Így néztek ki a Titanic ikonikus szereplői a való életben: te emlékszel rájuk a filmből?

Így néztek ki a Titanic ikonikus szereplői a való életben: te emlékszel rájuk a filmből?
Forrás: Getty Images / John Parrot/Stocktrek Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Már több mint 25 éve annak, hogy a 11 Oscar-díjat nyert Titanic című film napvilágot látott, de ma is sokan szurkolunk amiatt, hogy máshogy érjen véget a film. Rose és Jack mellett emlékszel még a többi szereplőre? Tudtad, hogy több karaktert is valós személyekről mintáztak? Utánajártunk, hogyan néztek ki a való életben a filmből ismert ikonikus szereplők.

Nem hiszem, hogy tudnánk olyan embert mondani, aki ne ismerné a Titanic tragédiáját, azaz, hogy az elsüllyeszthetetlennek hitt luxus óceánjáró az első útján, 1912. április 14-én jéghegynek ütközött, majd csaknem 1500 ember életét követelve elsüllyedt.

Tények a Titanic tragédiájával kapcsolatban

– A hajó építésekor eredetileg 64 mentőcsónak elhelyezése szerepelt a tervekben, de mivel nem akarták telezsúfolni a csónakfedélzetet, végül mindössze 16 mentőcsónak és négy pót-mentőcsónak volt a hajón. Mindössze a hajó teljes kapacitásának 30%-át tette ki a mentőcsónakok száma, melyek nagy részét félig üresen engedték vízre. Ez nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy olyan sokan vesztették életüket a Titanic tragédiája során.

– A katasztrófa előtti estén a Titanic több jelentést kapott jéghegyekkel kapcsolatban a közelben haladó hajóktól. Ezeknek az üzeneteknek egy része azonban a távírászok túlterheltsége miatt nem jutott el a Titanic parancsnokaihoz.

– A túlélők többsége az első osztályon utazókból került ki: a nők 94, a férfiak 34%-a élte túl a tragédiát.

– A legfiatalabb túlélő Millvina Dean volt, aki mindössze 2 hónapos volt a tragédia idején, és ő élt legtovább a túlélők közül, 2009 májusában hunyt el.

– A legtöbb áldozat a legénység közül került ki, de köztük volt a kapitány, Edward John Smith, és a rangban őt követő tisztek, Henry T. Wilde és William Murdoch is. Az illusztrisabb első osztályú utasok közül az áldozatok között volt Thomas Andrews, a hajó mérnöke, Benjamin Guggenheim üzletember és John Jacob Astor multimilliomos is.

Azt tudtad, hogy...


...Morgan Robertson A Titan végzete című regénye a Titanic tragédiája előtt, 1898-ban jelent meg, amely több részletben annyira kísértetiesen hasonlít a Titanic történetéhez, hogy szinte megjósolta annak tragédiáját?

A regényben Robertson a hajót „a legnagyobb hajóként és a legcsodálatosabb emberi alkotásként” emlegeti, amelyet elsüllyeszthetetlennek hittek, de egy hideg április éjszakán jéghegybe ütközött és elsüllyedt. A regénybeli történet még abban is egyezik valósággal, hogy a történetben a Titan fedélzetén sem volt elég mentőcsónak.

Bár a világhírű film Jack és Rose szerelmi történetére épül, a szerelmespár tagjai csupán fiktív szereplők voltak, de mellettük több olyan szereplő is feltűnik a filmben, akik valóban ott voltak a hajón azon a bizonyos tragikus estén.

Kíváncsi vagy rá, hogyan festhettek a Titanic ikonikus alakjai a való életben? Kattints a galériára és megmutatjuk!

Galéria / 10 kép

Így néztek ki a Titanic ikonikus szereplői a való életben

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!