Nem Kamilla és nem is Diana! A nő, akivel kis híján összehozták III. Károly királyt a 70-es években

Nem Kamilla és nem is Diana! A nő, akivel kis híján összehozták III. Károly királyt a 70-es években
Forrás: Getty Images

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy sokak által remélt románc, ami nemcsak III. Károly király életét, de az egész történelmet könnyedén átírhatta volna.

III. Károly király szerelmi életét amolyan nyitott könyvként tartja számon. Az már régóta nem titok, hogy a jelenlegi brit uralkodó és Kamilla 1970-ben, egy lovaspólómérkőzésen ismerték meg egymást, és közel egy éven át együtt is voltak, ám amikor Károly a Brit Királyi Haditengerészet tagja lett, már nem tudták olyan aktívan tartani a kapcsolatot, így elváltak útjaik. Kamilla 1973-ban hozzáment Andrew Parker Bowles őrnagyhoz, de a Windsor-ház trónörökösével folytatott kissé viharos kapcsolata igazán sose ért véget. Évtizedekig húzódó románcukat végül 2005 februárjában egy eljegyzéssel, majd ugyanezen év áprilisában egy házasságával tették teljesen hivatalossá.
Illetve azt is nagyon jól tudjuk, hogy a Windsor-ház trónörököse 1977-ben, egy fácánhajtáson találkozott először Diana hercegnével, ám ekkor még annak nővérével, Lady Sarahval randevúzgatott. Csak 1980 nyarán kezdett el gyengéd érzelmeket táplálni a szerény Spencer lány iránt, akit meg is hívott egy családi hétvégére Balmoralba. A család áldása után 1981 februárjában megkérte a kezét, majd pár hónappal később, július 29-én összeházasodtak a londoni Szent Pál-székesegyházban. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy III. Károly király lehetőséges feleség-jelöltjeinek listáján egykoron egy ismert és befolyásos hölgy is szerepelt!

Na de kezdjük is az elején!

1970-ben az akkor 21 éves Károly herceg húga, Anna hercegnő társaságában érkezett az Egyesült Államokba. A világ egyik legismertebb agglegénye Washington DC-ben szállt meg és rengeteg időt töltött az akkori amerikai elnök, Richard Nixon lányával, Triciával. A fiatalok a hivatalos vacsora mellett közösen megtekintették a főváros nevezetességeit, és még egy baseballmeccsre is kilátogattak az RFK Stadionba. Egy 2021-es interjúban emlékezett vissza III. Károly király erre az utazásra: „Elég mulatságos volt, azt kell mondanom. Akkoriban próbáltak engem összeházasítani Tricia Nixonnal.”

A LIFE magazin 1970. július 31-i számában jelent meg egy tudosítás a látogatásról, ami bár nem tett említést Károly és Tricia lehetséges frigyéről, ám arról viszont szót ejtett, hogy Nixon elnök szokatlanul izgatottnak tűnt a királyi család érkezése kapcsán. Hugh Sidey újságíró szerint a néhai elnök egyszerűen rajongott azért a könnyed kifinomult pompáért és eleganciáért, amit az országába látogató testvérpár képviselt, és mindent megtett azért, hogy a kedvükben járjon. A hétvégi látogatást egy hivatalos estély zárta: „A fiatalok nevettek és táncoltak” – írta Sidey. „Azok, akik ezen az éjszakán látták Richard Nixont, azt mondták, soha nem tűnt boldogabbnak.”

Nos, nem tudjuk, hogy az elnök lánya és Károly között volt-e valaha is több mint egy etikett diktálta tisztelet és baráti szimpátia, de az biztos, hogy Tricia alig egy évvel később hozzáment Edward F. Coxhoz, akinek ereiben nem csörgedezett nemesi vér, "csak" a Harvard jogi hallgatója volt, de az idő őket igazolta, hiszen a mai napig is boldog házasságban élnek.

Most pedig ismerd meg jobban a tündérmesét, ami már eleve rosszul kezdődött: íme 10 érdekesség Diana hercegné és Károly esküvőjéről!

Galéria / 10 kép

10 érdekesség Diana és Károly esküvőjéről

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!

Kép
Életmód

A Bridgerton csak a kezdet! Ezek a június legszexisebb tartalmai a Netflix-en

Idén júniusban nem csak az időjárás lesz igazán forró.

Kép
Életmód

Pletykarajongók figyelem! Nem A Bridgerton család az egyetlen: 6 sorozat, ahol valaki a háttérből mozgatja a szálakat

Élünk-halunk az olyan sorozatokért, melyben valamilyen titok bontakozik ki, azokat pedig, melyekben egy titkos besúgó, posztoló vagy firkász pletykál az adott sorozat szereplőiről, rendszeresen kibeszélve őket és kiteregetve szennyesüket egyenesen imádjuk!

Kép
Életmód

Alvászavar, száraz bőr? A magas kreatininszint a vese betegségre is utalhat

Sokan nem tudják, de kreatinin egyike a legalapvetőbb laborparamétereknek, ugyanis gyakorlatilag az izomanyagcsere végterméke, ezt a vese szűri ki a szervezetünkből. Amikor a laboreredményekben vizsgáljuk a mértékét, akkor a vese állapotára lehet következtetni.

Kép
Szépség

Ez a 3 ezer forintos arctisztító gél Selena Gomez makulátlan arcbőrének titka! Több ezer vásárló esküszik rá!

Ugyanazt tudja, mint a legdrágább arctisztítók és mégis csak 3 ezer forint! Ez a termék Selena Gomez és a vásárlók kedvence!