Nem evilági! Avagy minden, amit a Dűne jelmezeiről tudni érdemes

Nem evilági! Avagy minden, amit a Dűne jelmezeiről tudni érdemes
Forrás: InterCom
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan születtek meg a Dűne csodálatos jelmezei, akkor most minden izgalmas részletet megtudhatsz!

Ahogy az egész világon, a Dűne hazánkban is tarol a mozikban. A Frank Herbert 1965-ös azonos című regénye alapján készült film oly sok más társával együtt igaz kicsit váratott magára, ám most bőven kárpótolja a jó filmekre éhes közönséget.

A Dűnét egyébként részben hazánkban forgatták, valamint hazai szakembergárda is munkálkodott rajta, például Lázár Tibor díszlet- és látványtervező, akivel a film rendezője, Denis Villeneuve már a Szárnyas fejvadász 2049-en is együtt dolgozott. A film jelmeztervezője pedig az a Jacqueline West, aki többek között a Benjamin Button különös élete, a Vizet az elefántnak, és a Visszatérő csodás kosztümjeiért is felelt, valamint a szakma régi motorosa, Bob Morgan, aki nevét már számtalan nagy hollywoodi produkcióhoz adta, kezdve az Eredettől a Demónáig, így pontosan tudta, mi kell egy ilyen epikus léptékű alkotáshoz. A jelmezek ugyanis a Dűne esetében különösen fontosak, hiszen elengedhetetlen elemei a Frank Herbert által megálmodott különleges univerzumnak. Kettejük párosának pedig igazán elképesztő látványvilág lett a gyümölcse, hihetetlen részletgazdagsággal, melyben egyszerre elevenedik meg a múlt és a jövő.

Azt akartam, hogy a jelmezek ne evilágiak legyenek.

Nyilatkozta Denis West, akivel a jelmeztervező duó végül az utolsó cérnaszálig bontotta a terveket, hogy megszülethessen ez a káprázatos alkotás, melyhez több száz jelmez készült. Erről, és sok minden más izgalmas részletről mesélnek most az alkotók és a szereplők a következő videóban:

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

5 film, amiben a jelmeznek mélyebb jelentése volt, mint gondoltad volna

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.