Ápolónők kotyogták ki: Így reagált valójában Károly herceg, mikor meglátta Diana holttestét a kórházban

Ápolónők kotyogták ki: Így reagált valójában Károly herceg, mikor meglátta Diana holttestét a kórházban
Forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A nyilvánosság felé bár keveset mutatott, ettől függetlenül ma már nem titok az, hogy miként érezte magát Károly herceg Diana halála után.

A Netflix oldalára november 16-án került fel A korona című sorozat 6. évadának első négy epizódja, melynek utolsó részében a királyi család és az egész világ értesül arról, hogy Diana hercegné Párizsban életét vesztette, és bár készítők próbálták mindenki reakcióját megmutatni a rajongókat mégis leginkább Károly herceg szála érdekelte.
A sorozatban a Dominic West által alakított Károly herceg könnyekben tör ki, amikor tudomást szerez volt felesége haláláról. Az epizódban az látható, hogy egyedül sétálgat Balmoral közelében, és telefonon beszél Kamillával, mielőtt felébreszti a fiait, hogy elmondja nekik a hírt.

De hogyan reagált az igazi Károly herceg (ma már III. Károly király) Diana hercegné tragikus halálára?

„Teljesen el volt keseredve. Szétesett. Azonnal tudta, hogy ez egy szörnyű dologba fog átcsapni és azt, hogy őt fogják hibáztatni Diana haláláért” - mondja a The Diana Chronicles írója, Tina Brown. A The King: The Life of Charles III című könyvben Christopher Andersen azt írja, hogy Károly: „Hamuszürke volt és remegett. Olyan spontán, szívből fakadó fájdalomkiáltás jött ki belőle. A palota személyzete azonnal átrohant Károly szobájába és egy karosszékbe roskadva találták, vigasztalhatatlanul sírt”. Harry herceg Tartalék című könyvében így emlékszik vissza arra a bizonyos reggelre, amikor édesapja közölte vele és Vilmossal azt, hogy édesanyjuk elhunyt: „Normál körülmények között sem volt mestere az érzelmei kimutatásának, hogyan is lehetne elvárni tőle, hogy ilyen válsághelyzetben kimutassa azokat? De ő még egyszer a térdemre tette a kezét, és azt mondta: »Minden rendben lesz!« Ez így elég sok volt neki. Apához méltónak lenni, reménnyel telinek, kedvesnek". A Diana, 7 Days című dokumentumfilmben a suxessi herceg azt mesélte apjukról, hogy: „Ott volt nekünk. Ő maradt nekünk kettejük közül. És megpróbált mindent megtenni értünk, és gondoskodni arról, hogy biztonságban legyünk és vigyázzon ránk. De ő is ugyanazon a gyászfolyamaton ment keresztül”.

Kép
forrás: Anwar Hussein/WireImage/Getty Images

Azon a napon Károly Párizsba repült Diana nővéreivel, Lady Sarah McCorquodale-lel és Lady Jane Fellowesszal. És bár Erzsébet királynő nem engedte meg azt, hogy a királyi család gépét használják, az akkori herceg szembeszállt édesanyja akaratával, és a visszaemlékezések szerint úgy állt ki akkor Dianáért, mint a házasságuk során is ritkán. Párizsba érve elmentek a kórházba, majd pár óra múlva visszarepültek Angliába. A The King: The Life of Charles III című könyv írója, Christopher Andersen meg is jegyzi a műben: „Azt hiszem, hogy az emberek igazából észre sem vették azt, hogy mennyire megrázta őt Diana halála. Meginterjúvoltam az ápolónőket a kórházban, akik látták őt, amikor bement a szobába, és meglátta a holttestet, úgy nézett ki, mint akit arcon ütöttek”. A reptérre tartó autóban az akkori herceg állítólag azt mondta Michael Jay francia brit nagykövetnek: „Ez az egész annyira álomszerűnek tűnik”. A temetés után Károly az első nyilvános szereplésén azt mondta: „A fiúk rendkívül jól megbirkóznak a helyzettel, de nyilvánvalóan Diana halála óriási veszteség volt számukra, és ezt a veszteséget én is mindig érezni fogom”.

Még többet olvasnál Károly és Diana kapcsolatáról? Akkor lehet, hogy ez a válogatásunk is érdekel!

Galéria / 10 kép

10 érdekesség Diana és Károly esküvőjéről

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes hálószoba

Újra megkérdeztük a mesterséges intelligenciát! Most arra válaszolt, hogy milyen egy tökéletes hálószoba!

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!