Három kulcsa van a sikeres vállalkozásnak

Három kulcsa van a sikeres vállalkozásnak
Facebook
Twitter
Pinterest

Marc Juan nyolc éve tevékenykedik a divat világában. Cége összekötő kapcsot képez fotósok, stylistok, magazinok és megrendelők között. Vele beszélgettünk.

Hogy néz ki egy átlagos napod?

Mindenek előtt megnézem az aznapi programokat, hány megbeszélést kell folytatnom a nap során stylistokkal és fotósokkal. Fontos, hogy a nap elején felkészüljek az elfoglaltságaimra. Ezután a showroomban folytatódik a napom, ahová megérkeznek a tervezők, és kiválogatják a legjobb darabokat a következő editorialhoz. Persze van olyan is, amikor nem a showroomba hív a kötelesség, akkor a fotósok által elküldött munkák közül válogatok, majd a legjobb beauty és fashion anyagokat továbbítom a magazinok részére, világszerte.

Kész ajándék számomra ez a munka, hiszen nagyon szeretem a divatot. Nem is nevezném munkának, inkább hivatás és egyben hobbi, pont ezért szeretem ennyire. :)

Kaftan: Pucci Earrings: Saskia Diez

Kaftan: Pucci Earrings: Saskia Diez

Miként sikerült létrehoznod egy ennyire sikeres vállalkozást?

Hiszek benne, hogy minden a szereteten, a szenvedélyen, és a belefektetett munkán múlik. Amennyiben valaki ezt a három dolgot kombinálja, szinte bármire képes az életben, mindenképp siker lesz a vége. Mindig is saját showroomot akartam létrehozni, ahol nem a márka a legfontosabb, hanem a mögötte álló emberek, jelen esetben a tervezők. A munkámban minden az empátiáról és a megértésről szól, ha ennek megfelelően dolgozol, a cégek visszatérnek hozzád és igénylik majd a közös munkát, hiszen mindig kedvesen bánsz velük. Végtére is egy csónakban evezünk.

Mit keresel a lányokban egy casting során?

Korábban én vezettem a válogatókat, azonban mára ez már változott, az esetek döntő részében stylistok és fotósok döntenek arról, melyik modellt választják egy munkához. Egy biztos: a profizmus és a rugalmasság a két legfontosabb tényező, amit leginkább keresnek az alanyokban.

A galériában megnézhetitek, Marc milyen munkákban működik közre cégével.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Van olyan modell, akire nagyon büszke vagy és örülsz, hogy együtt dolgozhattok?

Minden férfi és női modellünk szívét-lelkét beleadja a közös munkába, mindennyiuk különleges helyet foglal a szívemben. Nem tudnék egy konkrét személyt sem kiemelni, azonban semmi sem jobb annál, amikor olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik elköteleződtek munkájuk felé.

Marc Juan
forrás: Marc Juan
Marc Juan

Honnan tudtad, hogy ez a legmegfelelőbb munka számodra?

Egészen gyermekkoromtól kezdve tudtam, hogy a divat az én világom. Szenvedélyesen vonzódtam a divatvilághoz. Számomra az öltözködés mindig is kulcsszerepet játszott a kommunikációban és az önkiefejezésben is. Egyfajta dialógus az aktuális énkép, és az énkép között, akik lenni akarunk. A divat képes egy olyan kétoldalú beszélgetést elindítani, amiben a divatmárkák segítenek az embereknek kifejezni az értékeiket. Persze az értékek számtalan dologtól függnek.

Ha kombinálhatom a kedvenc márkámat a kedvenc magazinjaimmal, akkor a tökéletes párosításnak köszönhetően kapok egy PR céget, ahol a két oldal egyesülhet. Ennél fogva mindig azt csináld, amitől jól érzed magad, hiszen ez a legjobb út ahhoz, hogy éreztesd az emberekkel a szeretetedet, legyen bármi is az, amit csinálsz.

Tovább olvasok
Életmód

Milyen a tökéletes mellnagyobbítás?

A méret nem minden. A tökéletes mellforma eléréséhez több faktort is figyelembe kell venni.

Stílus

A legizgalmasabb női ruhadarab

A melltartó rövid története.

Szépség

Őrülten fenséges vagy simán csak őrült? Ezek az őszi-téli sminktrendek!

Csodás túlzások vagy felháborító, elnagyolt pacák? A 2019-2020 őszi-téli sminktrendek igazán megosztóak, de ha jobban megnézed, a kattant make-up-ok egész jól adaptálhatók a hétköznapokra is!

Stílus

A legimádnivalóbb őszi szoknyák 5000 Ft alatt

Az ősz az egyik legkülönlegesebb évszak öltözködés szempontjából is. Az inspirációk tárháza végtelen, szoknyákat nézve mindenképp.

Stílus

Honnan és hogyan merít kreatív energiát egy sikeres divattervező?

Cakó Kingával, a Cakó márka megálmodójával beszélgettünk a magyar tervezők kihívásairól. Hallgasd meg legújabb podcast adásunkat!

Sztárok

Ciki a tetkód! – Kínos celebtetoválások

Nem könnyű döntés előtt áll az, aki az első tetkóját szeretné elkészíttetni. A kedvükért összeszedtük, hogy milyet NE CSINÁLTASSANAK!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem