Így készíts szénhidrátcsökkentett kenyeret otthon!

Forrás: Unspalsh
2020. július 13.
Szerző: InStyle

Bűnözz okosan: nyári gyümölcskenyér kendermagliszttel.

Kivételesen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a kendermag fehérjepor a természet legértékesebb növényi eredetű fehérjeforrása, amelyet a nem vegánoknak is érdemes beépíteniük az étrendjükbe, különösen, ha rendszeresen edzenek, de feszesebb alakra és tónusosabb izmokra vágynak.

Ahogy korábban írtuk, a kendermagból nyert fehérje érezhetően csökkenti az étvágyat, fokozza az anyagcserét és szabályozza a vércukorszintet. Mindemellett csökkenthető a kenyerek és sütemények szénhidráttartalma, ha a receptekben javasolt lisztadag legalább felét finomra őrölt kendermagliszttel helyettesítjük – kipróbáltuk, és nem csalódtunk. Mostanra kedvenc alapanyagunkká vált a konyhában.

forrás: Unsplash

Ma a kedvenc nyári gyümölcskenyerünk újragondolt receptjét ismerhetitek meg.


Szénhidrátcsökkentett gyümölcskenyér kendermaglisztből

Hozzávalók

1 bögre liszt (fele kendermag, fele búzaliszt)

1 tojás

fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna

fél bögre zsírszegény joghurt

15 dkg áfonya és málna vegyesen, esetleg főzőbanán

6 evőkanál kókuszolaj

kókuszcukor ízlés szerint

egy csipet kardamom

pirított kókuszchips a díszítéshez

A hozzávalókat alaposan dolgozd össze egy nagy tálban, majd kókuszolajjal olajozd ki a sütőformát, és ezt követően tedd a tésztát sütőformába. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süsd.

A palacsintakészítés és sütés során is bevetheted a kendermaglisztet, habár az alábbi glutén-és laktózmentes receptek önmagukban is tökéletesek.

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 tökéletes mentes palacsinta
Tovább olvasok