Előtte-utána: Így nézett ki Helen Mirren, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Helen Mirren, mikor még senki sem ismerte a nevét
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme 10 olyan érdekesség Helen Mirrenről, amit lehet eddig te sem tudtál róla. Közben pedig végigkövetheted átalakulását is!

Helen Mirren, eredeti nevén Jelena Vasziljevna Mironova 1945. július 26-án látta meg a napvilág az angliai Ilfordban, angol anya és orosz apa második gyermekeként. Édesapja 1951-ben döntött úgy, hogy a család új vezetéknevet vesz fel és ekkor változtatták Mirrenre a nevüket.

Már az általános iskolában is különféle darabokban játszott, így kicsit sem volt meglepő az, hogy a gimnáziumi éveit is meghatározta a színpad. Érettségi után a londoni New College of Speech and Drama főiskolára jelentkezett és ezzel egy időben felvételt nyert a National Youth Theatre-be. Helen Mirren 20 évesen már Kleopátrát alakította az Antonius és Kleopátra darabban, és ez volt az a szerep, melyben felfigyelt rá Al Parker ügynök és szerződést ajánlott a fiatal színésznőnek, ezzel pedig megpecsételve további sorsát.

Helen ezután csatlakozott a Royal Shakespeare Company brit színházi társulathoz és miközben fürdött a színpadi szerepekben, próbálta egyre inkább megvetni a lábát a filmek világában is. 1967-ben, 22 évesen a Herostratus című alkotásban tűnt fel először, amit aztán az 1968-as Szentivánéji álom követett. Számos filmszerep után 1980-ban, a Hosszú nagypéntek című mozival jött el számára az igazi áttörés. Ezt pedig olyan, ma is ismert filmek követték, mint a 2010: A kapcsolat éve, a Moszkitó-part, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, a György király, a Bosszúból jeles, A királynő, a Hölgy aranyban, Az élet ízei és a többi, és a többi...

Karrierje mellett a magánéletéről kimondottan kevés szó esik, így nem sokan tudják azt sem, hogy a '80-as években együtt élt Liam Neeson színésszel, akivel még az 1981-es Excalibur forgatásán szerettek egymásba, majd egészen 1986-ig alkottak egy párt. A színésznőre ezután Taylor Hackford rendező oldalán talált rá a boldogságot, akivel aztán 1997-ben hivatalosan is összekötötte az életét. Gyermekük sosem született, Helen egy interjúban pedig bevallotta, hogy valamiért mindig is hiányzott belőle az anyai ösztön, így pedig nem bánja, hogy férjével sosem vállaltak gyermeket.

Helen Mirren élete kimondottan színes részleteket rejt, így még több érdekességért kattints tovább!

Galéria / 10 kép

Akkor és most: Helen Mirren

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

11 eset, amikor a Jóbarátok szörnyen kezelt iszonyúan kényes témákat

A sorozat írói gyakran űztek gúnyt olyan dolgokból, amikből nagyon nem kellett volna. Emlékszel ezekre?

Kép
Sztárok

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.