Hilary Swank karrierje csúcsán hagyta ott Hollywoodot: beteg édesapját annak ellenére ápolta, hogy ő elhagyta őt

Hilary Swank karrierje csúcsán hagyta ott Hollywoodot: beteg édesapját annak ellenére ápolta, hogy ő elhagyta őt
Forrás: Getty Images

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hilary Swank nem csupán megbocsátott, ennél sokkal többet tett apukájáért.

Hollywood egyik legragyogóbb csillaga, Hilary Swank júliusban ünnepli majd a 49. születésnapját, bár ezt ránézésre biztosan nem mondaná meg róla senki. A színésznő, aki áprilisban ad életet ikerbabáinak, akik egyben első gyermekei is, kétszeres Oscar-díjas, és olyan alkotásokban láthattas, mint A mag, a Millió dolláros bébi, a P.S. I Love You, az Én vagyok anya, vagy A végzet asszonya.
Hilary Swank gyermekként úszóbajnok lett, gimnasztikázott, kilenc évesen pedig már a színpadon állt, osztálytársaival A dzsungel könyvét adták elő. Mindössze 15 éves kamaszlány volt, amikor 1990-ben apukája elhagyta őket, anyukája pedig úgy döntött, mindent feláldoz lányáért. Egyetlen fillér nélkül indultak el Los Angeles-be, hogy Hilary színésznő lehessen. Eleinte olyan szegények voltak, hogy az autójukban laktak, majd a sztárnak sikerült elegendő pénzt keresnie első szerepeivel ahhoz, hogy kivegyenek egy albérletet.

Hilary Swank feláldozta a karrierjét édesapjáért

Hilary Swank, aki gyermekként megtapasztalta, milyen a nyomor, elképesztően keményen dolgozott, így a kilencvenes évek elején már olyan sorozatokban szerepelt, mint a Buffy, a vámpírok réme vagy a Beverly Hills 90210. Mindössze 24 évesen megkapta első aranyszobrocskáját, amit A fiúk nem sírnak című filmben nyújtott zseniális alakításáért zsebelhetett be. „Nem felejtettem el, honnan jöttem. Az emlékezés segít abban, hogy ne gondoljam. Amim ma van, az mindenkor jár nekem” – mondta akkor a színésznő, aki hozzátette, édesanyja volt a legnagyobb támasza, akitől az inspirációt kapta.
Annak ellenére, hogy őt és anyukáját az édesapja, Stephen Swank gyakorlatilag cserben hagyta, a sztár azonnal a segítségére sietett, amikor kellett. A férfinél 2014-ben súlyos betegséget diagnosztizáltak, ami miatt komoly műtéten esett át. Amikor az orvosok elmondták a világsztárnak, hogy az apukája rövid időn belül meghal, ha nem kap új tüdőt, Swank úgy döntött, csúcson járó karrierjét három évre felfüggeszti, hogy ápolhassa őt.

Hilary Swank több interjúban is mesélt arról, mennyire érzelmes, ugyanakkor sok energiát igénylő időszaka volt ez az életének. Arra bátorít mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, mindenki maga lássa el a szerettei ápolását betegség esetén, mert így sokkal nagyobb az esély a gyógyulásra. A színésznő gondoskodása jó pár évvel hosszabbította meg az édesapa életét, Stephen 2021-ben hunyt el. „Októberben édesapám átkelt a másik oldalra. Az utóbbi években nagyon közel kerültünk egymáshoz” – írta akkor közösségi oldalán a sztár.

Galéria / 9 kép

Sztárok, akik egykor hajléktalanok voltak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?