hatalmas mennyiségét a hagyományos módszerekhez képest.

Kép
forrás: PR

A homokszínű ruhát és poncsószerű pulóvert növényi alapú festékekkel festették. Ezek többnyire zöldségekből, illetve egyéb növényekből - gyökerekből, bogyókból, fakéregből és levelekből - kinyert színezőanyagok, vagy más biológiai források, például gombák és zuzmók. A gesztenyeszínű felsőt és a hozzá tartozó nadrágot a We aRe SpinDye® cég innovatív technikájával színezték. A cég egy alacsony környezeti hatású módszert alkalmaz az újrahasznosított és újrahasznosítható poliészterek színezésére. Ez a technika egy zárt rendszerű folyamat, melynek eredményeként átlagosan 75%-kal csökken a vízfogyasztás, 90%-kal kevesebb a vegyszerfelhasználás, 30%-kal kevesebb az energiafogyasztás és 30%-kal csökken a CO2 kibocsátás. A We aRe SpinDye® módszer növeli a ruhák élettartamát és kiváló tartósságot biztosít a színeknek.

Kép
forrás: PR

A kollekcióhoz tartozó kiegészítők közül, a fülbevaló újrahasznosított üvegből készült. Különféle színekben olvasztott színes, újrahasznosított üvegeket használtak a kiegészítők színezéséhez és a ruhák díszítéséhez, ezáltal nem adtak mesterségesen hozzá színanyagot ezekhez a darabokhoz. A vastag talpú szandál pedig a korábbi kollekciókból már jól ismertBloom™ habszivacsból készült, ez egy olyan rugalmas anyag, amelyet részben alga biomasszából készítettek.

Kép
forrás: PR

“Folyamatosan törekszünk olyan különleges darabok létrehozására, amelyek úttörő módon, fenntarthatóbb anyagokkal és folyamatokkal készülnek - legyen az alacsonyabb vízfogyasztás, vagy újragondolt gyártási folyamat. Ez a kollekció elbűvölő és szabadszellemű; vásárlóink kétségtelenül imádni fogják ezeket a kortárs darabokat, de reméljük, hogy a fenntartható anyagok és technikák ösztönözni és inspirálni is fognak mindenkit.“ - mondja Ann-Sophie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

Kép
forrás: PR

“Hihetetlen utazás volt ilyen érdekes újítókkal és a csodálatos ötleteikkel dolgozni. A Colorifix az első olyan cég, akik természetes biológiai folyamatokat használnak a gyártáshoz és a színek textilekre való rögzítéséhez. Ezzel a kollekcióval fognak világszerte debütálni.” Mondja Ella Soccorsi, a H&M designere.

Íme a kollekció legkülönlegesebb darabjai!

Galéria / 8 kép

Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M legújabb kollekciója

Megnézem a galériát

A Colorifix egy biotechnológiai vállalat, amely kifejlesztette az első teljesen biológiai eljárást, amelynek segítségével pigmenteket állítanak elő, raknak rá és rögzítenek textilekre. A Colorifix inspirációja a színek természetbeni előállításának és a szintetikus biológiának a megalkotása, ahol folyamatuk teljes mértékben kizárja a kemény vegyi anyagok alkalmazását, és a festékek létrehozása vagy lerakódása során jelentősen csökkenti a víz- és energiafogyasztást. A folyamat első lépése egy olyan szín megtalálása, amelyet egy élőlény, például állat, növény vagy mikróba hoz létre. DNS-szekvenálás útján a Colorifix megtudja, mi kódolja az utasításokat egy pigment előállításához, majd ezt az üzenetet lefordítják a létrehozott mikroorganizmusaikba, amelyeket aztán felhasználnak a szín megalkotásához és továbbításához.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!