#képesvagyok 2023 szavazz most a kedvencedre!
Szavazok

HRVT: Magyar márka, ami nem fél a színektől

HRVT: Magyar márka, ami nem fél a színektől

Szépség

10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk

Promóciók

Öt nő, öt plasztikai műtét története

Promóciók

Bioderma Atoderm - Az ökobiológiai megoldás a száraz, ekcémás és atópiás bőrre

Promóciók

Vegyél részt az év legstílusosabb kutyás eseményén!

Promóciók

Öltsön őszi ruhát a konyhád, a BerlingerHaus ellenállhatatlan termékeivel!

Facebook
Twitter
Pinterest

A HRVT egy új és lendületes magyar divatmárka, amelynek színes, feminin darabjait Horváth Dóra álmodja meg szezonról szezonra. A tervezővel az indulásról, a kollekciókról és személyes hitvallásáról beszélgetett szerzőnk, Fülöp Luca.


Az Opera szomszédságában található, nemrégiben nyílt HRVT üzlet mellett lehetetlen elsétálni. A citromsárgától az égszínkékig, a fodroktól a nagyon minimalista vonalvezetésig, itt mindenki találhat magának a szívéhez közel állót. A ruhákat, tunikákat és felsőrészeket nézegetve nem is gondolnánk, hogy Dóri szinte egyik napról a másikra lépett be a hazai divatélet forgatagába. Ő ugyanis, ahogy megtudtam, alapvetően soha nem foglalkozott ruhatervezéssel.

Kép

Egyszerűen csak hobbiból kezdett magának varrni, a környezete pedig egyre inkább érdeklődő lett a rajta látott darabok felé. “Kezdetben csak magamnak varrtam, majd a barátnőim biztattak, hogy csináljak csak néhány mintadarabot, aztán majd meglátjuk, hogy van-e rá érdeklődő. Így először ez csak a barátaim számára létező dolog volt, nekik terveztem. Aztán egyre több embert kezdtek foglalkoztatni a ruhák és úgy döntöttem legyen egy showroom. Egy téli kollekcióval kezdődött, amibe beépítettem egy nagy szívügyemet, a szőrmét is, mert szeretném, ha ez az elfeledett prém elérhető áron része lenne a magyar divatvilágnak. Sokan nem tudják, de ez lehetséges.”
Kép

A boltban állandó a sürgés-forgás és rengeteg az érdeklődő. Amikor megkérdeztem tőle, hogy kiket gondol célközönségének és alapvetően kiket céloz meg a tervezéseivel, egyértelmű volt a válasza, miszerint mindenkit, aki csinos szeretne lenni és jól akarja érezni magát abban a ruhában, amit választ. “Úgy gondolom, hogy alapvetően nagyon jól kombinálhatók a darabok és ezt a könnyen kombinálható, variálható eleganciát szeretném terjeszteni.”
Kép

Amibe a vásárló azonnal beleütközik, a méretezés kérdése. A HRVT ruhák egy méretben készülnek, ezzel elkerülve a számok általi beskatulyázást. Ami pedig egy másik egyedi különlegesség, hogy Dóri nem tervez szűk ruhákat, hanem csak és kizárólag olyan darabokat, amelyek minden élethelyzetben kényelmesek. Tökéletesen hordhatók akár egy könnyed nyári vacsoránál, akár egy tárgyaláson, sőt még a strandon is.
Kép

Az inspiráció a ruhákhoz a létező összes csatornán keresztül érkezik: Dóri olyan inspirációs forrásokat sorolt fel, mint a filmek, egy utazás által kapott impulzusok vagy egyszerűen csak a mindennapok hatásai.
Elmondása szerint azért lett brand alkotó, mert az emberek bizalmat szavaztak neki, a munkájának, amiért nagyon hálás és éppen ezért, ha egy potenciális vásárló betéved az üzletbe, a lehető legtöbbet szeretné nyújtani nekik. “Én mindent a vendégeimnek köszönhetek, annak, hogy szeretnek engem, szeretik, amit csinálok. Amit tőlük kapok, a jó energiák, ezek, amik előre visznek és hajtanak a továbbalkotásban.”
Kép

Dóri ezáltal nagyon odafigyel arra, hogy segítsen vendégeinek abban, hogy mi áll jól nekik, hogyan fogadhatják el azokat a testi adottságaikat, amelyekkel elégedetlenek. “Szeretek a vásárlókkal elbeszélgetni arról, hogy mennyire szépek, mert tényleg, szerintem mindenki nagyon szép. Olyan nincs, hogy bejössz hozzám és semmi nem áll jól. Biztos, hogy találok olyat, ami neked való. És ez, hogy egy kicsit növelhetem a vendégek önbizalmát, ez nagyon jó érzés.”
A tinédzser korosztálytól egészen a középkorú vásárlókig, nagyon sokféle ember érdeklődik a ruhái iránt, ezzel is igazolva azt, hogy mennyire univerzális, de mégis különleges darabok kerülnek ki a vállfákra.
Kép

A 2015 tavaszi-nyári kollekcióban színes, fodros és nagyon feminin ruhákat találhatunk, amelyeket bátran hordhatunk saruval vagy balerinával, ha épp sietős napunk van, vagy kiegészíthetjük egy dögös magassarkúval, amennyiben az alkalom megkívánja. A lágy esésű, tógaszerű maxiruhákat pedig szintén a nap bármely szakában magunkra kaphatjuk.
Az idei őszi-téli kollekcióra is van már elképzelés: “egy kicsit elegánsabb vonalat láthatunk majd, de a mostani tunikaruhák és jól kombinálható darabok is megmaradnak a repertoárban.”

Most te jössz: mutasd meg magad az Instagramon! Tageld be a szettednél ezt: #atestilusod, és felkerülsz a . A legjobb fotókat időről időre közzétesszük a magazinban is – légy résen! ;)

Videók

Szépség

10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk

Promóciók

Öt nő, öt plasztikai műtét története

Promóciók

Bioderma Atoderm - Az ökobiológiai megoldás a száraz, ekcémás és atópiás bőrre

Promóciók

Vegyél részt az év legstílusosabb kutyás eseményén!

Promóciók

Öltsön őszi ruhát a konyhád, a BerlingerHaus ellenállhatatlan termékeivel!

Kép
Sztárok

24 színész a Harry Potterből, aki már elhunyt az első film óta

Az első Harry Potter film 2001-es premierje óta sajnos jó pár emlékezetes karaktert játszó színésztől kellett a rajongóknak könnyes búcsút venni.

Kép
Életmód

Személyiségteszt: ezzel felméréssel kiderítheted, hajlamos-e a párod a passzív agresszív viselkedésre

Két pszichológus összeállított egy 21 jellemzőből álló listát, amellyel megállapítható, ki az, aki hajlamos a passzív agresszív viselkedésre.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akire pénzeső hullik a következő időszakban

Nem is lehetnének szebbek a következő hetek/hónapok néhány horoszkóp számára.