Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M következő kollekciója - Mutatjuk a kedvenc darabjainkat!

Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M következő kollekciója - Mutatjuk a kedvenc darabjainkat!
Forrás: PR

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

A H&M büszkén mutatja be a legújabb Innovation Stories kollekcióját, amely a Colour Story fantázianevet kapta.

Az első, Science Story (Tudományos történet) nevet viselő kollekció után ez a következő, amely a legújabb, fenntarthatóbb ruhafestési technikákra és a színekkel való munkára helyezi a hangsúlyt. Olyan forradalmi technikákat alkalmazó partnerekkel készítette a H&M ezt a kortárs darabokból álló kollekcióját, akikkel a festési és nyomtatási folyamatok környezetre mért hatására szeretnék felhívni a figyelmet. Olyan úttörő festési technikákkal készültek a darabok, mint a biotechnológia, növényi alapú színezőanyagok, zártkörű rendszerek, amelyek nem csak egyedi és elbűvölő színeket hoznak létre, de sokkal kisebb a környezetre gyakorolt hatásuk is. A gondosan kidolgozott földszínek természetes hatást kölcsönöznek, míg a húzott, megkötős stílusok és a farmer magabiztos, városi érzetet ad a kollekciónak. A Colour Story április 15-től elérhető online, a hm.com oldalon.

Kép
forrás: PR

A bohém darabokat tartalmazó Colour Story kollekció a fenntarthatóbb módszerrel előállított színek felfedezetlen szépségét szeretné kiemelni. A kollekció kulcsdarabjai között megtaláljuk többek között a spagetti pántos crop topot, melyre digitális nyomtatással került a minta. A szövetre történő nyomtatás hagyományos módszereihez képest a digitális szövetnyomtatás sokkal kisebb hatással van a környezetre. Ennek oka, hogy csökkenti a vegyszerek és a víz hatalmas mennyiségét a hagyományos módszerekhez képest.

Kép
forrás: PR

A homokszínű ruhát és poncsószerű pulóvert növényi alapú festékekkel festették. Ezek többnyire zöldségekből, illetve egyéb növényekből - gyökerekből, bogyókból, fakéregből és levelekből - kinyert színezőanyagok, vagy más biológiai források, például gombák és zuzmók. A gesztenyeszínű felsőt és a hozzá tartozó nadrágot a We aRe SpinDye® cég innovatív technikájával színezték. A cég egy alacsony környezeti hatású módszert alkalmaz az újrahasznosított és újrahasznosítható poliészterek színezésére. Ez a technika egy zárt rendszerű folyamat, melynek eredményeként átlagosan 75%-kal csökken a vízfogyasztás, 90%-kal kevesebb a vegyszerfelhasználás, 30%-kal kevesebb az energiafogyasztás és 30%-kal csökken a CO2 kibocsátás. A We aRe SpinDye® módszer növeli a ruhák élettartamát és kiváló tartósságot biztosít a színeknek.

Kép
forrás: PR

A kollekcióhoz tartozó kiegészítők közül, a fülbevaló újrahasznosított üvegből készült. Különféle színekben olvasztott színes, újrahasznosított üvegeket használtak a kiegészítők színezéséhez és a ruhák díszítéséhez, ezáltal nem adtak mesterségesen hozzá színanyagot ezekhez a darabokhoz. A vastag talpú szandál pedig a korábbi kollekciókból már jól ismertBloom™ habszivacsból készült, ez egy olyan rugalmas anyag, amelyet részben alga biomasszából készítettek.

Kép
forrás: PR

“Folyamatosan törekszünk olyan különleges darabok létrehozására, amelyek úttörő módon, fenntarthatóbb anyagokkal és folyamatokkal készülnek - legyen az alacsonyabb vízfogyasztás, vagy újragondolt gyártási folyamat. Ez a kollekció elbűvölő és szabadszellemű; vásárlóink kétségtelenül imádni fogják ezeket a kortárs darabokat, de reméljük, hogy a fenntartható anyagok és technikák ösztönözni és inspirálni is fognak mindenkit.“ - mondja Ann-Sophie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

Kép
forrás: PR

“Hihetetlen utazás volt ilyen érdekes újítókkal és a csodálatos ötleteikkel dolgozni. A Colorifix az első olyan cég, akik természetes biológiai folyamatokat használnak a gyártáshoz és a színek textilekre való rögzítéséhez. Ezzel a kollekcióval fognak világszerte debütálni.” Mondja Ella Soccorsi, a H&M designere.

Íme a kollekció legkülönlegesebb darabjai!

Galéria / 8 kép

Innovatív és fenntartható ruhafestési technikával érkezik a H&M legújabb kollekciója

Megnézem a galériát

A Colorifix egy biotechnológiai vállalat, amely kifejlesztette az első teljesen biológiai eljárást, amelynek segítségével pigmenteket állítanak elő, raknak rá és rögzítenek textilekre. A Colorifix inspirációja a színek természetbeni előállításának és a szintetikus biológiának a megalkotása, ahol folyamatuk teljes mértékben kizárja a kemény vegyi anyagok alkalmazását, és a festékek létrehozása vagy lerakódása során jelentősen csökkenti a víz- és energiafogyasztást. A folyamat első lépése egy olyan szín megtalálása, amelyet egy élőlény, például állat, növény vagy mikróba hoz létre. DNS-szekvenálás útján a Colorifix megtudja, mi kódolja az utasításokat egy pigment előállításához, majd ezt az üzenetet lefordítják a létrehozott mikroorganizmusaikba, amelyeket aztán felhasználnak a szín megalkotásához és továbbításához.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.