Előtte-utána: Így nézett ki Matthew McConaughey, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Matthew McConaughey, mikor még senki sem ismerte a nevét
Forrás: gettyimages.com
Facebook
Twitter
Pinterest

A sármos színész ma ünnepli 53. születésnapját!

Matthew McConaughey 1969. november 4-én született a texasi Uvaldeban, egy olajbizniszben utazó apa és egy óvodai tanárnő édesanya harmadik gyermekeként. Már fogantatása is érdekes volt, az első öt hónapban ugyanis daganatnak hitték az orvosok a magzatot. Szülei viharos, se veled se nélküled kapcsolatát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kétszer elváltak és háromszor újraházasodtak. Matthew születésekor édesapja nem is a kórházba ment, hanem egyenesen a kocsmába, ugyanis elsőre nem is hitte el, hogy az újszülött tényleg az ő fia.

Szigorú családban nőtt fel, és bár gimiben nem számított a legmenőbb srácnak, rámenősségével mégis sikerült szinte mindent elérnie. Érettségi után egy évet Ausztráliában töltött és egy ügyvédi irodában dolgozott, majd visszatérve az Egyesült Államokba beiratkozott az Texasi Egyetem rendezői szakára. Ekkoriban kapta meg első filmszerepét a Tökéletlen időkben, amelynek forgatása minden szempontból egyfajta mérföldkő volt a színész életében. Hiszen elindulni látszott filmes karrierje, imádott édesapja a film készültekor váratlanul szívrohamban elhunyt, Matthewt pedig hosszú ideig bántotta a tudat, hogy nem láthatta őt a filmvásznon.

A film befejezése utána folytatta tanulmányait, a diploma megszerzése után bár a jogi szakon szeretetett volna továbbtanulni, ismét megtalálták egy kecsegtető ajánlattal, ezúttal A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér című film negyedik részének főszerepét osztották rá és ezután pedig már nem volt megállás. A Kapcsolatban Jodie Foster, míg az Amistadban Anthony Hopkins oldalán bizonyított, amit aztán A Newton fiúk követett.

2000-ben egy kisebb szerep erejéig feltűnt a Szex és New Yorkban, amit aztán olyan romantikus vígjátékok követtek, mint a Szeretném, ha szeretnél, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, az Anyám nyakán, vagy az Excsajok szelleme. És bár Matthew ezek mellett a filmek mellett is számos komolyabb szerepet vállalt magára, valamiért mégis sikerült abban a romantikus hős skatulyában ragadnia egy időre, amiből sok hollywoodi sztárnak nem is volt esélye kitörni. Aztán 2011 környékén Az igazság ára című filmmel elkezdődött valami, és ezek után többek közt olyan emlékezetes alkotásokban láthattuk, mint a Mielőtt meghaltam, amiért nem mellesleg 2014-ben átvehette a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, A Wall Street farkasa, A törvény nevében című sorozat, a Csillagok között vagy az Úriemberek.

A többek közt Sandra Bullockhoz és Janet Jacksonhoz köthető románcai után 2006-ban megismerkedett Camila Alves brazil modellel, 2011 karácsonyán eljegyezték egymást, 2012 júniusában pedig összeházasodtak. Kapcsolatukból három gyermek született, első fiuk, Levi 2008-ban, lányuk, Vida 2010-ben, legkisebb fiuk, Livingston pedig 2012-ben látta meg a napvilágot.

És itt még nincs vége, kattints tovább és mesélünk még pár érdekességet a színészről, közben pedig azt is megnézheted, hogyan változott Matthew álompasivá az évek múlásával!

Galéria / 12 kép

Akkor és most: Matthew McConaughey

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.