40 fölött a vagina is öregszik! Szerencsére tehetsz ellene!

40 fölött a vagina is öregszik! Szerencsére tehetsz ellene!
Forrás: Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Intim öregedés? Bizony, létezik - attól még, hogy nem látja mindenki, a vaginádat is érintik a korral járó változások.

A nemiszerveket sem kímélik az évek, ami bizony a libidó csökkenéséhez és testi örömök megfogyatkozásához vezethet. De ahogyan azt sem kell hagynod, hogy az arcbőröd rögtön engedelmeskedjen a gravitációnak, úgy a vaginádat is megdolgoztathatod. És most nem az intimtornára gondolunk (bár kétségtelenül igen sokat tehetsz segítségével az altesti fiatalságért), hanem egy egészen új módszerre, a hialuronos intim töltésre és korrekcióra.

Sokáig csak sebészeti eljárásokkal lehetett orvosolni az intim területek problémáját, amit nem mindenki mer bevállalni, hiszen altatással járó, komoly műtét. A hialuronsavas töltéssel viszont műtéti beavatkozás nélkül, hialuronsav segítségével érhető el látványos és jelentős javulás.

Kép
forrás: Getty Images

Mi ez pontosan?

„Köztudott, hogy a hialuronsavat gyakran használjuk az arc volumenizálására, illetve a ráncok csökkentésére, de használhatjuk az intim területek feltöltésére is - mondja dr. Pónyai Katinka bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos, klinikofarmakológus, a Dermart Buda Klinika alapítója. - A leginkább ismert a G-shot technika, melynek során a G-pontot töltjük fel, fokozva ezzel a szexuális együttlét során az orgazmuskészséget. A legismertebb erre kifejlesztett anyag a Desirial, melyet előszeretettel alkalmazunk a nagyajkak volumenizálására és formázására, a G-pont töltésre. Az esztétikai hatásán túl jótékony hatással van a hüvelyszárazságra is. A kezelést általában 6-9 havonta célszerű ismételni”.

Miért lehet rá szükség?

A női nemiszervek területén számos anatómiai deformitás jöhet létre, mind betegségek, mind terápiák, mind az évek hatására. Gondoljunk a női nemiszervek veleszületett rendellenességeire, a szülés során kialakuló, a hüvelyt és a gátat érintő torzulásokra, a hüvelyi műtétek és onkológiai beavatkozások okozta eltérésekre, sugárterápiás károkra vagy épp a menopausával járó változásokra: a csökkenő libidóra vagy elmaradó testi örömökre. Ezekre a problémákra ajánl megoldást hialuronsavas töltés, hiszen segítségével látványos javulás érhető el, az eredeti állapot szinte teljesen visszaállítható, ráadásul altatás és hoszsú felépülési idő nélkül.

Kép
forrás: Getty Images

Öregszik a vaginánk (hüvelyünk) is?

A válasz: IGEN.

A terhesség és a szülés is hatással van a hüvelyünkre. A méh megnövekedett súlya értágulatot okozhat a nemi szerveink környékén, némi hüvelyi tágulásra is lehet számítani. Szerencsére ez az állapot nem tartós, szülés után szép lassan regenerálódnak az izmok, amire némi hüvelytornával is rá lehet segíteni.

A 40-es éveikben járó nők egyre többen tapasztalnak hüvelyi szárazságot, illetve rugalmasságcsökkenést, aminek legfőképpen a szervezet ösztrogén szintjében bekövetkező csökkenés az elsődleges oka.

Az 50 év feletti nőknél már a menopausa okozta számos változással kell számolni. A hüvely fala elvékonyodik, kevésbé lesz rugalmas, így a vagina szárazabbá válik, ami miatt a szexuális együttlét kellemetlenné válhat, akár fájdalmas is lehet. A hüvely PH ja is változik, ennek következménye a fertőzésekre való fogékonyság.

Galéria / 7 kép

7 becenév a puncidra

Megnézem a galériát

Szex 50 fölött

Manapság nincsenek már tabuk, mégis van valami, amivel nem annyira foglalkozik a mai popkultúra: ez pedig az 50 fölöttiek nemiségel! Pedig a mai 50-esek már nagyon nem olyanok, mint régen. A Szex és New York írója, Candace Bushnell, miután betöltötte a hatvanat, úgy döntött, erről a témáról is írni fog, és talán néhány év múéva ugyanúgy nem lesz furcsa, ahogyan ma az nem furcsa, ha egy egyedülálló harmincas nem dől a kardjába, amiért nincs még családja.

Na de mit is akar Candace Bushnell az ötvenesekkel?

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.