Hilary Swank karrierje csúcsán hagyta ott Hollywoodot: beteg édesapját annak ellenére ápolta, hogy ő elhagyta őt

Hilary Swank karrierje csúcsán hagyta ott Hollywoodot: beteg édesapját annak ellenére ápolta, hogy ő elhagyta őt
Forrás: Getty Images

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Hilary Swank nem csupán megbocsátott, ennél sokkal többet tett apukájáért.

Hollywood egyik legragyogóbb csillaga, Hilary Swank júliusban ünnepli majd a 49. születésnapját, bár ezt ránézésre biztosan nem mondaná meg róla senki. A színésznő, aki áprilisban ad életet ikerbabáinak, akik egyben első gyermekei is, kétszeres Oscar-díjas, és olyan alkotásokban láthattas, mint A mag, a Millió dolláros bébi, a P.S. I Love You, az Én vagyok anya, vagy A végzet asszonya.
Hilary Swank gyermekként úszóbajnok lett, gimnasztikázott, kilenc évesen pedig már a színpadon állt, osztálytársaival A dzsungel könyvét adták elő. Mindössze 15 éves kamaszlány volt, amikor 1990-ben apukája elhagyta őket, anyukája pedig úgy döntött, mindent feláldoz lányáért. Egyetlen fillér nélkül indultak el Los Angeles-be, hogy Hilary színésznő lehessen. Eleinte olyan szegények voltak, hogy az autójukban laktak, majd a sztárnak sikerült elegendő pénzt keresnie első szerepeivel ahhoz, hogy kivegyenek egy albérletet.

Hilary Swank feláldozta a karrierjét édesapjáért

Hilary Swank, aki gyermekként megtapasztalta, milyen a nyomor, elképesztően keményen dolgozott, így a kilencvenes évek elején már olyan sorozatokban szerepelt, mint a Buffy, a vámpírok réme vagy a Beverly Hills 90210. Mindössze 24 évesen megkapta első aranyszobrocskáját, amit A fiúk nem sírnak című filmben nyújtott zseniális alakításáért zsebelhetett be. „Nem felejtettem el, honnan jöttem. Az emlékezés segít abban, hogy ne gondoljam. Amim ma van, az mindenkor jár nekem” – mondta akkor a színésznő, aki hozzátette, édesanyja volt a legnagyobb támasza, akitől az inspirációt kapta.
Annak ellenére, hogy őt és anyukáját az édesapja, Stephen Swank gyakorlatilag cserben hagyta, a sztár azonnal a segítségére sietett, amikor kellett. A férfinél 2014-ben súlyos betegséget diagnosztizáltak, ami miatt komoly műtéten esett át. Amikor az orvosok elmondták a világsztárnak, hogy az apukája rövid időn belül meghal, ha nem kap új tüdőt, Swank úgy döntött, csúcson járó karrierjét három évre felfüggeszti, hogy ápolhassa őt.

Hilary Swank több interjúban is mesélt arról, mennyire érzelmes, ugyanakkor sok energiát igénylő időszaka volt ez az életének. Arra bátorít mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, mindenki maga lássa el a szerettei ápolását betegség esetén, mert így sokkal nagyobb az esély a gyógyulásra. A színésznő gondoskodása jó pár évvel hosszabbította meg az édesapa életét, Stephen 2021-ben hunyt el. „Októberben édesapám átkelt a másik oldalra. Az utóbbi években nagyon közel kerültünk egymáshoz” – írta akkor közösségi oldalán a sztár.

Galéria / 9 kép

Sztárok, akik egykor hajléktalanok voltak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.